torstai 5. helmikuuta 2015

Missä on linnut?

Olen ihmetellyt vajaan viikon verran lintujen katoamista lintulaudalta. Ei näy käpytikkaa, ei harmaapäätikkaa, ei tiaisia, eikä muitakaan vakiovieraita. Missä ovat?
 Linnut hävisivät samaan aikaan runsaan lumen tulon kanssa. Mietin voiko se syy saada linnut pysymään poissa. Ruokaa niille on kuitenkin tarjolla entiseen tapaan. On talipötköä ja -palloa, siemeniä ja pähkinöitä.
 Putsailin ruokintapaikalta lumia pois, mutta eilen ja tänään tilanne on sama, vain pari hassua sirkkua siellä on syömässä. Minä alan jo huolestua, onko kaikki tirpat kuolleet metsään?
Miten teillä muilla jotka ruokitte lintuja?

6 kommenttia:

 1. Ovat tainneet pyrähtää tänne :) Meillä on lintuja, vaikka välillä ovat talit loppuneet ja siemenet jäätyneet toisiinsa. Pihan ympärillä pörräilee kaksi tikkaa, joista toinen kai pesii naapurin naapurissa. Onneksi sen verran kaukana, koska tikat pitävät kesäisin raivostuttavaa elämöintiä. Toivottavasti en syyttele suotta tikkoja, mutta minä luulen, että ne ne ovat. Ihan vielä ei ole kuulunut titityytä, mutta tikkojen nakutusta sitäkin enemmän jo pari viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinne ovat karanneet! Tikat on muuten tosi kovaäänisiä, ja kovia tappelemaan, ainakin käpytikat. Meillä joku tikka on taas ajoittain talon seinän kimpussa, samaa kohtaa pitää hakata, ja senhän tietää miten ääni raikaa koko talossa kun hirsikehikkoa yhdestä kohtaa hakkaa. Mutta nyt ei ole kuulunut sitäkään, ihme juttu.

   Poista
 2. Olisiko ruokintapaikan läheisyyteen tullut päivystämään haukka tai pöllö? Se saa pikkulinnut katoamaan; tai sitten salmonellaepidemia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haukka kävi vieraana alkusyksystä, sain se kuvattuakin kun lehahti maahan pikkulinnun perässä. Hyvin mahdollista, että vaanii talvellakin mun lintuja. Toivottavasti ei salmonellaa, ruokintapaikan pitäisi olla asianmukainen eikä sairaita lintuja ole näkynyt.

   Poista
 3. Meillä on edelleen kuhinaa, vaikka jo pari viikkoa sitten pelkäsinkin, että katosivat. Kun meille kävi vanhanaikaisesti niin, ettei kukaan lisännyt ruokaa ja se ehti olla jo tovin loppuneena. Palasivat kuitenkin - onneksi. Etupihan aroniapuskissa asustelee mustarastas ja se on kamalan hassua kun se aina möllöttää jollain oksalla. Kissatkin sille jäkyttävät, mutta eihän ne onneksi tuolta hangesta mitään kiinni saa. Muuten täällä on lähinnä erilaisia tiaisia ja pyrstötiaisia ja punatulkkuja. Tänä vuonna ei ole näkynyt ihan kaikkia niitä, mitä yleensä on talvina ollut, mutta onneksi jotain sentään. Ja harakoita tietenkin on. Kissojen silakat pitää peitellä lapiolla, muuten harakat vie ne. Siis me syötetään silakat kissoille ulkona.

  Ai niin ja mulla on blogissa sulle haaste. Ei ole pakko ottaa vastaan, mutta pistin nyt kuitenkin kerrankin jotain eteenpäinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut punatulkkuja tosi vähän verrattuna aikaisempiin vuosiin, syksyllä niitä ei näkynyt yhtään kun yleensä on aina pieni parvi pihassa.

   Kiitos haasteesta :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)