keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Appelsiinimarmeladia

Kaikkea sitä pitääkin kokeilla. Viime perjantaina bongasin lehdestä appelsiinimarmeladin ohjeen. Vaan kun en ollut nopea, ehti mies polttaa lehden ennen ohjeen talteenottoa. Googletin eri ohjeita, mutta yhtä mieleistä ei löytynyt. Oma variaatio onnistui kuitenkin ihan hyvin.
 Ostin kolmisen kiloa appelsiineja ja pari limettiä sekä marmeladisokeria. Ruokosokeria oli kaapissa valmiina. Kattilaan puristin limeteistä ja appelsiineista mehut ja kaapaisin sekaan puristimeen irronneet hedelmälihat. Ruokosokeria laitoin 2dl mikä oli puolet liikaa näin jälkikäteen sanottuna. Kuorta en raastanut sekaan, sillä en voi sietää marmeladissa niitä kuoripaloja. Puistattavia, sanon minä.
 Marmeladisokerin lisäsin vasta kiehuvaan liemeen ja keitin n. 10 minuuttia. Hetken levähdys, ja sitten liemi tölkkeihin. Talvisin jäähdytän tölkin lasikuistilla ennen jääkaappiin laittoa.
Ruokosokeri antaa marmeladille tuon tumman sävyn ja makuun ihan oman vivahduksen. Mutta, kuten sanottua, desi olisi riittänyt. Vaan luulen, ettei tuo syömättä jää. Omassa käytössä hupenee kevään mittaan jogurtin tai rahkan sekaan. Pakastimen mustikka- ja mansikkavarastot alkaa olla huolestuttavan tyhjät. Sama juttu joka kevät siitäkin huolimatta, että pakastin pursuaa syksyisin marjoja. Hankkisin mielelläni toisen pakastimen, mutta sille ei ole mitään järkevää paikkaa meillä. Estetiikka jyrää tässä kohtaa kaiken muun ohi.

Kokeilkaahan marmeladin tekoa, nyt on ainakin appelsiinit halpoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)