sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Nyt ne kirpparilöydät

Hieman venyi tämä postaus luvatusta, mutta en malttanut avata koko lauantaina konetta, sillä päivä meni yläkuvan mukaisessa tunnelmassa lapsivapaassa kodissa.
Nyt vapaa on ohi ja sain kaivettua koneen esiin. Luvattu kirpparipostaus on tässä.

Nämä rinkulat sisällään kantanut pussukka meinasi mennä silmieni ohi ihan täysin. Onneksi eräs toinen nainen käänsi pussukan esiin ostamatta sitä, jolloin naisen mentyä hyökkäsin kuin hyeena pussin kimppuun. Näitä olen etsinyt!
 Oikeasti etsin kyllä niitä satavuotiaita messinkisiä, mutta siihen hintaan mihin sain nämä uudemmat rinkulat, en voinut jättää ostosta tekemättä. 20 rengasta pidikkeineen, sekä 4 uudemman mallista seinäpidikettä maksoi vaivaiset 1,5 euroa. Yes!
 Ulkonäkö ei eroa mainittavasti näistä Arvilan alkuperäisistä verhonipsuista (huono härärässä napsaistu kuva). Tangot löytyivät nuppeineen ja nipsuineen pitkin vinttiä. Onneksi oli tajuttu viedä sinne eikä kaatopaikalle. Meille kelpasivat käyttöön paremmin kuin hyvin. Nyt puuttuu sitten enää 2 tankoa päätynuppeineen ja kiinnitystankoineen. Uskon että osat vielä jostain löytyy ennen kuin vanhempien valtakunta, jonne nämä päätyvät on remontin osalta valmis.
 Sitten sarjassamme täysin turhaa, mutta ah niin ihqua. Metallinen uustuotantoa oleva kirja- tai valokuvateline.
Hinta 3e, ehkä se kannatti maksaa. Jos tähän vaikka löytyisi isompi vanha valokuva.

 Kaksi nippua pitsiä, pellavan värisessä liki 5 metriä, valkeassa 2 metriä. Yhteishinta 2e.
Kauniille pitsille on aina käyttöä.
 Valkea on ilmeisesti lakanapitsiä, nyplättyä sellaista.
 PartyLite ei kaikelta tuotannoltaan eikä hinnaltaan yleensä kolahda minuun. Ei edes kirpparilla. Vaan tämä seinään kiinnitettävä paketissaan oleva tuikkuteline vai mikä lie härpätin (oli sillä nimikin jonka jo unohdin, Pariisiin liittyvä) maksoi vain 4 euroa. Tyyliltään sopii meille eikä siinä ole liikaa koristuksia.
 Kuvasta näkee, miten ne suuremmatkin esineet häviävät suureen huoneeseen ja isoon, korkeaan seinään. Hirsiseinää vasten oleva pariisitar on kuin pienen pieni kipponen, vaikka oikeasti halkaisija taitaa olla ainakin 15 senttiä.
Paljon pientä ja kivaa josta tulin hyvälle mielelle. Etenkin niistä tarpeeseen tulevista verhorenkaista.
Miehelle mainitsin, että olisikohan nyt aika aloittaa remontti kun on Iso osa sisustuksesta jo hankittu.
Verhonipsuthan on tietenkin se Iso osa.

Sain vastaukseksi epämääräistä mutinaa.

13 kommenttia:

 1. Ihania löytöjä! Kyllä tuosta verhonnipsusta isompi remppa voisi alkaa.... ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, ei muuta kuin remppaa päälle!

   Poista
 2. Mikä yhteensattuma, meillä on Villa Idurissa neljä tuollaista aivan samanlaista messinkistä verhotankoa. Otimme ne juuri irti seinästä ja laitoin talteen, vaikken ihan vielä ole vakuuttunut, että sopivatko ne uuteen sisustukseen, kun ei ole vielä sitä sisustusta! : ) Nipsuja ei ollut, verhot oli ommeltu tankoihin. Hauska juttu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sopivat, ihan ehdottomasti! Tankoja on tosi harvakseltaan myynnissä ja hinnat taitaa olla nykyään jopa satasta tai yli jos on kaikki osat tallessa. Yhden tangon tarvikkeineen olen onnistunut ostamaan antiikkiliikkeestä. Sen jälkeen en ole tankoihin törmännyt.

   Poista
 3. Mä en kestä, kun muut löytää aina kaikkea ihanaa ja olen lähinnä sillä paskat kirppislöydöt -osastolla. Mutta onneksi anoppi oli pakannut sahalaitakuvioisen räsymatonpätkän miehen kyytiin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus menee viikkojakin ettei mitään kivaa löydy, eikä sinne kirpparille aina ehdi. Nyt mulla on nelipäiväinen viikko ja vapaapäivänä yritän aina ehtiä suosikkikirpparilleni. Ja joskus sitten tekee löytöjä :D
   Sahalaitakuvioiset räsymatot on ihania!

   Poista
 4. Voi mahoton, miten hienot löydöt ja kauniit interiöörit hirsiseiniä vasten. Pitsitkin ovat kauniita, vaikka eivät kyllä nyplättyjä- sorry..., mutta pakko oli sanoa. Varmasti keksit niistäkin jotain kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdasnyplättyjä ne varmaan onkin. Käsintehdyissä on eri tuntu.

   Poista
 5. Mikäs pieniruudullinen "taulu" teillä on tuon tuikkutelineen vieressä, tilkkutyötauluko?
  En muuten itsekään piittaa partyliteista yhtään, täällä niitä on kirppareilla paljon myynnissä. Tuota sinun tuikkutelinettä ei partyliteksi uskoiskaan, ihan on nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Taulu" on tosiaan tilkkutyö, omatekoinen. ilkut sain muinoin mummoltani joka oli säästänyt niitä ison laatikollisen 1960-1970 lukujen taitteesta asti. Kaikki ruskeat ovat tuossa työssä.
   Minustakin tuo oli harvinaisen kiva PartyLiten esineeksi, palavan kynttilän kanssa on vielä kauniimpi.

   Poista
  2. Siis tilkut, en jaksa kirjoittaa kokonaan uusiksi :)

   Poista
 6. Voihan pitsi! Niitä ei tosiaankaan koskaan ole liikaa. Oulun kirppareilta niitä vain ei löydä vaikka joka viikko romuaa kaikki läpi.

  Ihanat kyllä nuo hirsiseinät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitsiä ei ole koskaan liikaa, täällä niitä on kirppareilla tasaisesti, mutta harvoin halvalla. Nappaan heti mukaani jos hinta on kohillaan kuten noissa oli.

   Salin hirsiseinät on komiat.

   Poista

Kiitos kommenteista :)