maanantai 18. lokakuuta 2010

Liisterikiisseliä ja vähän muuta

Viikonloppuna oli tarkoitus saada tuvan seinäpaneleiden ylälistat paikoilleen. Eihän siitä mitään tullut kun kehittelimme asiasta pienoisen erimielisyyden. Ylälista päälle ja alalista alle ei kelvannut miehelle ja miehen versio ei kelvannut minulle. Tilanne rauhoittui sillä, että etsimme kaupasta valmista listaa. Toivottavasti se saa välirauhasta aikaan lopullisen rauhan.

Listakiistasta siirryttiin sujuvasti liisterin keittoon ja tapetointiin. Liisteri valmistui totuttuun tyyliin omassa kattilassa vedestä ja vehnäjauhosta. Jäähdyteltiin vuorokauden yli ja sunnuntaina mies sihtasi tapetin seinään.
Tapetti meni niin tarkalle, että jäi vain pari paikkapalaa.

Tästä hirsiseinänpätkästä jäimme vielä pohtimaan, pitäisikö senkin saada tapettia ylleen. Kohtaan jossa paneli on kattoon saakka, tulee liesi, astianpesukone ja allas. Välioven toiselle puolelle tulee jääkaappi ja pakastin. Mahtuvat kaikki paikoilleen juuri ja juuri, allas tulee jopa karmilistan eteen, mutta se asia korjataan kunhan oven tilalle saadaan se lopullinen ovi.
Sähköasentajakin olisi vielä aika tarpeellinen.
Lattian maalasin vielä iltapuhteina ensimmäisen kertaan. Nyt pakottaa pakaroita ja polvia vaikka eihän tuossa ollut kuin reilu 30 neliötä maalattavaa. Tänään pitäisi jaksaa uudestaan. Tai huomenna...

Minulle tämä remontin viimeinen vaihe on muuten aina se kaikkein vaikeimmin siedettävä. Se kun alkaa olla jo melkein valmista.  Mielessäni olen asentanut jo valaisimet paikoilleen, saanut kaapit seinille ja astiat kaappeihin.
Siitä onkin sitten tylsä herätä tietoisuuteen, että ei onnistu. Vanhojen kaappien alaosia ei ole, vitriinikaappi on edelleen vain ikkunoina ja astioiden loppusijoituksesta ei ole tietoa.
No ei ihme että siinä epäsopu listoista sitten polttaa viimeisetkin käämien rippeet.

Toisaalta taas tuntuu niin vietävän hyvältä. Remontti on jo näin pitkällä!

16 kommenttia:

 1. Oi miten ihana keittiö teille tuleekaan.. <3 Nuo hirsiseinät ja tapetti on aivan ihana yhistelmä!! Tsemppiä loppumetreille, ei mee kauaa nii teillä on valmista!!

  VastaaPoista
 2. No mutta sehän on jo ihan mahdottoman pitkällä!!! Ei enää kauaa, kun pääset sommittelemaan astioita oikeille paikoille. :) Tuo tapetti on mahtava, jos en ole muistanut sitä aiemmin kehua. Ihan mielettömän upea valinta!!!

  Ymmärrettävää, että taisteluväsymystä alkaa olla havaittavissa, tsemppiä loppurutistukseen!!!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 3. Tapetti näyttää kuin olisi tilaan tehty! Ja varmasti näyttää vielä paremmalta nyt, kun olet jo kertaalleen maalannut lattiankin.

  Voimia lattian maalaamiseen! Voin yhä muistaa tunteen, mutta on se sen arvoista, lattiasta tulee kaunis!

  VastaaPoista
 4. Oikein hienolta näyttää. Mutta onhan se uuvuttavaa. Kaikki ne pienetkin asiat, joista joutuu päättämään isojen lisäksi. Sitä vaan aina luulee uudestaan ja uudestaan, että nämä remonttihommathan hoituu tuosta vaan ja suitsait ilman yllätyksiä ja ilman mitään realismia remontin nielemästä ajasta. Mutta onhan siinä se ihana kääntöpuolikin eli upea lopputulos, josta on iloa pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kaunis tila tuo joka on tapetoitu. Jättäisin tuon hirsiseinän näkyviin, mutta jokainen oman maun mukaan. Jään vaan odottelemaan valloittavaa lopputulosta.

  VastaaPoista
 6. Minusta on hauskaa, että täällä blogeissa näytetään kuvia keskeneräisistä töistä. Täällä ihan lukijakin oppii arvostamaan kaunista siistiä lopputulosta, kun tietää, millaisia vaiheita on ensin eletty.

  Tykkään myös tuosta tapetista. Ja voin vain kuvitella, kuinka ihanaa on päästä maalaamaan lattiaa, sillä silloin tietää jo olevansa voiton puolella.
  Puhtia sinne loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 7. Siis vau, kun näyttää hyvälle! Tuo tapetti on kaunista... Ja tuo hirsiseinä näyttää ihanalle :) Pitkällä jo olette...

  VastaaPoista
 8. Kyllä,remontin loppuvaihe on kaikista kamalin!!Ollaan niiiin lähellä,mutta silti kaukana...

  Tuosta tilasta tulee kyllä upea ja sitä on tuo tapettikin!!

  Innolla seuraan mitä jatkossa tapahtuu... :))

  Tsemiä!!

  VastaaPoista
 9. Kyllä se siitä,kyllä se siitä, usko pois! Jouluun on vielä aikaa;-) Toisaalta lohduttaudu sillä miten paljon saisit aikaiseksi jos pystyisit keskittymään vain ja pelkästään tohon keittiöremppaan? Sulla on kuitenkin koko huusholli pyöritettävänä niin tuo on todella upea saavutus,siinä niinkuin sivussa. Tapetti on muuten mielettömän kaunis ja nuo ikkunat käyvät tauluista. Ajattele ensi kesää kun saat soppaa keitellessäsi ihailla auringon valossa uutta ja hehkeää kyökkiäsi,
  ai että!

  Tsemppiä ja iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 10. Anskuli: Kiitos, odottava aika vaan on niiiiin pitkä :)

  Päivi: No siinähän se oikea sana tuli, taisteluväsymys. Tänään sinnittelin ja maalasin sen lattian toiseen kertaan. Lopussa piti luovuttaa pensseli miehelle kun ei enää selkä taipunut. Mutta kyllä se näyttää hyvälle jo nyt.

  Vekarus: Kiitos, maalaaminen tuntuu kyllä vaativan yllättäviäkin voimia.

  Miia: Ja meillä mies puhuu josko remontoitaisiin eteinen samaan syssyyn. Olen yrittänyt hiukan toppuutella mutta katotaan nyt.

  Pakkasakka: Todennäköisesti seinä jää hirrelle eli kukaan ei jaksa tapetoida sitä enää. Toisaalta muissa huoneissa jotka on vielä remontoimatta, menee hirret piiloon. Tupaan niitä olisi kiva jättää esille.

  Tuulella: Voiton puolella tässä jo ollaan, lattia on nyt toiseen kertaan maalattu :)

  Mari: Kiitos. On tämä loppuremppa palkitsevaakin. Tulosta alkaa näkymään :)

  Ruusa: Kiitos :) itsekin odotan että saan aloittaa sen varsinaisen sisustamisen :)

  Aamunkukka: Marraskuun alku on semmoinen milloin toivottavasti saadaan tupa käyttöön. Ehdin sitten totutella ja opetella käyttämään sitä jouluksi :D
  Ikkunoissa on kuvissa kyllä aika mieletön sininen hetki menossa, tykkään muutenkin tuosta peltomaisemasta joka ikkunasta näkyy. Ja kiitos taas niin ihanasta kannustuksesta!

  VastaaPoista
 11. Hyvälle näyttää keskeneräisenäkin! Kaunista tapettia ja kaunista hirttä =)

  VastaaPoista
 12. Tosi kaunista, niin ihana tunnelma ja sitten ku kokonaan valmista niin varmasti vieläkin kauniimpaa. :) Mukava seurata teidän remonttia, voimia ja työn iloa!!

  VastaaPoista
 13. Olettepa olleet ahkeria:) Kauniilta näyttää tuo tapetti! Voimia vielä loppuuasti täältä toivotellaan <3

  VastaaPoista
 14. Voi valtava, että tulee kaunista. Eikö kun kaikkea jaksamista!!!

  VastaaPoista
 15. Hienolta näyttää todella keittiö! "Taisteluväsymys" tosiaan iskee aina välillä, älä anna haitata, mahtavasti teillä etenee :) Tsemppiä kaiken keskelle!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kaikille muillekin kommenteistanne. Tupa miellyttää omaakin silmää ja tulee kyllä olemaan lempihuone :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)