sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Arvilan salaattibuffet

Tervetuloa Arvilan salaattibuffettiin.
 Oranssi matala päivänlilja maistuu erityisen herkulliselle, suosittelen tätä päivittäiseen salaattiannokseen.
 Rusopäivänliljasta jää pieni kitkerä maku suuhun, tätä kannattaa ottaa ensin vähän.
 Hortensioiden kuori antaa mukavan makean säväyksen kitkerän salaatin jälkeen, harmi vain että juuri tämä syyshortensia on verkon takana, jäi maistelu eilen kesken.
 Mahtavaa kun buffetin valikoima laajenee. Pihlaja Sorbus ex. Dodong maistuu juuri niin eksoottisen hyvältä kuin kuulostaakin. Niinpä söin eilen tästä kokonaisen latvan.
 Atsaleoita ei tässä buffetissa päässytkään ennen maistelemaan, revontuliatsalea 'Chanel' oli hyvää, ehkä pieni ranskalainen vivahdus maussa.
Jälkiruoka buffetissa kannattaa nauttia ruusujen parissa. Tällä kertaa valitsin ihan uuden lajikkeen. Rosa 'Great Wall' maistui niin etten malttanut lopettaa yhteen oksaan, menipä siinä huumassa pari oksaa ruusun takana kasvavasta 'Bobo' syyshortensiastakin. Tämän jälkeen olikin vatsa niin täynnä, että katsoin viisaimmaksi lähteä metsään nukkumaan.

Terveisin Jänis Ristihuuli

20 kommenttia:

 1. Kiitos mahtavista ateriavinkeistä! Minä olen herkutellut lehtikaalilla, koivuangervoilla ja sinikatanan kukkasilla. Gladiolusten lehtiäkin kävin vähän alkupaloiksi maistelemassa. Loistosädekukka sen sijaan ei ole kovin maistuvaa. Useamman kukan kävin katkaisemassa viime yönä ja olivat niin kitkeriä, että piti jättää kaikki maahan lojumaan ja lähteä etsimään muuta evästä. Varmuuden vuoksi maistoin melkein jokaista kukkaa ja nuppujakin, mutta yhtä kitkeriä olivat jokainen. Täällä on vielä herkkubaari auki, mitään ei ole verkotettu. Taidanpa lähteä vertailemaan luumujen, hunajamarjojen ja hortensioiden aromeja. Maistuvaa syksyä toivottelee Rusakko "Jätti" Pomppunen jälkikasvuineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jätti. Onpa teillä siellä mahtava kattaus. Keijuangervot ovat hyvänmakuisia, sen lisäksi tykkään muotoilla ne talvisin uudestaan, tämän buffetin henkilökunta kun ei oikein osaa. Luumut käynkin tarkistamassa vieläkö olisivat buffetin tarjonnassa mukana, kiitos muistutuksesta.
   Maistuvaa uutta viikkoa t. Jänis Ristihuuli

   Poista
 2. Apua. Nytkö se jo alkaa. Pitää etsiä verkot ensi viikon iltapuhteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo alkoi, en ehtinyt laittaa kaikkia verkkoja tänään, huomenna on jatkettava.

   Poista
 3. No voi ei, joko ristihuulet ovat liikkeellä! Minulla ei ole vielä yhtään verkkoa laitettuna. Tänään tosin keskustelin hetken hirven kanssa, joka tuli metsästä kohti keittiöpuutarhaa. Koira huomasi hirven ja sanoi vuh, joten keskeytin kasvihuoneen siivouksen ja menin katsomaan. Onneksi hirvi kääntyi pois, toivon ettei se palaa syömään uusia puita, ennen kuin ehdin laittaa verkot ja aidat paikoilleen. Suru on sinun maistelluista puuvartisista, toivottavasti ei tullut pysyvä harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain ovat. Tai täällä niitä oli harvinaisesti kesälläkin, kaikki omenapuut oli verkoissa koko kesän. Hirviä meillä ei ole puutarhaan eksynyt, peuroja on alkanut olla turhan lähellä. Puuvartisissa selvittiin säikähdyksellä, toivottavasti sillä kaikki verkkoja en ehtinyt laittaa tänään.

   Poista
 4. Voihan jänis ristihuuli, toivottavasti pysyt siellä metsässä pitkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivoo myös puutarhuri, se on iso vahinko yhdellä haukkaisulla kun väärästä paikasta puraisee.

   Poista
 5. Hahaa . Sinulla taitaa riittää peiteltävää, ja jänöparat katselevat verkkojen läpi herkkujaan ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna verkkoja meni yli 70 kpl, tänä vuonna lähennellään jo sataa, on niissä työtä mutta pakko on suojata muuten jänikset söisivät kaiken.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ihan kun tämä alkaisi joka syksy aikaisemmin. Oi ja voi, toivotaan että pysyvät metsässä pitkään.

   Poista
 7. No voi sun. Meillä on ihan samanlaisia ongelmia joka vuosi lisäksi peurat ja kauriit. Puutarha on onneksi aidattu. Vielä eivät ole hyppäneet sisäpuolelle. Sen konstin ne kyllä osaavat jos tarve vaatii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurat ja kauriit ovat toistaiseksi pysyneet poissa. Hyvä kun aita on toiminut.

   Poista
 8. No, onpa Jänis Ristihuulella ollut herkullinen salaattibuffet.
  Ja vielä ennen lumia.
  Ja kaikkea ei voi suojata, jos latvuksetkin maistuvat. Toivotaan, että Jänis Ristihuuli löytäisi uuden kantapaikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös toivon että uusi kantapaikka on jo tiedossa, täällä loppui nyt tarjoilu!

   Poista
 9. Oi voi, jänöthän ovat järjestäneet oikeat juhlat. Erittäin harmillista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon bileet on ollut, jokavuotinen riesa ne meillä ovat.

   Poista
 10. Voi ei,täytyy käydä virittelemässä verkot kesäkodillakin. Oletko suojannut purppuratuomet? Minä olen tähän asti suojannut vaikka joka syksy on tarpeellisuutta pohdittu. Rusakko kun söi tammentaimen latvan kun kaikki muu oli suojattu... t Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purppuratuomeakin maistellaan joka vuosi, laitan vain runkosuojan sille, en varsinaista verkkoa. Tammi on rusakoiden herkkua, minun tammista maistellaan oksien kärkiä joka talvi.

   Poista

Kiitos kommenteista :)