torstai 30. toukokuuta 2013

Joko tänä kesänä?

Täällä Arvilassa ei oikein remonttiasiat etene. Työ ja yksityiselämän kiireet lyö päälle kerralla ja kunnolla. Mutta ei se mitään, siinähän ne hommat odottaa ja rippijuhliinkin on vielä aikaa reilu kuukausi. Hyvin ehditään sutasta loput maalit talon pintaan ja vähän uutta vuorausta lasikuistiin.

Sen jälkeen on tarkoitus aloittaa operaatio uusi liiteri. Tämä vanha melkein sortuva hökötys puretaan pois, ja tilalle tehdään samaan kohtaan uusi.
 Liiterin mukana lähtee ihquinen ulkohuussimme. Luojan kiitos ovi on kiilautunut vinoutumisen seurauksena huussin portaaseen kiinni ja sisään ei pääse. Voisi muuten tulla kiusaus käyttää tätä perinnehyyskää kesäisin.
 Tai sitten ei. Itikan ja vähän suuremmankin elukan mentäviä koloja riittää. Takaseinä on mallia hyvin tuulettuva. Istuinpenkin päällä on vuosikymmenten pöly. Luultavasti tämä on ollut viimeksi käytössä 1970-luvulla ennen sisävessan taloon saapumista.
Ikävä ei tule kumpaakaan laitosta. Eikä uutta huussia ei liiterin kylkeen tule. Sen verran mukavuuden haluinen olen, että kun talossa on nykyaikainen vessa niin käytän sitä. Mutta sitä mieltä olen, että saunalle voisi tulla kompostivessa tai muu vastaava laitos. Sitten joskus.

6 kommenttia:

 1. tuossapa riittää puuhaa...nostalginen vessa,aikansa elänyt sekin...

  VastaaPoista
 2. Jotenkin liikuttava tuo vino huussi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se jotenkin liikkis siinä liiterin kupeessa, mutta kuitenkin ihan yksin ja unohdettuna.

   Poista
 3. Haa, pala historiaa :D Myö sentään kaks kesää sitten rakennettiin metsänlaitaan huussi (kun näin hienoa ei ollut valmiina) jottei putkiremontin aikana olis tarvinnut muuttaa kotoa pois :P

  VastaaPoista
 4. Sinänsä sääli, onhan tuo liiteri aikaa nähneenä tosi sympaattinen hökötys. Toisaalta ymmärrän, että aikansa kutakin ja uudelle on varmaan käyttöä.

  Kiitos mukavasta blogista. Se antaa mukavan ajatustauon muiden kiireiden ohessa.

  t. Essi

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)