torstai 19. helmikuuta 2015

Tapettia

Olen parina iltana yrittänyt löytää netistä sivustoja joilla myydään vanhoja, tai vanhaan tyyliin sopivia tapetteja. Joitakin olen löytänyt, pari ihan helmeä, sellaisia jotka on jaettava teillekin. En ole selvittänyt toimittavatko tapetteja Suomeen ja jos toimittavat, niin millä hinnalla. Toistaiseksi olen vain ihastellut.

Ihan ensimmäiseksi vanhempien valtakunnan remonttia ja tapetin etsintää varten hain ihanat  William Morrisin sivut. Sieltä valintani olisi tämä Pimpernel-tapetti. Tosin pidän tätä makuuni liian vihreänä. Muuten tapetin kuosi on täydellinen.

Entäpä sitten niitä muita sivuja. Kakkosena toinen englantilainen, Bradbury. Katsokaa itse ja ihastukaa *klik*. Aivan ihania tapetteja, pitsiverhoja ja muita vanhaan sisustukseen sopivaa. Ja niin jotenkin perienglantilaista.

Kolmas, jopa ehkä suosikki on sivusto joka myy aitoja vanhoja tapetteja. Näissäkin kauniita, mutta ongelmana se, että suosikkitapettejani ei tietenkään ole tarpeeksi. Kuten tätä:

Dogon - Bild 3
Ollapa paksu lompakko, ja rajaton määrä rahaa remonttiin. Mutta kun ei ole, niin etsitään edullista tapettia vanhaan tyyliin. Yksi vaihtoehto voisi olla tässä, hinta sellainen jonka vielä voisin maksaa. Kuosi aika sama kuin edellisessä. Tosin, tilaamassa en vielä ole. Haluan edelleen tapetin jossa on tumma tai paljon tummempi pohjaväri, kuten tuossa Morrisin Pimpernel-tapetissa.

Olen lomalla piipahtamassa Tallinnaan, jos tiedät sieltä paikan joka myy vastaavia tapetteja, niin saa vinkata, joko kommenttiin tai sähköpostiin. Itänaapurikin käy, tai länsinaapuri jos vaan tiedät liikkeen. Nyt käytetään kaikki oljenkorret hyväksi.

23 kommenttia:

 1. Ihania tapetteja! Morrisit ovat minullakin suuressa suosiossa. Mulla on jossain lista ihanista tapettipaikoista, mutta se on käsin kirjoitettu lappunen jossakin, kun tietäis missä! Yritän löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morrisit on ihania, voisin ottaa niistä melkein kaikki. Jos löydät lappusen, niin otan vinkit kiitollisena vastaan.

   Poista
 2. Vaikea valinta. ;) Meillekkin tulee Morrisia, mutta valinta on vaikea mallien välillä. Jos Morrisiin päädyt, saa meidän kauttamme tilattua ko. tapettia ja mallipaloja saa ilmaiseksi mistä maliista haluaa.
  Tsemppiä puuhasteluun!

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mallipalan todennäköisesti haluan, oli se tapetti sitten mistä firmasta vaan. Hahmottaa paremmin kuvion suuruuden ja värit.

   Poista
 3. Onko Morrisit paperitapetteja vai ei? Vai onko niissä ohut muovi päällä? Tästä olen kuullut eri mielipiteitä. Facebookin Pelastetaan vanhat talot-ryhmässä joku listasi tallinnan mestoja. Joku möi juuri Morrisia puoleen hintaan, mutta olipa kiva tätä kertoa kun en muista paikan nimeä. Sieltä ryhmästä voisi haulla löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ymmärtänyt että ovat paperitapettia. P&R:n tapeteissakaan ei kaikki ole täysin paperitapetteja. Pitääköhän mun liittyä Faceen ihan vain ton ryhmän takia, vielä en kuulu :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Uusi yritys ;) Morrisit ovat hengittäviä paperitapetteja. Toki malleissa voi olla eroja ja niiden pintäkäsittelyssä. Epäilin nimittäin itsekkin niiden hengittävyyttä mallipalojen saavuttua. Mutta tein vesitestin pariin puodin(oman) mallikirjan tapetteihin ja vesi meni läpi. Suosittelen siis testiä mallipalalle.
   Ja P&R:ssäkin on ohut kalvo päällä, joka ei sovi sitten edes niille puritaaneille. ;)

   Riikka

   Poista
  4. Me emme ole ihan niin puritaaneja, P&R:n tapetit ovat kelvanneet, tosin automaattiseisti tais valikoitua niitä missä on kultakuviota ei ei muovikalvoa. Niin ainakin ymmärsin ettei silloin olisi.

   Poista
 4. Onko tämä jo tuttu paikka? http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin minä tuoltakin kuolailemassa ruotsalaisi atapetteja :)

   Poista
 5. Moikka, Tallinnassa ainakin Muster Sisustussalong http://www.muster.ee myy Morrisia, Pärnu maantien varressa oleva liike on iso ja siellä on paljon hyllyssä valmiina Morrisia ja huomattavasti edullisempia ovat kuin suomessa. Niitä mitä ei ole hyllyssä tilaavat kyllä, mutta siihen tulee pieni lisämaksu/rulla ja eivät toimita suomeen, eli on sitten haettava ne sieltä paikanpäältä. Muistaakseni Rocca Al Mare kauppakeskuksessa on Musterin toinen liike, mutta se oli paljon pienempi eikä siellä ollut tapettia hyllykamana.
  Myös monet englantilaiset nettikaupat toimittavat Morrisia suomeen postitse, yksi on esim Kingdom Interiors http://www.kingdominteriors.co.uk/catalogue/main/wallpaper. 4rll tai yli tapettia kun tilasi niin toimituskulut olivat noin 30£ (Tämä pari vuotta sitten). Kannattaa googlata noita UK nettisisustuskauppoja, niitä on paljon, ja kysyä niiltä toimituskuluja. Hinta Morrisille ja muillekin (Farrow&Ball, Sanderson yms) on edullisempi kuin suomesta ostettuna, toimituskuluineenkin. Joillakin liikkeillä on tosin rajoituksia tiettyjä merkkejä koskien, etteivät toimita englannin ulkopuolelle ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Tuolla voisimme käydä jo ensi viikolla. Ja vaikka menisi tilaamiseksi, niin aina joku tuttu on Tallinnaan menossa ja voi tapetit tuoda. Yhtä liikettä katselin netistä, mutta sivujen perusteella en osaa sanoa myyvätkö perinteisiä tapetteja. Ja venäläiset valikoimat kiehtoisi, siellä uskalletaan käyttää värejä.

   Poista
 6. Ihania tapetteja löytyy netistä pilvin pimein - joskus katselen ja pohdin milloin-oi-milloin koittaa se aika kun meillekin... pinkopahveineen kaikkineen pitäisi laittaa. Eräässä yöpaikassa Vanajalla näin tällaista vanhaa tapettia portaikkorempassa: http://2.bp.blogspot.com/_MVb2YVG1diM/SpKZIG2xuxI/AAAAAAAAAoU/GpqYLdcXz3o/s1600/tapetti+%282%29.jpg Aika suloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa nätti boordinpalanen. Valinnanvaraa kyllä on, etenkin jos haluaa vaaleaa. Minä halua makuuhuoneeseemme tumman, jopa hyvin tumman tapetin. Niitä ei sitten ihan noin vaan löydykään.

   Poista
 7. Onpa herkullisen kaunista ja täyteläistä tuo Morrisin tapetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä täydellinen tapetti, jos vaan olisi hitusen vähemmän vihreä :)

   Poista
 8. Tuo on yks mun lemppareitani. Mulle se ei oo yhtään liian vihreä, vaan ihanan keväinen :) Vihreä onkin yks mun suosikkiväreistäni.

  En ymmärrä, miksi nykyajan ihmiset eivät osaa luoda lainkaan kauniita tapettaja! Kaikki on niin yksinkertaista ja modernia, kuviot liian isoja länttejä yksivärisellä pohjalla, ja kaikki niin tietokoneella piirrettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin samaa mieltä! Liian suuret kuviot, tietokoneella tehty liika tasaisuus ja korkeintana kahta väriä. Kolmas väri varmaan aiheuttaisi asiakkaissa sydänkohtauksen. Nyt on etsinnässä värikylläinen ja mieluiten tumma, sinisävyinen tapetti. Sellainen joka natsaa savunsiniharmaaseen kakluuniin täydellisesti.

   Poista
 9. Tunnet ehkä jo tämän paikan: tapettitalo.fi. Upea myymälä, hyvät nettisivut, kuosit jaoteltu aikakausien mukaan, kaikki vanhan ajan hengittävää paperitapettia. Meidän saaristokodin seinät on koristeltu tämän firman tuotteilla ja ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Viimeisin ostos Saksan kotiin jugendtapetit, sekin osui nappiin. Ja palvelu erittäin ystävällistä ja ammattitaitoista!

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettitalo on tuttu paikka, sieltä on kaikki meidän muut tähän asti seinään laitetut tapetit. Siellä on muutama malli mitä olen miettinyt, todennäköisesti tilaan niistäkin näytepalat.

   Poista
 10. Morrisit on ihania, haluaisin meillekin Morrisia johonkin huoneeseen, mutta on tosiaan turkasen kalliita... Täältä olen ostanut myös tapettia: http://webshop.gysinge.nu/categories.php?category=F%E4rg%2C-m%E5leri%2C-tapeter/Tapeter%2C-b%E5rder

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä tutustumassa tuohonkin. Makkariin menee niin paljon tapettia, että on pakko katsoa hinnakin perusteella mitä laitetaan jos laittamiseen päädytään.

   Poista

Kiitos kommenteista :)