tiistai 30. heinäkuuta 2024

Remontti etenee

Remontti on jatkunut vaikka siitä täällä blogissa ei ole kuulunut mitään. Nyt alkaa hitaampi vaihe kun alamme tehdä pintoja purkamisen sijaan. Seuraavaksi on vuorossa katon pesu ja maalaus. Aluksi ajattelimme, ettei kattoa tarvitse maalata. Värinsä puolesta ei olisi tarvinnut, mutta kun sieltä poistetaan vanhat sähköjohdot, jäi niiden alta paistamaan eri väri kuin muualla katossa. Siistitään sitten kerralla koko katto ja maalataan se paremmalla, muuhun värimaailmaan sopivammalla sävyllä. Sen verran voin kertoa, ettei huoneeseen tule valkoista kattoa.

Tuttua eristemujua. Tuota kun vähän pengottiin, kävi ilmi, että tämä huone on eristetty vähän erilailla kuin muut huoneet. Tässä on enemmän karkeaa puusilppua ja hiekkaa. Ikäänkuin eriste olisi loppunut kesken ja tähän on laitettu mitä sattuu. Kuvan takaseinän vasemmasta nurkasta näkyi reikä ulos asti. Eipä ihme, että on ollut talvella vähän kylmä nurkka. Se on nyt korjattu ja eristetty uudestaan.
Eristettä poistettiin n. 10 cm kerros. Samalla tarkistettiin kaikki nurkat ja seinähirsien kunto. Tällä kertaa ei korjattavaa löytynyt muuta kuin edellä mainittu ulkonurkka.

Haimme pakettiautollisen ekovillaa levyinä ja mies latoi ne lattiaan. Villakerros on 15 cm paksu ja sen alle jäi vanha eriste. Uuniin eteen tehtiin vahvistusta lattiaan. Myös uunin edusta oli kunnossa eikä sitä tarvitse korjata. Tiilien alla on luonnonkiviperustus joka ulottuu kallioon saakka.
Sitten paperi eristeen päälle. Ja puhdistetut lankut paperin päälle.
Lattia on paikoillaan, mutta ei kiinni muuta kuin lankuissa olevilla tapeilla. Se saa nyt rauhassa painua ja asettua. Hetken jouduimme keskustelemaan lattian pintakäsittelystä. Voitolle pääsi pellaöljysuopakuuraus koska lattia on maalaamaton. Minusta sen maalaaminen olisi ollut suorastaan rikos. Miestä häiritsee lattiaan jäävät naulankolot joita ei saada peittoon uusilla nauloilla. Itseäni ei häiritse sillä ne ovat lattian elämää. 

Sorkkarauta näyttää lattialankkujen leveydet. Levein lankku on n. 35 cm leveä. Pesulla ja suopakuurauksella lankuista tulee hienot. Seinille liisteröidään pahvi joka maalataan. Tapettisuunnitelmat hylättiin lattian takia. Tähän huoneeseen ei käy voimakkaat kuviot, vaan jotain hillyttä värejä unohtamatta. Kaakeliuuni antaa osviittaa värimaailmasta, sinistä on tulossa.




13 kommenttia:

  1. Ahkeria ja taitavia olette. Hyvä ettei tullut mitään ikäviä yllätyksiä joita vanhassa talossa saattaa tulla.Tulee varmasti upea huone. Kaunis valaisinkin jos odottamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee kaunis huone ja pitäisi olla lämmin lattia.

      Poista
  2. Uuden ulkomuodon lisäksi huoneesta tulee rempan myötä myös energiataloudellinen. Jatkossa pysyy varmasti lämpimänä, kun reikä on tukittu ja uudet eristeet lattiassa.
    Komeat lankut. Hienoa, että löytyivät. Kyllä kannattaa laittaa takaisin lattialle jatkamaan elämäänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lankut ovat hienot. Sähköpatterit tulevat takaisin seinille, mutta luulen, että eristeiden korjaamisen jälkeen lämmitys hoituu pelkästään kaakeliuunilla.

      Poista
  3. Upeaa lankkua. Työtä riittää teillä. Ja on tähän mennessäkin riittänyt. Onneksi löysitte tuollaisenkin lämpösyöpön ja saatte korjattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työtä riittää. Kauhistuttaakin ajatella mikä reikä on ollut ulos asti ja siinä vieressä on nukuttu talvet.

      Poista
  4. Mielenkiintoista!
    Remppaaminen on hermoja koettelevaa, mutta niiiiiin palkitsevaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On palkitsevaa ja onhan tämä viimeinen huone, sitten on käyty koko talo läpi.

      Poista
  5. Niin kaunis tuo lankkulattia tulee kaunis huone kuten on salikin olette taitavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kaunis, ja miten upea yllätys oli maalaamaton lattia.

      Poista
  6. Kovan työn olette tehneet, mutta nyt ei talvella kylmä kolota. Lattia on upea eikä minustakaan tarvitse mitään peittävää kerrosta. Juurikin elämä saa näkyä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)