maanantai 3. marraskuuta 2014

Pieni lahja kummitytölle

Kummilapsista nuorin, pian 11 vuotta täyttävä siskontyttö tilasi minulta, kummitädiltään essun. Toiveena oli muffinsikuosinen kangas. Sellaista ei sattunut kohdalle, mutta uskoisin karkkikuorrutettujen piparkakkutalojenkin kelpaavan.

Mitään kaavaa minulla ei essuun ollut, käytin samanikäistä omaa poikaa mallinukkena ja mitta-apuna. Ja sitten vain leikkasin ja ompelin.
 Näin aikuisen silmissä kangas on syötävän suloista. Eikä liian jouluista vaikka sitäkin pohdin.
 Lopusta kankaasta tuli vielä leivinliina. Ja koska kummityttö on aito heppatyttö, kaupanpäälle ostin kaksi heppamuottia. Saa oman tallin ratsut oikeanlaisia piparkakkuja jouluksi.
Pakettiin laitoin vielä viestin, että kunhan kummitäti tulee käymään, leivotaan yhdessä oikein urakalla piparkakkuja. Teen ainakin kahden kilon taikinan ja sitten käymme työhön.

Ensin ajattelin näitä syntymäpäivälahjaksi, mutta koska tyttö on joulun lapsia, niin lahja olisi tullut ehkä liian myöhään. Luulen, että nämä on parempi saada jo nyt marraskuussa, pikkujoululahjaksi. Ihana tehdä pieni tyttö onnelliseksi näin vähällä!

p.s. Siskolle tiedoksi, kangasta jäi vielä pieni pala jos pikkusiskokin tahtoo oman. Siitä saa essun yhdistämällä vaikkapa yksiväriseen kankaaseen.

11 kommenttia:

 1. Kiva idea ja kaunis kangas. Saaja on varmasti tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tykkää, minä ainakin jo odotan yhteistä leipomista :)

   Poista
 2. Voi iih miten ihana! Lahjan saaja tulee varmaan onnesta ymmyrkäiseksi, miten sen muotoisena sitten pystyy ratsastamaan putoamatta hepan selästä on eri juttu ;-)
  Kuosi on todellakin ihanaa. Kirkkaan mintunvihreällä pohjalla se ei tosiaan ole jouluinen, ja nuo talot ovat niin veikeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan kuosi on tosi hauska, jotenkin niin amerikkalainen, mutta ihana. Eiköhän tyttö tuosta tykkää, ja jos ei tykkää, niin tehdään uusi :)

   Poista
 3. Mukava tuo kummitytön tilaus kummitädiltä. Ei sitä ensimmäiseksi tulisi mieleen, että 11-vuotias toivoo essua. Toteuksesi on suloinen, vielä nuo formutkin, ja sitten vielä yhteiset piparkakkuleipojaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakaan ei ollut sellainen toive joka tulee ihan ekan mieleen. Siitäkin syystä tämä toive piti toteuttaa nyt heti. Formut on hauska sana, tarkoittaa ilmeisesti noita piparkakkumuotteja? Minä olen ihan hulluna muotteihin, on taas hankittava yksi erilainen lisää täksi jouluksi.

   Poista
 4. Oih, aivan ihana :) Taidanpa luulla, että pikkusisko tahtoo samanlaisen leipomusessun.. Tuollainen kelpaisi tälle siskollekin, päihittäisi Marimekon mennen tullen :)

  terveisin sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä pikkusiskollekin essu :) tai siis molemmille :D

   Poista
 5. Kertakaikkiaan ihastuttava kangas! Ja hieno idea muutenkin!

  VastaaPoista
 6. Ihana ja käytännöllinen lahja.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)