sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kulhosta keinutuoliin

Loma alkoi kirpparien merkeissä satumaisella tuurilla. Tässä omalla kylällä on pihakirppis, olin herännyt kerrankin aikaisin aamusta, ja mies luki lehdestä kerrankin oikean ilmoituksen. Olimme kerrankin ajoissa oikeassa paikassa.

Tuli ostettua hauskaa tilpehööriä ja ihan vain vähän uusia huonekaluja. Sinikukkainen kulho on arabiaa, pieni lohkeama reunassa, mutta minua ei haittaa. Tilpehööristä se ehkä hauskin löytö on kuvan tiukunauha. Kelloissa on ihan uskomattoman kaunis ääni. Siitä saakin tulla kotimme ovikello lasikuistin oveen. Myös alla oleva pöytäliina on samasta paikasta.
 Suurempi pöytäliina on kaunis kuin mikä. Sen päällä nippu ruosteisia avaimia, muutama ikkunarauta ja metallikauha. Avaimet ovat nyt ruosteenpoistossa, toivottavasti lähtee pois niin saan kylppärin seinän kokoelmaa kasvamaan.
 Ruukullekaan ei ole välitöntä tarvetta, mutta oli niin kaunis että ostettavahan sekin oli. Ja saliin kyllä oikeasti mahtuisi uusi viherkasvi jos vaan saisin pidettyä kasvin hengissä.
 Tänään menin kyseiselle pihakirpparille uudestaan. Oli hyvä syy, sillä yhden eilisen ostoksen mukana tuli esi-isät enkä halunnut niitä kotiini kummittelemaan. Joten palautin vanhan valokuvan, ja samalla tietysti sorruin ostamaan taas jotain. Kaksi tuolia 15 euroa, kaupat tuli heti. Eivätkä vaadi kuin uudet päälliset. Ja eteisremontin valmiiksi jotta saan tuoda nämä kaunottaret sisälle taloon.
 Tuolit pääsevät eteiseen tämän komuutin kaveriksi. Komuutista pulitin huikeat 15 euroa. Tästä vain kansilevy pitää käsitellä uudestaan, muuten kaappi on kuin sitä ei olisi koskaan käytetty.
 Sarjassa pientä ja söpöä, on ehdoton ykkönen lastentuoli jonka sain kaupan päälle. Myyjä kun oli ajatellut heittää sen kaatopaikkakuormaan. Eihän siitä repsota kuin istuinosan vaneri! Ja se on helppo vaihtaa uuteen. Pikkasen hiomakonetta ja uutta maalia, ja niin on mummin mussukalla nyt oma tuoli kun tulee kylään. Pikku tuolin vieressä olevia tuoleja ostin kaksi, ihan siitä syystä että ovat tismalleen samanlaiset kun tuolit jotka meillä on tuvassa. Nyt tuoleja on kuusi.
Lopuksi pelastimme vielä kaksi huonekalua kaatopaikalle joutumiselta. Keinutuoli ja pöytä majailee nyt navetassa, mutta eiköhän niillekin paikka löydy. Keinutuoli vaatii vähän rajumpaa kunnostusta, mutta pöydän voi ottaa pelkän pesun jälkeen suoraan käyttöön. Kaikkein parasta kuitenkin on ehkä se, että huonekalut ja esineet jatkaa eloa ihan parin kilometrin päässä sieltä mistä lähtivät. Ovat osa paikan, ja kohta tämän talonkin historiaa.

11 kommenttia:

 1. Oijoi, mahtavia löytöjä! Kylläpä kävi hyvä tuuri :) Ja onneksi saitte pelastaa kaatikselle menossa olevat, huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli niin paljon muutakin mitä olisi voinut ostaa, mutta johonkin piti laittaa stoppi :) muttakivoja löytöjä, niitä kun tekee nykyään niin harvoin.

   Poista
 2. Voi ihme mitä hienoja löytöjä. Nuo pöytäliinat - voiko kauniimpaa ollakaan kuin tuo iso kirjottu ja pitsireunainen. Ja sopii myös hyvin kotiinne. Nuo tuolitkin on hienoja kuten myös pieni kaappi. Ihan kaikki mukavaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytäliinat oli mieluinen löytö. Saa vähän vaihtelua ainaisten pitsiliinojen tilalle.

   Poista
 3. Olipa hyvä pihakirppis ja hinnat kohdallaan. Moni tavara pääsi varastosta käyttöön, kaikki voittivat :) Mukavaa kesäviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyjä oli tyytyväinen kun sai äkkiä vintin tyhjäksi, ja ostajat tyytyväisiä kohtuuhintoihin.

   Poista
 4. Tuo ylempi pöytäliina on tuttu minulle :) Nimittäin meillä on lähes samalla kuviolla pyöreän pöydän liina, jossa käsin tehty pitsi reunassa. Meillä kukkakuviossa on vain vielä toinen kerros erivärisellä punaisella tehosteena. Onkohan tuo joku aplikaatiokuvio ollut jossain lehdessä siihen aikaan, ehkäpä. Meidän liina on noin sata vuotta vanha sillä sen on tehnyt isoisäni äiti. Isoisäni oli syntynyt 1917 ja kuulemma äitinsä oli tehnyt liinan isoisän muistaman mukaan 1900-luvun alussa omin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä oli mukava kuulla! Hyvin todennäköisesti malli on ollut sen ajan lehdessä tai erillisessä mallikirjassa. Vanhoja on nuokin liinat mitkä ostin.

   Poista
 5. Ihanaaa kun jotakin "antiikkia" saa oikeasti vielä oikeaan kirppishintaan! Monesti nyt kun vanhat tavarat ovat taas arvossaan, niistä yritetään kiskoa maksimaaliset voitot...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin paikalla ihan ajoissa, niin siellä oli jo jälleenmyyjät käyneet "kahmimassa" osan tavaroista. Missä lie ovat jo uudelleen myynnissä. Mutta mukava että meille tavallisillekin ostajille jäi jotain ja kirppishinnoin.

   Poista
 6. Voi hitsi, miten ihania löytöjä. Hyvä kirppari on ollut!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)