sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Inhottavimmat kotityöt, top 3!

1.Jääkaapin pesu
2. Pölyjen pyyhintä
3. Pölyjen pyyhintä

Ekan tein eilen. Ai että mä inhoan sitä puuhaa. Varsinkin sen jälkeen kun siskoni tiesi kertoa, että ne jääkaapin hyllylasit saa irti kehyksistään. En kyllä olisi tehnyt mitään sillä tiedolla. Ihan puhtaaksi lähti kun ei irrotellut niitä. Nyt kun tiedän asian, niin pakkohan ne levyt on repiä irti ja pestä kunnolla. Voi sisko minkä teit!
Tuloksena jääkaappi kiiltää kilpaa tuvan lattian kanssa.
Sillä onhan jääkaappi jo tuvassa.
Palataan kuitenkin kohtaan 2. ja 3., lisää niitä vähemmän tykkäämiäni puuhia. Kuten jokainen vähäistäkin remonttia tehnyt tietää, leviää siitä asuntoon ihan järkyttävä pöly. Meillä se pöly on ollut kaikista varotoimenpiteistä huolimatta luokkaa mega.
Pölyliinoja kuluu ja kun yhden paikan olen pyyhkinyt puhtaaksi, on edellinen jo taas siinä pisteessä mistä lähdettiin. Taloon on odotettavissa täydellinen suursiivous kunhan tupa on valmis. Valmistunee sopivasti jouluksi, se siivous.
Tuvan entinen naulakkonurkkaus näyttää nyt tältä. Astiahylly on ihan järkyttävän korkealla, alareuna minun leuan korkeudella. On se pakko siirtää alemmaksi jotta sinne voi laittaa astiansa. Tai sitten astioita ei käytetä, talon emäntä kun on alamittainen.

Vanhan puhelimen olen esitellyt ennenkin. Se ei ole talon alkuperäinen, mutta ihan samanlainen kuin talossa on joskus ollut. Puhelinluettelot ovat löytö vintiltä. Toinen vuodelta 1925 ja toinen 1926. Siihen aikaan talomme puhelinnumero oli 5, alle kymmenen taisi olla koko kylän puhelimien lukumäärä.

Minä olen tyytyväinen, että nykyään on kännykät.

20 kommenttia:

 1. mä listaan tähän omat inhokit :
  Listojen pyyhkiminen ja lakanoiden vaihto! :D

  Meikäläisellä on hyvä toleranssi tiskilaarien mönjien ja vessan hajulukkojen avaamisissa mutta mikään ei ole niin turhaa kuin tuommoisten valkoisten tupla koloisten listojen pyyhkiminen tai lakanoiden laittaminen kun itse en yllä sängyn yli vaan saan sen 4 kertaa kontata siitä läpi! :D

  Suosittelen koiran ja lasten teipittämistä kaksipuolisella teipillä ja sitten katsotaan kuka kierii parhaiten!
  sillä voisi muutama pöly lähteä nurkista. :)

  VastaaPoista
 2. 1.viemärikaivojen peseminen
  2.jääkaapin pesu
  3.hellantausta

  VastaaPoista
 3. Hanna: Nyt vetäsit kyllä paremman, tuo listojen pyyhkiminen. Ja mä hullu halusin tupaan vielä tuplalistat kun sitä on paneleidenkin päällä! Lakananvaihto on kyllä mielenkiintoista alamittaisille ihmisille. Sen sata kertaa saa ravata sänkyä ympäri että lakanat on ojennuksessa :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Hih, muiltakin löytyy listalta jääkaapin pesu :D

  VastaaPoista
 5. Pölyjen pyyhintä, jääkaapin pesu, pyykin viikkaus. Ihan rasittavia hommia kaikki. Hrr, kun edes ajattelee...

  VastaaPoista
 6. 1. Siivous
  2. Siivous
  3. Ruoanlaitto

  En kyllä oikeasti tykkää mistään kotitöistä:/ Laiska kun olen ja aina kaikkea paljon paljon mielenkiintoisempaa käsillä.

  Tippuuko teillä muuten roskaa tosta hirsiseinästä? Meillä tippuu sellaista pientä roskaa ja pölyä -olen siksi alkanut harkita seinän maalaamista valkoiseksi.

  VastaaPoista
 7. 1. Pölyjen pyyhintä.
  Että ottaa kaikki kamat hyllyiltä pois ja pyyhkii jokaisen kipon ja kapon erikseen. En tee usein sitä hommaa.

  VastaaPoista
 8. pakastimen sulatus ja pesu, ikkunoiden pesu, viemärikaivojen pesu, en osaa laittaa pahimmuusjärjestykseen.

  Pyykin viikkaamisesta ja lakanoitten vaihtamisesta tykkään.

  VastaaPoista
 9. 1. puhtaiden vaatteiden viikkaus kaappiin
  2. ikkunoiden pesu
  3. silittäminen
  Nää on mun inhokit, joista luistan viimeiseen saakka ;)

  Vitsit, että teille tulee ihanaa remppajälkeä!!!!!

  VastaaPoista
 10. Joskus kavereiden kanssa muistellaan puhelinnumeroita. Montako kaverien ja sukulaisten puhelinnumeroa vielä muistat?

  VastaaPoista
 11. Mahtava tuo puhelin! Ja tosi hyvältä näyttää tuvassa, kohta on jo valmista! :)
  Mun ehdoton kotityö-inhokki on ruokakassien tyhjentäminen/jääkaapin järjestely. Yyyh! I hate it! Vaikka meillä muuten on suht sistiä yleensä, jääkaappiin sullon tavarat niin, että ovi menee hädin tuskin kiinni... Mies sitten toimii damage-controllerina. ;)

  Mukavaa sunnuntaita!

  -Päivi-

  VastaaPoista
 12. Oletko ostanut Swiffer-pölyhuiskia? Ne on tehokkaita ja niillä on suorastaan kiva huiskia ympäriinsä, kun pöly jää hyvin kiinni ja "täyden" huiskun saa heittää roskiin. Niitä ennen minäkään en tykännyt pölyjen pyyhkimisestä.

  Toinen siivoukseni mullistanut aikanaan olivat mikrokuituliinat. Nyt en ymmärrä, miten joskus joitain muita on viitsinyt käyttää.

  VastaaPoista
 13. 1. Silitys. Olen aikoinaan aupairina ollessa joutunut silittämään kaikkea sukista ja alushousuista lähtien (niitä kauluspaitoja unohtamatta) pari tuntia päivässä. Vaikka kehityinkin siinä hyväksi ja nopeaksi, niin en silitä meillä mitään ellei ole joku erityinen tilaisuus tulossa.

  2. Pölyjen pyyhintä. Meillä on tässä asunnossa vanhat koristeelliset ovet, joiden koukeroihin kertyy älytön määrä pölyä. Ärsyttävää, vaikka onhan nuo kyllä kauniit.

  3. Vessan pesu. Mies tosin hoitaa sen lähes aina, niin mun ei tartte.

  Ikkunoiden pesusta taas tykkään ja putsaankin kaikki aina parin kuukauden välein kunnolla astianpesuaineen + veden kanssa. Viikkosiivouksen yhteydessä taas pesen lasinpesunesteella sormenjäljet yms. pois sisäikkunoista.

  Imuroidakin voisin vaikka joka päivä :)

  VastaaPoista
 14. Tupa on upea!!! Käsittämätöntä, miten olette aikaansaavia.
  Mielestäni pyykinpesu on mukavaa, vaikkei minulla olekaan loistokasta kodinhoitohuonetta niinkuin Katjalla on päivänpesässä. Siis minulla ei ole lainkaan mitään kodinhoitohuonetta.Imurointi on kivaa, mutta pölyjen pyyhkiminen on #%*%&:n ärsyttävää, samoin ruuanlaitto ja lattioidenpesu ja töihin herääminen ja illalla nukkumaan meneminen ja kissan hiekkalaatikon tyhjentäminen ja läksyjen tekoon patistaminen ja säärikarvojen ajaminen, noin muutamia mainitakseni. Tarja

  VastaaPoista
 15. Tämä kotityöinhokkilista virittää vilkasta keskustelua, eikä ihme! Joskus, erittäin harvoin, mutta joskus kuitenkin, siivoaminen ja kotityöt ovat ihan kivoja.

  VastaaPoista
 16. Sissi: Mä taas tykkään pyykin viikkaamisesta. Viikkaan aina siskonkin pyykit kun käyn siellä :D

  Leena: Ei nuo seinät nyt mainittavasti roskaa. Niistä on osasta väleistä poistettu eristettä (sammalta) ja laitettu pellavarivettä tilalle. Lisäksi imuroin niitä muutaman kerran vuodessa.

  Ninnu: Just tonta kia tykkäisin että tavaraa olis esillä mahdollisimman vähän, mutta eihän niitä kauniita esineitä ole kivaa pitää kaappien kätköissä :)

  jarna: Pakastin on myös aika paha. Pyykin viikkausesta tykkään minäkin :)

  Kati: Sun inhokki ykkönen olis mun suosikki ykkönen :D Kiitos kehuista, tykätään itsekin tuvan ilmeestä.

  Anna: En kovinkaan montaa, hyvä kuin edes omani :D

  Päivi: Argh! Tuo on just aika paha, etenkin jos tekee yhtään suuremmat ostokset. Tuntuu ettei hyllytilaa ole ikinä liikaa jääkaapissa.

  Anonyymi: Olen joskus kokeillut noita, mutta en raaski ostaa niitä :D Mikrokuituliinat on kyllä ihan ehdottomat!

  Saara: Mun äiti silittää jopa froteepyyhkeet. Joskus kun äiti tulee ajan kanssa meille niin silittää kaiken puhtaan pyykin, taitaa mennä ne sukatkin. Itse kyllä silitän mahdollisimman vähän. Ikkunatkin pesen kerran vuodessa :D
  Niitä oven koukeroita on muuten kätevä imuroida imurin semmoisella pienellä harjasuuttimella. Meidän sängyn koukeroihin kun tuntuu ettei mikään liina edes yletä kaikkiin pölyihin.

  Tarja: Kiitos, kyllä suurin kiitos kuuluu miehelle. Nytkin teki aamusta iltana töitä tuvassa jokaisena lomapäivänä. Pyykkiä minäkin tykkään pestä, olen tykännyt aina vaikka ei ole ollut sitä kodinhoitohuonetta. Läksyihin patistaminen onkin sitten ihan oma lukunsa :D

  VastaaPoista
 17. Karhin koulu: Pyykkiä minä voisin pestä vaikka aamusta iltaan. Se taitaa olla ainut kotityö josta nautin :)

  VastaaPoista
 18. Tulen sisuuntuneena kommentoimaan uudestaan.

  Tuo teidän tupa ja sen lattia, meinasin pissata alleni kun näin sen. Ei, mulla ei ole ongelmia virtsanpidätyksessä, olin vaan niin innoissani:)

  Ja Kaapo, ei varmaan tarvitse sanoa, tiedät muutenkin:)

  Mä en tykkää pölyjen pyyhinnästä enkä lattialistoista, siksi meillä onkin homma ulkoistettu. Ikkunoita en ole koskaan pessyt, siihen käytän eläkeläis- ja teinityövoimaa.

  Mieletöntä duunia olette taas talon eteen tehnyt. Nostan pipoa!

  VastaaPoista
 19. Nina: Kiitos kehuista, kyllähän tupa vaan miellyttää omaakin silmää :D
  Sitten joskus kun pääsen ihan oikeisiin töihin niin minäkin ulkoista siivouksen, maksoi mitä maksoi! Ikkunat vaivaudun pesemään keran vuodessa, viime vuonna senkin homman hoiti äitini! No jotta ei olisi niin noloa, niin äitini pitää siitä puuhasta.

  Ja Kaapolta terkkuja, pötköttelee väsyneenä rankan pallonheittosession jäljiltä :D

  VastaaPoista
 20. ihanaa olette edenneet rempan kanssa todellakin ihanalta näyttää!

  1.ikkunoiden pesu
  2.keittiön siivoominen
  3.pölyjen pyyhintä

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)