sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Vielä kesken

Saliin tulevan sohvan maalinpoisto on vieläkin kesken. Yhtenä iltana tein hetken hommia, mutta sitten tyssäsi. Vuorossa kun on kaikki ne alueet joista maali ei irtoa kunnolla tai irtoaminen vaatii omituisia ja hankalia työasentoja. Eikä työtä yhtään helpota työtila jossa ei ole minkäänlaista lämmitystä. Osa maaleista saa jäädäkin ja poistan ne hiomakoneella tai raapalla kunhan saan tuotua välineet kotiin entisöintikurssilta.
 Työn helpottamiseksi sohva on nostettu kaapelikelan päälle. Rautalevyt toimii painoina jotta kela ei keikahda painavan sohvan alla. Joku älynväläys on entisellä maalarilla käynyt kun on pitänyt maalata sohva piiloon jääviltä osiltakin. Minulle hirmusti lisää työtä.
 Irronneet maalit tippuu betonilattialle josta lakaisin ne ämpäriin vaikka tuskin näillä lämpöasteilla on mitään palovaaraa olemassa. Ämpärinä oli ensin muovinen, mutta se oli jo liian riskialtista. Metallinen sen pitää olla kun työvälineenä on kuumailmapuhallin.
Niin pitkällä kuitenkin olen, että sohvan lopullista pintakäsittelyä pitää alkaa miettiä. Jätänkö alkuperäisen ruskean, hieman kulahtaneen maalin pintaan, vai maalaanko sohvan uudestaan? Millä värillä? Enpä osaa päättää, toivottavasti työ edetessään kertoo mitä sille pitää tehdä tai jättää tekemättä.

10 kommenttia:

 1. On sulla iso homma, mutta hieno siitä tulee. Se on ihan varma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mitään osia ei tarvitse irroitella toisistaan, puutöitä en oikein hallitse :) maalinpoistot ja muut menee vielä.

   Poista
 2. Upea sohva tulossa. Kärsivällisyyttä rapsutteluun, kyllä se tuleva väri siinä tehdessä hahmottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnetusti kärsivällisyys ei ole mun hyve :)

   Poista
 3. Komea tulee, mitä nyt päätätkin!

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, kova homma. Mä rapsuttelin kerran yksistä 100v vanhoista portaista ja niitä ympäröivästä helmipaneelista maalia kaksi viikkoa... Mutta sitten on tyytyväinen, kun homma on valmis. Tuo on upea sohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuossa urakkaa, mutta puhallin helpottaa paljon, käsin jos raaputtelisi niin ei olisi valmista vuodenkaan päästä.

   Poista
 5. Voi, komppaan kovasti, sillä tuo on rankka työstövaihe. Sopiva sävy löytyy varmasti sitäkin kautta, mihin se on tarkoitus sijoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sali on huone jossa on iloisesti sekaisin kaiken värisiä huonekaluja, maalatuista lakattuihin ja petsattuihin, sikiskin tämä on hankalaa.. Ehkä alkuperäinen vois olla kiva, kunhan näen kunnolla missä kunnossa maali ja paljonko sitä saa säästettyä hiomisen jälkeen.

   Poista

Kiitos kommenteista :)