sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Sipuleita

Tänä vuonna kukkasipuliostoksilla ei ollut mitään päämäärää, tai ehkä hitusen keskittymistä tulppaaneihin joista osa on taantunut. Pikkusipuleita tarvitaan aina ja jotain kivaa lähtee mukaan hetken mielijohteesta.
 Niin, jotain lähti mukaan. Erityisen iloinen olen vaaleanpunaisista helmililjoista jotka ovat kuvan etualalla. Vieressä on puutarhan ensimmäinen syysmyrkkylilja.
 Lidlistä kaksi kahden kilon pussia perustulppaaneja arboretumiin. Nämä ovat luottotulpaanejani, kukkivat useamman vuoden komeasti.
 Jotain uutta pitää kokeilla. Siitä pitää huolen tänä vuonna tulppaanit 'Elegant Lady', 'Pink Star', 'Lasting Love' ja 'Negrita Double'.
 Krookuksia ei voi olla liikaa. Ilokseni löysin keväällä blogeissa ihastuttaneita oransseja 'Orange Monarch' krookuksia. Muutaman krookuspussin voisin ostaa lisää jos tulee kivoja vastaan, toisaalta ihan peruskrookuksetkin kelpaavat.
 Hyasintteja lisää. 'Jan Bos' on minulle uusi lajike, 'Pink Perl' on vanha suosikki.
 En suostu myöntämään ettei narsissit menesty meillä, joka vuosi on kokeiltava joko viihtymistä tapahtuu. Tänä vuonna kokeiluun erityisen hempeitä sävyjä.
 Pallolaukka on kestävä ja kaunis, niitä siis lisää. Allium amplectens 'Cracefull' on uusi tuttavuus, tämä todennäköisesti taantuu heti jos edes nousee keväällä mutta onpahan kokeiltu.

Mukavan paljon vähän erikoisempiakin kukkasipuleita alkaa olla tarjolla kaupoissa, nettitilaukset kun eivät oikein ole minua varten. On kiva vähän hypistellä sipulipusseja tai valita sipuleita laatikosta kuin konsanaan irtokarkkiostoksilla.

36 kommenttia:

  1. Hyvät ostokset. Mukava on aina kokeilla uusia sipulikukkia. Joskus uusista pitää, joskus taas ei. Tuollaiset kahden kilon säkit uppoavat teidän puutarhaan hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahden kilon säkki tuntuu suurelta mutta se hupenee nopeasti uusille alueille. Uusien lajikkeiden kanssa on vähän kuin lottoa pelaisi, ei tiedä tuleeko voitto vai ei.

      Poista
  2. Paljon mukavaa ostit ja odottelun aikaa tiedossa kunhan maahan pääsevät. Keväällä sitten kukkaloistoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inhoan kukkasipuleiden maahan upottamista mutta keväällä vaiva palkitaan, sitä odotellessa.

      Poista
  3. Olet ollut ajoissa liikkeellä, niin sait komean sipuliparven pihaasi! Hyasintit ovat upeita kevätkukkijoita ja nuo vahvan oranssin krookukset kauniita, kun v keväällä värit ovat vielä vähissä. Minulla piha kukkii vielä niin runsaasti, etten ole ehtinyt tähän sipulihuumaan vielä mukaan, saattaa olla, että hyllyt ovat tyhjiä, kun lähden ostoksille:) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään hyasinteistä puutarhassa todella paljon. Oranssien krookusten toivon olevan myös pölyttäjien mieleen. Eiköhän sipuleita ole vielä kaupoissa, ja voi olla että kun menee kohta niin saakin jo alennuksella.

      Poista
  4. Minäkin kävin lidlissä kukkasipuli ostoksilla, mutta parhaat oli valitettavasti viety jo päältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kävin naapurikaupungissa kun olin siellä käymässä, olikin paljon jäljellä vaikka vasta illalla menin. Taitaa olla pienen kaupungin etuja.

      Poista
  5. Ihana sipulivalikoima. Kevät saa tulla! Suloisia hempeitä värejä. Aikamoinen kuhina oli paikallisessa Lidlissä :) Ihanaa kun ihmiset touhuilee sipulien kanssa. Minäkin eilen hypistelin niitä, mutten sitten ostanutkaan mitään kun en osannut päättää heh. Onnellisia istutushetkiä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, onnistuit menemään ohi ostamatta yhtään sipulia, sitä itsehillintää minulla ei ole.

      Poista
  6. Sullonki jo hyvä valikooma. 'Van Eijk'-tulput o mullaki kestäny hyvi ja jopa lisääntynykki. Ostin niitä siksi lisää, vaikkei iha lempifärini ookkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun väri on, paisti 'Salmon Van Eijk' aiheutti pientä nikottelua viime keväänä mutta lopulta tykkäsin siitäkin. Minullakin tekevät ahkerasti sivusipuleita.

      Poista
  7. Onpas kauniit narsissit! Kiva valikoima muutenkin kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perusnarsissit ehkä kestäisivät peremmin meillä (eivät ole kestäneet tähän asti) mutta nyt teki mieli jotain erilaista.

      Poista
  8. Hienot hankinnat. Itse mietin, kehtaanko tänä vuonna ostaa sipuleita lainkaan. Tietty sitten keväällä saattaa harmittaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kehtaat! Tulppaaniloistosi tänä keväänä oli upea.

      Poista
  9. Lupaava sipulivalikoima. Tuo vaaleanpunainen helmililja pitää ehdottomasti laittaa korvantaa, niin hienon värinen se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla odotan miltä helmililja näyttää oikeasti, onko oikeasti vaaleanpunainen vai likainen valkoinen.

      Poista
  10. Vau, ihania! Täällä on vasta tehty niitä nettiostoksia. Harmikseni huomaan, että olen taas mennyt ristiin Lidlin sipulikukkien kanssa - tulin saareen varmaan samaan aikaan, kun ne tulivat kauppoihin. Edellisenä päivänä kävin Lidlissä sillä silmällä, eikä niitä vielä ollut. Täytyy katsoa, jos jotain olisi vielä jäljellä, kun seuraavan kerran suuntaan mantereelle.
    Todella ihania tulppaaneja ja narsissit! Niitä kannattaa vaan kokeilla eri paikkoihin, varmasti jossakin siiten joku niistä viihtyy. Minulla on niitä niin kuivissa kuin kosteammissakin paikoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu ettei meillä kelpaa mikään paikka narsisseille, taantuvat heti ja osa ei nouse talven jälkeen edes varren verran. Tulppaanit onnistuvat paljon paremmin.

      Poista
  11. Ihania pussukoita! Kummasti niitä kertyy, vaikka päättäisi olla maltillinen. En ehtinyt Lidliin heti torstaina ja perjantai-iltana jäljellä oli rippeet. Honkkarissa ja Tokmannilla oli vähän enemmän, mutta tyhjiä laatikoita oli jo melkoisesti. Täytyy täydentää omia hankintoja netissä.
    Sinulla on varmasti uusia hyviä istutuspaikkoja, kun olet perustanut ja laajentanut penkkejä. Neitseelliseen multaan on ilo tökkiä sipuleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi sieltä ja toinen täältä niin äkkiä on monta pussia kukkasipuleita. Honkkarissa oli muuten ihan kiva valikoima, Tokmannilla en ole käynyt, huomenna jos ehtisin sinne. Näistä suurin osa tulee uusiin penkkeihin.

      Poista
  12. Minä ostin noita laukkoja kolme pussillista. Uusia tuttavuuksia meidän pihassa. Tulppaanejakin olisin halunnut, mutta tänä vuonna peurat söivät suurimman osan tulppaaneista, joten ajattelin ostella sellaisia, joita tuholaiset eivät syö. Krookukset kelpaavat rusakoille, joten nekin saavat jäädä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laukat on kivoja mutta niiden kanssa en monesti onnistu. Viime syksynä laitoin napolinlaukkaa eikä yksikään noussut, ukkolaukat kukkivat kivasti yhden kauden ja sitten ovat mennyttä. Pallolaukka on sinnikäs ja pallerolaukka.

      Poista
  13. Hieno saalis! Orange Monarch-krookusta hankin minäkin juuri, se on todella herkullisen värinen. Negrita Double -tulppaania minulla on ennestään, se kukkii todella kauniisti. Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että Negrita on kaunis, kerrotus 'Angeliquet' ovat meneastyneet minulla jo monta vuotta ja jopa lisääntyneet.

      Poista
  14. Kyllä noilla kelpaa kevättä ja kukintaa odotella! Tuo oranssi krookus on mulle ihan uus tuttavuus, pitää laittaa se muistiin jos sattuisi jossain siihen törmäämään :) Syysmyrkkyliljaa ei minullakaan ole, mutta sen sipuleita en ole täälläpäin missään nähnytkään. Mukavia nämä ostos esittelyt kun löytää monia uusia juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssiin ihastuin keväällä muiden blogeissa, mikä onni, että sitä tuli vastaan heti. Syysmyrkkyliljan taisin ostaa Honkkarista, jos en sieltä niin Lahden Siemen ja Koneesta. Minäkin tykkään muiden esittelyistä, saa uusia inspiraatioita.

      Poista
  15. Itsekin hankin tuon Pink Charm-narsissin, ihastuin väriyhdistelmään. Laitappa keväällä kuvia kaunokaisistasi!

    VastaaPoista
  16. Ooh, teillä on luvassa todella kaunis kevät! <3

    VastaaPoista
  17. Ihania hankintoja olet tehnyt. Nuo vaaleanpunaiset helmililjat ovat todella suloiset<3

    VastaaPoista
  18. Hyvä kun muistuttelit, aikas monta pussia irtosi minulle vielä tänäänkin Lidlistä :)

    VastaaPoista
  19. Jestas mikä valikoima sipuleita.Monta ihanaa olet ostanut. Minulla on kaksi pientä pussia odottamassa, mutta jotain ehkä vielä.

    VastaaPoista
  20. Hienoja täydennyksiä kevääksi. Netistä ostaminen on kätevää (ja valinnanvaraa löytyy enemmän), mutta kyllä kaupoista ostaminenkin on kivaa ja molempia tulikin taas tehtyä :D Osan laitoin jo maahan, vaikka onkin vielä turhan lämpöset säät.

    VastaaPoista
  21. Tosi hyvät ostokset! Minäkin kävin ostamassa Lidlin tulppaanipusseja. Krookukset minulta vielä puuttuvat, nuo oranssit olisivat ihana lisä puutarhaan. Aurinkoisia syyskuun päiviä!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)