lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kun oma silmä ei näe

Tässä kun ahertaa päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen puutarhassa, sitä sokeutuu kaikelle mitä on saatu aikaiseksi. Silloin pitää ottaa kamera käteen, ja todeta linssin läpi, että onhan sitä tapahtunut vaikka mitä.

Luumulehto auringon kilossa. Vielä viime vuoden keväänä tuossa oli silkkaa joutomaata.
 Ja yhdeksän vuotta sitten kun tilan omistus siirtyi meille, oli sitä joutomaata kuvan terijoen salavaan ja syreeneihin saakka. Konevoimaa on käynyt apuna kaksi kertaa, mutta muuten kaikki on tehty käsin.
 Luumulehdon kaariin tulee koko ajan lisää taimia vaikka vielä monta vuotta saan niitä haalia ennen kuin alue on täynnä. Multaakin pitää raahata vielä kottikärryittäin jotta on mihin istuttaa.
 Mutta paljon on jo valmiina, uusi nurmikkokin onnistui yllättävän hyvin. Sen kanssa runsaista sateista oli apua.
Tuon luumulehdon takana olevan joutomaan ja pöheikön suhteen on olemassa jo pienoinen suunnitelma. Toteutuu ehkä toisen yhdeksän vuoden päästä tai ei ehkä koskaan, tässä kohtaa pelkkä unelma riittää. Ja sitä paitsi ei minulla ole vielä riittävästi ikkunoita eikä yhtään vanhaa tiiltä sinne tulevan kasvihuoneen/huvimajan rakentamista varten. Kerätään niitä pikkuhiljaa kun vastaan tulee.

11 kommenttia:

 1. Todella paljon olet saanut aikaan! Ja kaunista on tullut...
  Tulee mieleen englantilaiset puutarhat... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä itse turtuu omiin maisemiin eikä hahmota että hei, oikeasti sitä on tehty jo paljon. Pientä englantilaisuutta tuohon oli tarkoitus tehdä :)

   Poista
 2. Kaunista ja hienoja muotoja :) Puutarhan kanssa ei pääse hätäilemään. Puut kasvavat omassa tahdissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan ole hätähousun hommaan. Kirsikkapuiden kanssa kävi köpelösti, molemmat kuolivat mystisesti. Kaupasta saa onneksi uusia.

   Poista
 3. Voi olettepa tosiaan saaneet paljon aikaiseksi kaunista ja hyödyllistä!!! MINÄKIN VÄLILLÄ KUN KUVAILEN NIIN IHMETTELEN NIIN KUIN TOISIN SILMIN MEIDÄN PIHAPIIRIÄ KUN KATSON KUVIA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on tehty teilläkin! Ja vielä päälle hoidatte eläimet :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Mahtavan työn olette tehneet! Antaa voimia minulle jolla kaikki on vielä edessä. Kaivuri on käynyt ja nyt alkaa lapiohommat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä hommiin! Uutta on aina kiva aloitella ja jatkaa kun huomaa että valmista syntyy.

   Poista
 5. Huhhuh, kyllä on niin upeaa, että ei voi muuta sanoa kuin, hienoa työtä!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)