lauantai 14. maaliskuuta 2015

Prinsessa hienohelma

Alma on hurmaantunut keväästä. Pieni natiainen on innoissaan lämmöstä ja lumen alta esiin tulleesta maan kamarasta. Ulko-ovea raavitaan aamupäivällä heti kun lämpö on kohonnut plussan puolelle, välillä käydään sisällä tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Latkitaan vettä ja ruokaa, ja taas pyydetään pihalle. Nukkumaan ehtii kun tulee hämärä.
 Alma, meidän prinsessa hienohelma ei tykkää kun tassu kastuu tai koskettaa kylmään lumeen. Hänen arvolleen sopii paljon paremmin Kleopatrana kalliolla makoilu. Aurinko lämmittää silkkiturkkia ja siinä samalla voi vähän huitaista ohi lentävää kärpästä.
Ja jos ja kun tassu kastuu, pitää se heti putsata ja kuivata. Erityisen kivaa sitä on tehdä ihmisen seurassa pihakeinussa niin että aurinko osuu turkkiin. Kukapa sitä nyt kauneuttaan varjon kylmyydessä hoitaisi. Ei ainakaan tummaturkkiset prinsessa hienohelmat.

On siinä mulla katti.

13 kommenttia:

 1. Ihana Alma! Olen ihan Alman hengenheimolainen siinä, että ulkona kaikki on kivempaa ja sisällä käydään vain latkimassa. Vaikka en olekaan tuollainen hienohelma muuten ;-) Tai kyllä voisin makoilla kalliolla Kleopatrana, jos joku muu hoitaisi hommia sillä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tuolta auringonpaisteesta voi pysyä pois. Tänään oli kyllä pakko, jotta jääkaappi saa täytettä ja perhe ruokaa. Vähän ehdin pihalla huhhailla. Huomenna jos tekis jo töitäkin siellä. Vaikka taidan ehtiä myös kleopatrailemaan pihakeinuun siinä vaiheessa kun aurinko paistaa siihen. Alma saa tulla mukaan :)

   Poista
 2. Kaunis Alma! Ymmärrän neito hienohelmaa ihan täysin, on tosi inhaa olla märillä räpylöillä;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis Alma! Ymmärrän neito hienohelmaa ihan täysin, on tosi inhaa olla märillä räpylöillä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä maa ja märät tassut ei olisi minunkaan mieleen.

   Poista
 4. Kylläpä on Alma kaunis Prinsessa. Miulla on hyvin saman näköinen Miiru-kissa. Tykkää muuten ja auringossa makoilusta, mut tassut ei saa kastua.
  t. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on tuo tumma väri, imee itseensä kaiken aurinkoenergian.

   Poista
 5. Almalla on nyt oikein kissanpäivät, kun on ollut niin keväiset ilmat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja aivan ilmiselvästi nauttii kun pääsee taas ulos. Tai pääsi talvellakin, mutta ei halunnut.

   Poista
 6. Mahtava Alma! On kyllä tullut kaimaansa tuossa hienohelmaisuudessa. Lumi on yäk. Mutta jostain syystä nyt kun pihalla on hankikanteet maidän Alma kiertelee pitkin hankia pihalla aivan innoissaan. Ehkä kun se hanki on niin kovaa eikä sinne uppoa, se kelpaa tassun alle. Mutta vanha kun on niin nukkuu vielä mielummin sisätiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma kävelee hangessa, mutta se on hyvin koomisen näköistä, joka askeleen jälkeen pitää ravistaa tassu kuivaksi :D

   Poista
 7. Voi ei, ei tällaisia postauksia, kiitos :D Kissakuume nousee kriittiselle tasolle mutta olen niille allerginen joten emme voi omaa kissaa varmaan koskaan ottaa :( Hassua sinänsä, lapsuuden kodissa meillä oli aina kissoja enkä saanut niistä oireita, varmaan siedätys auttoi. Oireet ilmenivät vasta kun olin omillani asunut ilman kissaa. Kissat on kyllä niin ihania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies on allerginen kissoille, mutta siedätys on tainnut tehota. Ei saa oireita jos ei silitä kissoja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)