maanantai 16. helmikuuta 2015

Uusi suomalainen sananlasku

*sen minkä huonekasveissa häviää, kasvimaalla voittaa*
 Ei mennyt talvi ihan putkeen pelargonioitten kanssa. Viidestä on enää yksi hengissä. Toisaalta, selvinnyt pelakuu on minulle tärkein, viime keväänä ystävältä lahjaksi saatu. Ja siitä saan toivottavasti pistokkaan uutta kokoelmaa varten. Liikaa kastellut tai muista syystä henkestä heittäneet saa joutaa kompostin aineeksi.
Mutta on ikkunalaudalla aihetta iloonkin. Katkaisin muutama viikko sitten jonkinsortin araliasta ison oksan pois koska se kasvoi niin vinoon. Nyt huomasin, että oksantynkä on kasvattanut kaksi uutta alkua. Ja katkaistusta oksasta otetut pistokkaat ovat juurtuneet ruukkuihinsa koska ovat edelleen hengissä. Olen saanut aralian mummoltani jo ehkä 20 vuotta sitten. Sitkeästi se sinnittelee hengissä vaikka on aina ollut vähän muotopuoli ja huonosti kasvava. Mukava ja elävä muisto mummosta.

Parin viikon päästä saa huonekasvit väistyä ja tilalle talon ainoalle eteläikkunalle tulevat itämään tomaatit ja muut etukäteen kylvettävät siemenet. Niille sitten parempaa menestystä kuin pelakuilleni.

6 kommenttia:

 1. Mua nolottaa ystävältä saamani ihanat pelakuut ja niiden onneton tynkyys - laihanluipeaa ruotoa pukkaavat, pari surullista lehteä matkan varrella.. yritän tänä keväänä ryhdistäytyä ja alkaa hoitaa niitä ihkaoikeasti - minulla kun oli luulo ettei niitä tarvitse edes hoitaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruipelo on se mun ainut hengissä oleva, vain muutama lehti jäljellä. Mutta, se on hengissä. Minulla on vaikeutena se, että joudun talvettamaan pelakuut huonetiloissa. Veden oikea annostelu on vaikeaa.

   Poista
 2. Mun pelargoniat odottaa vielä kellarissa siirtoa sisälle.. Joulukuussa mies huomasi että yksi pelargonia kukki siellä kylmässä kellarissa, saa nähdä mitä sille on nyt käynyt.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellari olisi onni pelakuitten kanssa! Minulla talvehtvat sisätiloissa. Yksi vuosi kokeilin eteisen komeroa, mutta siellä ne jäätyivät.

   Poista
 3. Tällaisena kukkien tuhoajana ymmärrän yskän ;) Olenkin ollut kovin hämmennyksissäni aina salin ovea avatessa, kun kahden kaapin päällä olevat äidin muratit vaan kasvavat kasvamistaan. Pukkaavat uutta lehteä ja rönsyä niin, että pian ei ikkunoista näe ulos ;D

  Joku mennyt vahingossa oikein. Ehkä se, että nuo muratit eivät ole piitanneet heitteillejätöstä. Muistan välillä antaa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minulla menee joku oikein sisäkasvien kanssa, on se aina vahinko :D
   Mutta muratti mulla kasvaa puutarhassa, ons elvinnyt koivun alla jo useamman talven yli. Johtuu ehkä myös siitä, etten hoida sitä mitenkään.

   Poista

Kiitos kommenteista :)