torstai 20. marraskuuta 2014

Teetä kiitos

Elise blogista Kurpitsalaakso haastoi minut kertomaan omasta aamukahvihetkestäni. Käännän kahvin teeksi, sillä ilman teetä koneeni ei pysy käynnissä. Kahvia sen sijaan en ole oppinut juomaan vielä tähän ikään mennessä.

Ehdottomasti paras hetki kertoa aamuisista teerituaaleistani on vapaapäivän aamu. Se alkaa jo varhain ennen seitsemään koska tykkään, että äitinä saan herättää nuorimmat pojat kouluun. Sytytän siinä samalla tuvan hellaan tulet, täytän vesipannun ja laitan sen hellalle. Teehetki on ihan kohta.
 Poikien lähdetty bussipysäkille kaivan esiin astiani. Näitä ei käytä muut kuin minä, ja ne kuuluvat aamuihini joka ikinen aamu. Aamu alkaa punaisen primaveran voimin. Aamuteehen taas kuuluu se, että tee on aina pussiteetä. Tällä hetkellä Tetley on loppu enkä ole käynyt Tallinnassa täyttämässä varastoa, niinpä tee on Lidlin english breakfast-teetä joka on yllättävän hyvää.
 Teen hautuessa nappaan hellalta aamiaiskananmunani ja jääkaapista sulatetut mansikat ja jogurtin. Katan ne pöytään ja istutan itseni tuvan puusohvalle. Teen lisäksi, aamu ei ala kunnolla ilman sanomalehteä. Sen luen rauhassa läpi sivu sivulta teetäni hörppien. Voi niitä aamuja kun lehti on myöhässä tai ei ilmesty, ovat yhtä tuskaisia kuin teettömät aamut.
 Vapaapäivästä johtuen en pidä aamiaisen ja teeni kanssa mitään kiirettä. Nautin talon hiljaisuudesta, tuvassa (ja pöydällä) vilahtelevista kissoista, hämärästä ja pikku hiljaa esiin tulevasta päivänvalosta.
Olisipa joka aamu ja teehetki näin rauhallinen!

Millainen on sinun hetkesi, joko kahvin tai teen seurassa aamuisin?

9 kommenttia:

 1. Mäki haluan tuollaisen teehetken.. kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouluikäiset lapset ja arkivapaa, siinä yhdistelmä miten rauhalliset aamut onnistuu. Ei meillä muutoin sellaisia ole!

   Poista
 2. Rauhalliet, kiireettömät aamuhetket ovat niitä parhaita! Kuulostaa niin kodikkaalta kun sytytät puuhellaan tulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuhella on kodikas, tulessa ja sen tytyttämisessä on mun mielestä aina jotain maagista, etenkin kun sen saa tehdä rauhassa.

   Poista
 3. Teillä on ihana keittiö! Minä juon myös teetä, mustaa mieluiten. Harmittaa sellaiset kahvilat, joissa teenä tarjotaan vain jotain kamomilla tai viinimarjapussiteetä. Pidän hyvästä teestä, Liptonin yellow labelin en juo kuin pakosta. Lidlin teet olen myös todennut oikein laadukkaiksi, niitä juon usein. Ehkä suosikkini on Russian samovar irtotee, olisko Forsmanin. Ainakin Citymarket myy sitä. Valitettavasti rauhallisia teehetkiä on pienten lasten kanssa harvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaa pitää olla minunkin teeni. Jotkut makuteet menee, mutta kamomilla on yksi josta en pidä. Tuoretta tai kuivattua itse kasvatettua piparminttua on käytetty paljon teen mausteena tänä syksynä, lapset ja mies tykkää siitä paljon.

   Poista
 4. Aamusi kuulostaa täydelliseltä :) Minä en taas ole koskaan oppinut juomaan teetä, mutta unelmoin siitä, että opin joku päivä keittämään pannukahvit. Helpolta se näyttää, mutta olen varma, että jutussa on kuitenkin joku oma kikkansa. Teillä on mukavan väljän oloinen keittiö! Terkut vain täältä yhdeksän neliön kompaktiköökistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydelliset aamut on aika harvassa, työaamuina meno on ihan toista :)
   Enpä ole minäkään keittänyt koskan pannukahveja, pannuja kyllä olisi vaikka kuinka. Luulen myös, että siihen on omat niksinsä että saa hyvää.
   Tupa on väljä, taitaa olla yli 30 neliötä ja siivotessa sen huomaa...

   Poista
 5. Kyllä on lämpimän kotoisa postaus ja koti, ihana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)