sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Oviverhot eteiseen

Muutama päivä hiljaiseloa blogissa, samalla oikeassa elämässä on siivottu tietokoneelta pari tuhatta kuvaa roskakoriin, nimetty jäljelle jäävät pari tuhatta, pienennetty ja vähän järjestelty. Miksi moinen into kuviin? Syy on ihan tässä uudessa tietokoneessa, omppuläppärissä jolla harjoittelen juuri ja nyt ekaa postausta blogiin.

Näppäimistö on outo, kuvankäsittely vaatii opettelua monen muun jutun lisäksi, mutta enköhän opi kun opin uuden puhelimenkin käytön.

Varsinaisen aiheeseen. Eteisen oviverhot ovat vihdoin ja viimein valmiit, ja paikoillaan eteisen ja lasikuistin välillä.
 Kuvat on vähän mitä on koska eteinen on se talon hämärin huone, mutta idea ainakin pitäisi välittyä sinne ruudun toiselle puolelle.
Verhot ovat kaksinkertaiset, mutta jätin ompelematta yhteen jotta pesu olisi helpompaa. Vuori on villasekoitetta ja päällinen puuvillaa. Molemmat kankaat ovat Iskun tehtaanmyymälästä verhoilukangasta. Tanko jossa verhot ovat, on mummoni jäämistöstä pelastettu.

Onneksi talvi oli leuto sillä näiden valmistumiseen meni enemmän aikaa kun ajattelin. Tosi toimeen pääsevät ensi talvena jos meille viedä pakkasia suodaan.

9 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta. Kuulostaa hyvältä myös tuo kuvaoperaation parissa uurastus. Pitäisi saada itsekin aikaiseksi siivota kone oikein kunnolla. Olen tosin viimeiset puoli vuotta yrittänyt oikein säntillisesti pitää yllä arkistointisysteemiä, jolla ne pysyisivät automaattisesti järjestyksessä. Mutta aina sitä on järjesteltävää ja ne aiemmat kuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kuvat on ihan sikin sokin koneella, aina. Ja ei tietenkään mitään varmuuskopiota... Ensi viikolla pitää ostaa pari muistitikkua ja siirtää kuvat niihin, sitten saa alustaa vanhan koneen tyhjäksi ja jättää varakäyttöön.

   Poista
 2. Oi, nyt ne on valmiit! Hienot tuli, ja varmaan pakkastalvena estävät hyvin vetoa. Onnea myös uudelle läppärille, eiköhän sen hienoudet pian tutuksi tule.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, verhot tuntuvat toimivan hyvin ainakin nyt kun on lauhaa. Jos verhon taakse laittaa käden käy kylmä viima, mutta verhon edessä ei tunnu mitään. Uusi läppäri tuntuu hyvältä vaikka vie vähän aikaa tottua uuteen käyttöjärjestelmään.

   Poista
 3. Tulipa niistä kivat, oli varmasti kova homma kirjailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailu oli mukavan kevyttä puuhaa, mutta mun käsitöissä on aina sama ongelma. Tykkäisin tehdä muutaman tunnin putkeen, mutta harvoin on sellaiseen aikaa. Sitten jätän tekemättä kun on vain puoli tuntia aikaa vaikka ihan hyvin ehtisi ommella pikku pätkän.

   Poista
 4. Tosi nätit. Minulla punainen villakangas odottaa vielä ompelua. Vaikka merkkaankin usein, niin jotenkin noiden verhojen aloittamisessa on kynnys. Vuoritetut minäkin teen, mutta värilliset, koska ne tulevat eteisen oviaukkoon ja vaalea verho likaantui heti, meillä kun ei ole muuta kulkuaukkoa. Nyt oviaukossa on fleeseverho ja se on ruma, mutta jotain pitää olla kun ovea ei kuistin ja eteisen välissä ole. Toivon saavani verhot tehtyä ensi talveksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)