keskiviikko 21. marraskuuta 2012

1000 x ninjago + muut tuliaiset

Tänään vuorossa varsinaiset lasten tuliaiset. Olisihan sitä ollut Lontoossa vaikka mitä ostettavaa, jopa lompakollekin sopivaa, mutta matkalaukkuja oli mukana vain kaksi pientä ja niihin oli kaiken mahduttava.

Harrodsilta löytyi Lego-faneille oivat tuliaiset, tarrakirjat. Kuvat kertonee mistä on kyse.
 Ninjago-kirja siskon pojalle ja Star Warsit omille pojille. 
Näitä en ole vielä Suomesta bongannut, toivottavasti tulee sillä ovat kivoja synttärilahjoiksikin.
 Kummityttö sai sopivaa disco-vaatetta, silkkaa bling-blingiä nuoren neidin makuun. Kaikki Primarkista.
 Siskon nuorimmainen sai omat tuliaiset, kolmen vaatteen pöllösetti on Mark & Spenceriltä, t-paita ja sukkikset Primarkista. Kolmen sukkisten setti maksoi alle 5 euroa, melko halpaa, mutta niin oli Primarkissa kaikki. 
 Omat nuorimmat pojat sai sammarit ja t-paidat. Lisäksi Mark & Spenceriltä löytyi ihanat Legon Star Wars alusasusetit. Meille ostin ne pyjama käyttöön. Saavat vasta joululahjaksi ja katsotaan sitten mitä itse tykkäävät, ottakoot vaikka ihan päivävaatteiksi jos on oikein mieluiset.
Lontoon kaupat oli osin erilaiset kuin Suomessa. Ensin kiinnitti huomiota myyjien käytökseen. Ilme oli silkkaa hymyä ja kohteliaisuutta ei säästelty, palveluattius ihan jotain muuta kuin täällä puolen maailmaa, asiakkaan kanssa jopa vitsailtiin, eikä siinä silti tullut oloa että tässä nyt turistille nauretaan. Kohtelu oli melkein kuninkaallista. Jonotus oli ihan oma systeeminsä. Lähes joka kaupassa kierrettiin kassalle "karsinan" kautta ja kassarivin päässä odoteltiin omaa vuoroa. Olipa jopa henkilökuntaa ohjaamassa vapaalle kassalle. Lisäksi itsepalvelukassojen lukumäärä oli huomattava ja niitä käytettiin runsaasti, itsekin testasin pari kertaa ja totesin toimivaksi. Suomessa niitä olen kokeillut vasta Ikeassa. Oikeudenmukainen systeemi tuo jonotus, kun oli vain yksi yhteinen jono kaikille kassoille. Toki siinä taisi olla enemmän tarkoitus saada ostamaan tavaraa jolla jonotuspaikka oli ympäröity. Kaikkea pientä, kivaa ja tarpeellista.

Ostetun tuliaisen määrästä voi päätellä, että maan tavan mukainen jonotus oli äkkiä opittu.

4 kommenttia:

 1. Mun mielestä me voitaisi omaksua Suomeen toi sama jonotustapa, koska se on äärimmäisen kätevää ja nopeaa.

  Aika siistit noi tarrakirjat! Meillä muuten on käynt yhtäkkiä käänne Star Warseista Ninjagoihin! Joulupukilta toivotaan jostain syystä pelkästään Ninjagopakkauksia :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se muuten oli tosi nopea systeemi! Tulisi vana tännekin, nimimerkillä jouluruuhkia odottaen.

   Tarrakirjat oli poikien mielestä melkoisen makeet. Ninjagot käy meillekin, mutta Star Wars on se ykkönen. Paras jos saisi molemmat :)

   Poista
 2. Viimeksi kun kävin H&M:ssä oli siellä juuri tuollainen jonotussysteemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko jo tulossa suurempiin kaupunkeihin? Mun ostoskaupunkini on Lahti ja siellä on vielä perinteinen sekajonotus, ainakin kun viimeksi kävin.

   Poista

Kiitos kommenteista :)