lauantai 3. elokuuta 2024

Kärhöjen kukintaa

Kärhöjen kukinnasta ei koskaan tiedä etukäteen. Edes keväällä ei voi ennustaa, mikä kukkii hyvin ja mikä. Hidas nousija voi olla kesän paras kukkija tai tuuhein kasvusto tehdä vähiten kukkia. 

'Niobe' on kasvanut komeaksi. Sen lehdet täyttävät koko tukensa. Kukkia tulee ihan kivasti, suurin osa niistä on kuitenkin sateiden vaurioittamia. Kärhöt ovatkin puutarhan herkkiksiä. Samassa tuessa kasvava 'Guernsey Cream' on kai kasvanut, mutta ei kuki. 

'Margaret Hunt', tuo rakas monsterini ei ole ollut monsteri enää sen yhden tappotalven jälkeen vaikka ihan hyvinhän tuo taas kukkii. Osa versoista on kiertynyt viereisen mustilanhortensian ja koristeomenapuun oksistoon.
No onhan se monsteri, ei taida olla missään muussa saman suvun kärhössä näin paljon kukkia.
'Super Nova' on kuivasta kasvupaikasta johtuen joka vuosi kitsas kasvussaan ja kukissaan. Toisaalta en uskalla siirtää tätä aarretta, menettää vielä henkensä ja sitten on suru puserossa.
Toinen Princess Kate on riehaantunut täysin. Se kasvaa vähintään metrin yli tukensa, kietoutuu kaukasian- kirahvinkukan ympärille ja valloittaa kaiken mahdollisen allensa. Silti olen tästä niin onnellinen, se vain haluaa paremman tuen. Mietin ostaisinko sille sellaisen halvan kaarituen harjateräskolmion tilalle, silloin sain luvalla ostaa kaaren toiselle puolelle toisen kärhön.
'Piilu' ei lisätukia tarvitse. Itsevarmasti se tekee joka vuosi kaksi versoa ja niihin muutaman kukan. Mitäpä sitä enempää pröystäilemään kukkasillaan. Kun on kaunis, laatu korvaa määrän.
'Comtesse de Bouchaud' kurkottelee kovin korkealle. Tällainen puutarurinpätkä kun yrittää sitä kuvata, niin ei riitä kädet eikä varpaat. Tämä on sellainen perusvarma kärhö joka vuosi, suorastaan luottokärhö. Sieltä se nousee ja sen kukintaan voi luottaa. Ihanuus joka kukkii pakkasiin saakka.

Parin kärhön kukintaa vielä odottelen ja osa on tainnut jäädä tyystin kuvaamatta. Vaikka viime talvi oli kova, voin olla tyytyväinen. Jokainen kärhö nousi ja on tehnyt elinkelpoisia versoja.













 

11 kommenttia:

  1. On kyllä ihania, ja todella kukkaisa tuo Margaret Hunt!

    VastaaPoista
  2. Kauniita. Aika paljon kukkii Prinsessa Kate myös. Yhä tuo Super Nova on mahtavan näköinen. Sen laitan omaan saa ostaa listaan, vaikka mitään tukea ei kärhölle olekaan (vielä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Super Nova tuli minulle vielä ihan muuna kärhönä. Tykkään siitä myös hurjasti. Jos jossain tulisi vastaan, voisin ostaa toisenkin.

      Poista
  3. Hienosti kukkivat. Hyvä syy ostaa Princess Katelle uusi köynnöstuki. Ilman muuta toisella puolella on oltava myös kärhö, jotta tasapaino säilyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin saa hyvän syyn tasapainoitta aja hankkia uuden kärhön.

      Poista
  4. Aivan ihanat kärhöt.
    Mukavaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin. Kärhöt ovat ihania, vähän villejä mutta niin rakkaita.

      Poista
  5. Margaret Hunt on näköjään ahkera kukkija, kun täälläkin on riehaantunut kukkimaan runsaasti. Samoin Comtesse. Princess Kate on kyllä upea ja saattaisi ansaita oman tukensa. Minulla on ollut monta vuotta Princess Diana, mutta kukinta on varsin vaatimatonta, vähän kuin sinun Piilullasi, muutama kukka ja se riittää! Ihanaa tämä kärhöjen aika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunt on ahkera kukkija, se on oikeastaan alusta lähtien tehnyt kunnolla kukkia. Diana on minullakin, mutta se taisi kuolla. Keväällä ostin sen ja istutin heti. Verso lakastui eikä uutta ole näkynyt.

      Poista
  6. Onpa upea kärhö tuo Super Nova! Ihan uusi tuttavuus minulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)