torstai 19. maaliskuuta 2015

Tilanahtautta

Jokakeväinen ilmiö, talon ainut etelänpuoleinen ikkuna on  täynnä multaa ja siemeniä. Joka kerta ajattelen kuten muutkin, tänä vuonna kohtuudella, ja aina homma lähtee lapasesta.
 Kaikki siemenet mitä laitoin multaan, ovat lähteneet kasvuun. Paitsi härmesalvia. Onneksi laitoin vasta toisen pussin, voin kokeilla onneani vielä toisen härmesalviapussin kanssa. Tomaatit ovat itäneet paremmin kuin hyvin. Taimia saa ja joutuu karsimaan runsaasti.
 Vaaleanpunaisten kielojen juurakot ovat lähteneet sievään kasvuun. Ja kunhan maa sulaa, saa ne laittaa jo maahan. Sen myötä tulee ikkunalle tilaa vielä kesäkurpitsalle, kasvihuonekurkuille ja kaaleille. Kaalit ovat vielä pussissa paitsi parsakaali jota aion taas kokeilla vaikka joka vuosi olen saanut pettyä. Kirpat syö kaiken.
 Arvilan vanha leivinlauta on hieman toisenlaisessa käytössä kuin mihin se on tarkoitettu. Nykyään sitä käytetään vain taimetuksen aputasona, ja siihen se onkin loistava. Ei singerin päälle mitään mahdu, ja ahdasta tulee vielä lisää kunhan saan tomaatit siirrettyä maitotölkkeihin. Pari viikkoa pitää vielä kuitenkin odotella ja antaa tomaattien rauhassa kasvatella sirkkalehtiään.
Muu perhe taitaa pitää jo omituisena. Juttelen taimilleni joka päivä, kääntelen purkkeja niin että joka kylki on aurinkoon päin. Annan tilkan vettä, ja taas juttelen toivottaen onnellista ja suotuisaa kasvua.
Puutarhahulluus on mennyt vereen, mutta en oikein osaa pitää sitä kovin huonona asiana.

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Taimien kanssa kohtuus on tuntematon käsite.

   Poista
 2. Ikkunat käy kyllä vähiin täälläki. Tomskut pitäisi kiireesti laittaa isompiin purkkeihin. Toivottavasti kerkeen tehdä sen viikonloppuna. Hölmöyksissäni otin vielä kirpparipöydänkin tähän samaan syssyyn, siinäkin riittää puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkaa kirpparipöytä tyttären kanssa kuukauden päästä, jos kevät jatkuu tällä tyylillä, niin saatanpa toivoa kuukauden päästä että olisipa ollut jo maaliskuussa. Kirpparipaikassa on oikeasti paljon työtä.
   Mulla on menossa maitotölkkien hamstraus tomaatintaimia varten, auta armias sitä perheenjäsentä joka ryttää ja polttaa tölkin.

   Poista
 3. Pulssi nousi juttusi edetessä - ymmärrän yskän!
  (Ja ensi keväänä revittelen minäkin, jos elonpäiviä annetaan.)
  Toivottelen ennätyskasvua kylvöksillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teillä on ikkunalaudalla tilaa, niin kylvä muutama purkki kasvuun pahimpaan tuskaan, kyllä ne kulkevat muuttokuormassa :)

   Poista
 4. Upeassa kasvussa teidän taimet! Lapanen on täälläkin lähtenyt käsistä. Joka ikkunanedustaso väärällään kasvatuslootia ja -purkkia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jo, että pitäisikö hakea navetasta joku varapöytä sisätiloihin jotta kaikki purkit mahtuu. Katotaan ja kuulostellaan, tuosta voi laittaa kohta jo pääsiäisruohot pois ja muut kuten sisäkukat. Ja taas on tilaa tärkeämmille taimille.

   Poista

Kiitos kommenteista :)