maanantai 16. marraskuuta 2009

Ovi

Nyt on pienten poikien huoneessa ovi! Uudet karmit haettiin tekijältään sunnuntaina ja hienothan ne on. Saavat valkoisen maalin kunhan pojat joskus ovat yön yli hoidossa. Muuten on maali sotkettu joka paikkaan ennen kuivumistaan. Poikien ikkunassa vilahtaa heidän talvivalonsa, Ikean huopatähdet. Mielestäni yhdet kauneimmista valoista.
Ovi on ihan mielettömän painava, varmaan kymmeniä kiloja. Peilimalli on talon alkuperäisten ovien mukainen. Tämä ovi ostettiin huutonetin kautta Helsingistä. Isännän huoneessa pilkottaa vähän hirsiseinää. Tosin tuosta kohtaa se on laitettava piiloon koska ei ole siistin näköinen. Pituusmitta on tuliainen toukokuiselta Göteborgin matkalta. Tässä ovi vielä poikien huoneen puolelta. Seuraavaksi alkaakin karmilistojen puuhastelu. Mietinnässä on listojen väri. Valkoiset vai muiden listojen tapaan vihreät. Vaikea päättää.

Vielä kuva isännänhuoneen ovien sekamelskasta. Vasemmalla vanhempien makuuhuoneen ovi, sitten kylppärin, kodinhoitohuoneen ja poikien huoneen ovi. Kylppärin ovikin maalataan valkoiseksi kunhan ehdin. Kaikki karmilistat puuttuvat, oma silmä on jo tottunut, joten tulevat sitten huoneen remontin yhteydessä. Muutetaan tuo laakaovikin sitten peilioveksi.4 kommenttia:

 1. Meillä noita ovia kanssa riittää, ja alakerrassa ne on maalattu vanhan tavan mukaisesti karmit huoneen värien mukaan. Sisustussuunnittelija neuvoi maalaamaan yhtenäisellä värillä, jotta niissä olisi sama jatkuvuus koko talossa. Eli tässä on nyt vastakkain vanha tapa ja sisustussuunnittelijan näkemys. Eli en osaa neuvoa, mutta kerroin, mitä meille sanottiin... :D

  VastaaPoista
 2. Kiva, että vihdoinkin saitte karmit! Minä laittaisin vihreät listat, kun vihreä on mun lemppari :-)

  VastaaPoista
 3. Upea ovi! Se on muuten totta, listojen puuttumiseen tottuu...

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne kunnon peiliovet ovat vaan niin korvaamattomia, hämmästyttävää että niitä vaihdetaan sellaisiin onttoihin puristeoviin niin monessa paikassa. Komealta näyttää! Valkoinen ehkä kehystäisi kauniisti vaalean oven, näin kuvan perusteella mietin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)