maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tarttis tehdä jotain

Pari kovan tuulen päivää, ja aitan vierustan nurmikko on täynnä epämääräisiä mustia lätkiä. Ei, ei levinnyt roskis, ei hyökänneet alienit eikä tapahtunut muutakaan sen ihmeempää. Aitan huopakatto on vain tullut tiensä päähän ja kuoriutuu tuulen mukana sievästi pois.
 Näky alkaa olla aika lohduton. Jotain on aika tehdä sillä tuo katto ei pidä enää vettä. Irtoava huopa repii mukanaan alkuperäistä pärekattoa mikä on sekin ollut tiensä päässä jo vuosikymmeniä sitten. Ensiapuna katolle on tarkoitus levittää pressut. Aitan kunnostus kun pitää lähteä sen nostamisesta takaisin perustuskivien päälle ja alahirsien vaihdosta. Nyt raukka on notkahtanut ja makaa suoraan maassa.
 Kunnostukseen sisältyy myös keltaisen peltikaiteen poistaminen ja uuden tekemisen. Tilalle tulee perinteiseen tyyliin tehty puukaide, harmi ettemme tiedä millainen kaide oli ennen peltiä, siitä ei ole mitään jälkiä tai kuvia. Oviakin aion raaputtaa sen verran että näen vihreän maalin alle, en usko ollenkaan vihreän olevan alkuperäinen ovien sävy. Ja jo poistetun lahon alaterassin tilelle tehdään tietenkin uusi, eikä haittaisi uusia yläterassinkaan lautoja, niillä ei uskalla tietyissä kohdissa kävellä, niin haperoa puuta ovat. Minun toiveissa olisi aloittaa työt aitan kanssa jo tänä keväänä, mutta katsotaan mitä mieltä on hän joka tekee kaiken työn.
Arvatkaapas mitä tässä on, ei ihan tavallinen näky maaliskuussa eteläisessäkään Suomessa.

Siinä nimittäin pilkistelee raparperi. Saapas nähdä saanko tehtyä ekan raparperipiirakan jo pääsiäisenä tuoreista varsista.

11 kommenttia:

 1. Ooo, raparperia! <3
  Käsittämätön kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsittämätöntä :) Minusta on mukava kokea tällainenkin talvi, ja päästä ajoissa puutarhatöihin. Raparperia pääsiäisenä olisi oikeasti hauska juttu.

   Poista
 2. On tämä ihmeellinen kevät!!!! <3
  Ihana aitta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitta on ihana, haaveilen jo että sinne tehdään yksi tai kaksi kesähuonetta jonne mennä nukkumaan kesäkuumalla.

   Poista
 3. Siinä sitä riittää taas projektia… Rakennus muistuttaa näköjään itse itsestään, jos on päässyt unohtumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekteja riittää :D Välillä ihan itkettää katsella aitan hiljaista tuhoutumista kun ei ole ollut aikaa/rahaa/voimia laittaa sitä kuntoon. Pelottaa että joku päivä on liian myöhäistä. Tänä kesänä jos olisi aitan vuoro.

   Poista
 4. Aitasta tulee varmasti komea! Jossain oli jo laitettu varhaisperuna maahan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässähän saadaan sitten kotimaista varhaisperunaa kevään juhliin jos kevät näin etenee! Aitta tulee olemaan hieno kunhan sen saa kuntoon, voi olla ettei yksi kesä edes riitä meidän tahdilla.

   Poista
 5. Raparperia, aaahhhh! Uskomaton kevät, totta tosiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi oli lyhyt, tuntuu kuin olisi ollut huhtikuuta helmikuusta saakka :)

   Poista
 6. ihana,aivan ihana tuo aitta! Työn iloa sen entisöintiin,toivottavasti alkaisi pian...Siis raparperia näin aikaisin keväällä,nams...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)