maanantai 5. elokuuta 2024

Kaksi toteutunutta unelmaa

Olen saanut tänä kesänä vierailla useassa erilaisessa puutarhassa. Olen nähnyt ja kokenut niissä paljon. Jokainen on ollut upea omalla tavallaan. Vierailusta kahteen niistä olen haaveillut jo pitkään. 

Ensimmäinen vierailuhaaveen kohde oli Kyllin kaunis-puutarha jonne pääsin Lahden puutarhaseuran retkellä. Saimme paikan päällä yksityisen opastuksen. Kyllä on sanottava, että jos puutarha on kuvissa upea, on se sitä luonnossakin. 

Ensikurkistus puutarhaan muuriin muuratun vanhan kärrynpyörän läpi.
Ihana ja suuri valkoinen luppio ja se pysyi pystyssä ilman tukea.
Suurin koskaan näkemäni alppikärhö, kerrassaan upea vaikka ei ollut juuri nyt kukassa.
Kesäkukatkin olivat jotain mahtavaa tässä puutarhassa. 
Jos puutarhassa näkyi rakkaus puutarhan ja sen hoitamiseen, niin kyllä se näkyi seuraavassakin kohteessa jossa kävin eilen sunnuntaina.
Hattulassa sijaitsevan Mikkolan puutarhan vieraat saivat tervetulotoivotuksen Mäyräperheeltä. Olen näitä patsaita ihastellut kuvissa. Miten hyvin sopivat paikoilleen, kuin aidot eläimet.
Syysvuokko joka kuulemma leviää ihan liikaa. Mukaan taisi lähteä yksi sen taimi. Todellakin suon vastaavan leviämisen minun puutarhassani.
Himalajanjalkalehti piti ihan omaa hedelmätarhaansa. Näky jota en ole nähnyt kuin kuvissa. Näki selvästi kasvien viihtymisen vaikka heilläkin on kuulemma ollut erittäin kuiva kesä.
Tämä on osa rinnepuutarhaa johon ihastuin. Meille ei vastaavaa saa, mutta ainahan sitä saa haaveilla. Tuo pieni vihreä havukasvi vei sydämeni ja tietysti unohdin kysyä mikä se on.

Tänään alkoivat työt pitkän kesäloman jälkeen. Toivoin sateettomia iltoja jotta voin viettää ne puutarhassa, omia unelmia toteuttaen ja luoden. Muutama uusi kasvi odottaa istuttamista ja rikkaruoho kitkijäänsä.















7 kommenttia:

  1. Olisikohan tuo havu kääpiökoreanpihta, esim. Kohout's Icebreaker?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla, pitäisi kysyä Sirpalta mikä se on, oli niin veikeän näköinen.

      Poista
  2. Kaksi aivan ihanaa puutarhaa. Onneksi molemmissa olet nyt päässyt käymään. Fanitan myös noita molempia puutarhoja vai niiden luojia vai molempia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat olivat ihania ja hienoja. Toisistaan erilaisia ja sepä se onkin puutarhojen rikkaus, kahta samanlaista ei ole.

      Poista
  3. Kumpikin puutarha näyttää kauniilta. Soisin omillekin syysvuokoilleni vastaavat kasvuhalut kuin tuolle kuvan vuokkokasvustolle.
    En ehtinyt kommentoimaan kärhöpostaukseesi, mutta nyt paremmalla ajalla ihastelin kauniisti kukkivia kärhöjäsi. Princess Kate on hyvin voimakaskasvuinen. Meillä se heräsi vasta kesäkuun lopussa mutta on silti kiivennyt korkeammalle kuin yksikään melkein kuukauden aiemmin heränneistä kärhöistä. Sille saa varata hyvinkin 2,5-metrisen tuen eikä haittaa, vaikka korkeutta olisi enemmänkin. Ihanaa, että 'Margaret Hunt' alkaa palautua takaisin monsteriksi. Kasvuhaluja näyttää olevan silläkin kiitettävästi ja ehkä paikkakin on sille mieluisa.

    VastaaPoista
  4. Olen kuolannut facen ryhmässä Kyllin kaunis -puutarhaa ja mieleni on kovasti tehnyt päästä käymään siellä ihan paikan päällä. Muurit ja kärrynpyörät kaikkinen ihanine kasveineen näyttävät niin upeilta. Kiva, että saitte retken sinne järjestymään - ehkä minäkin joskus pääsen :).
    Kärhösi ovat ihania! Nyt on taas ollut niin vilkasta elämä, ettei aika riitä oikein koneella naputteluun, mutta olen kyllä lukenut kaikki juttusi illan päätteeksi ja veto poissa.

    VastaaPoista
  5. Upeita puutarhoja näin kuvienkin perusteella!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)