maanantai 26. elokuuta 2024

Paluu puutarhaan

 Joskus elämässä on hetkiä ja tilanteita joihin edes puutarha ei tuo lohtua tai tukea. Kun kyse on taistelusta eikä stressistä, kääntyy puutarhan lieventävä vaikutus ahdistukseksi. Silloin on parempi pysyä poissa ja antaa puutarhan odottaa. 

Pikkuhiljaa olen palannut puutarhan pariin. Uuden kasvihuoneen sato taitaa olla menetetty, mutta mitäpä muutamasta tomaatista kun kyseessä on ollut tilanne jossa läheisen traumaattinen menettäminen on ollut hyvin lähellä. On ollut muut ajatukset mielessä kuin kasvihuoneen kastelu tai rikkaruohojen kitkeminen. 

Eilen tein vähän sadonkorjuuta. Pelastin loput tomaatit uudesta huoneesta, vanhassa kasvihuoneessa on tulossa lisää satoa. Luumusato on tänä vuonna kohtalainen, kuvan luumut keitin illalla hilloksi. Talvella harmittaa jos ei ole luumuhilloa.
Remontti on edennyt maalausvaiheeseen. Listat ovat kahteen kertaan maalattuja, ei puutu kuin kiinnitys paikoilleen. Sen jälkeen vähän sähkötöitä sekä lattian kiinnitys ja suopakuuraus ja voimme muuttaa takaisin makuuhuoneeseen. Huoneesta tulee kovin sininen, sen uusi nimi taitaakin olla sininen sali vanhempien valtakunnan sijaan, onhan huone entinen sali.
Lauantaina pakotin itseni lähtemään Mustilan taimipäivään. Olisi saattanut harmittaa jos en olisi mennyt. Ja olin sopinut Minnan kanssa, että toimitan hänelle yhden iiriksen taimen. Muutamia kivoja löytöjä tuli tehtyä. Yksi niistä on kuvan rusokellopensas. Toivottavasti suostuu viihtymään meillä. Ajattelin kokeilla sitä hortensiapuutarhaan, ehkä sieltä löytyy vielä jokin vapaa nurkka. Seuraavaksi pitäisi löytää into ja aika laittaa taimet maahan. Sääennuste onneksi antaa armoa, hyvää säätä on ennustettu pitkälle syksyyn.

Tästä jatketaan, ehkä jo huomenna tartun työkaluihin, siivoan perennoja pois ja kitken muutaman rikkatuohon. Otan kuvia puutarhasta ja päivitän blogia lisää. Ainakin luen kaikki postaukset mitkä muiden blogeista ovat jääneet väliin.



23 kommenttia:

  1. Elämässä tulee tilanteita milloin on mietittävä mihin voimat riittävät. Itse olen ollut kahtena kesänä tilanteessa jossa ohdakkeet kasvoivat metrisinä pihalla ja kaikki muu sitä matalammat rikkakasvit
    valloittivat kaiken. Läheisen sairastaminen ja työ ( maatila) veivät kaiken energian. Meillä onneksi elämä jatkui ja niitä rikkaruohoja on saanut nyppiä ihan tarpeeksi jälkeenpäin. Kuten sanotaan....elämässä tärkeintä on puutarhan hoito ja sekään ei ole niin tärkeää. Läheiset,perhe ja ystävät on tärkeintä.
    Tsemppiä jatkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin onneksi elämä jatkuu ja akuutti tilanne on ohi. Läheiset ovat tärkeintä <3

      Poista
  2. Voimia ja jaksamista sinulle. Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen, toivottavasti läheisesi tilanne on jo parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, läheisen tilanne on jo parempi. Voimia ja jaksamista on tarvittu.

      Poista
  3. Puutarha ei katoa, vaikka joskus sato meneekin ohi. <3 Tärkeintä on joskus vain mennä hetki kerrallaan eteenpäin. Voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei katoa, siellä se puutarha kiltisti odotti hoitajaansa. Ja ehkä kääntyi niinpäin, että puutarha hoitaa minua.

      Poista
  4. Läheiset ovat elämässä ne kaikkein tärkeimmät. Kaikki muu tulee vasta sen jälkeen. Toivottavasti läheisesi tilanne on jo parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läheiset ovat tärkeintä, täällä kaikki muu sai jäädä vähäksi aikaa. Tilanne on jo onneksi parempi.

      Poista
  5. Asiat tärkeysjärjestykseen, puutarhan vuoro tulee ajallaan... Voimia sinulle! <3

    VastaaPoista
  6. Voimia ja jaksamista! Toivottavasti läheisesi voi jo paremmin!

    VastaaPoista
  7. Voimia teille! Puutarha pärjää onneksi omillaan kun elämässä tulee vastaan tilanne, jossa on tärkeämpää keskittyä muuhun. Toivottavasti läheisesi tilanne on nyt parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, parempaan mennään. Puutarha on ihmeellinen, siellä se odotteli kärsivällisesti.

      Poista
  8. Puutarha ja kaikki muukin saa ja joutaa odottaa silloin kun kyse on lähimmäisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Jaksamista ja tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti läheisesi voi jo paremmin ❤️ voimia myös sinulle 🤗! Puutarha on armollinen, lohduttaa ja parantaa, kun sen aika on 💚!

    VastaaPoista
  10. Toivottavasti läheisesi voi jo paremmin ❤️ voimia myös sinulle 🤗! Puutarha on armollinen, lohduttaa ja parantaa, kun sen aika on 💚!

    VastaaPoista
  11. Onneksi akuuttitilanne on mennyt ohi. Menetettyjä voimia joutuu välillä kasaamaan pidemmän aikaa, mutta onneksi sinulla on puutarha. Voimia ja jaksamista.

    VastaaPoista
  12. Voimia sinne ❤️ .
    Laitoin sinulle sähköpostia.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)