lauantai 19. toukokuuta 2012

Tapettiostos

Torstaina tosiaan teimme pienen autoajelun. Lukijallani oli myytävänä juuri meille sopivaa  vanhaa paperitapettia sopivaan hintaan. Kun muutakin ostettavaa löytyi, oli varminta käydä noutamassa kaikki yhdellä kertaa.

Tapetti tulee jossain vaiheessa isännänhuoneen seinään. Huoneen värimaailma pysyy samana kuin nyt, vihreänä. Sävyt vain tummenevat.
 Tämä on se tilanne mistä lähdetään sitten joskus. Seinät on toistaiseksi vain maalattu, kaikki levyt joudutaan taas poistamaan, lattiat avaamaan ja kaivamaan paneelikatto esiin. Vaan yksi homma on vähemmän kun tapetti on ostettu. Tapetin myötä toteutuu yksi haaveeni, joka on ollut saada taloomme oikeasti vanhaa tapettia.
 Isännänhuoneen seinien alaosiin on tarkoitus tehdä panelointi, joko petsattuna tai tummaksi maalattuna. Idean ymmärrätte näistä Glorian Antiikki-lehdistä napsaistuista ideakuvista. Jotain samankaltaista tunnelmaa on tarkoitus tavoitella. Isännänhuone on yhdistetty työhuone, kirjasto ja takkahuone, joten tumma tunnelma sopii sinne paremmin kuin vaalea.


Remontin alkamisaika ei ole vielä tiedossa. Kunhan nyt päästäisin aloittelemaan ensin edes eteistä. Pikku hiljaa pätee todellakin meidän etenemisvauhtiin.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava tapetti!! Tosi ihana!
  Ja huoneesta tulee varmana hieno!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa vanhanaikaista, tummaa ja koristeellista tapettia. Mutta suuri ja pitkällinen urakka teillä on, kun jokaisen huoneen korjaatte noin perusteellisesti. Sitten voitte kuitenkin aina olla huojentuneita ja onnellisia työn lopputuloksesta.

  VastaaPoista
 3. Ruusa: Kiitos, tykkään itsekin tapetista todella paljon. ja siinä on kaikki ne elementit mitä tapetilta toivottiin, on vihreää, on punertavaa ja vähän kultaa.

  Paula: Vanhanaikaista sen pitää olla. Urakka on suuri, mutta ei ole onneksi mikään kiire, tehdään kun jaksetaan :))

  VastaaPoista
 4. Ompa tosiaan upea ja tilaan sopiva tapetti!

  VastaaPoista
 5. Ihanat arvokkaat tunelmat noissa kuvissa! Ymmärrän hyvin niiden inspiraation ja fiiliksen. Varmasti jotakin tuontapaista olisi minullakin suunnitelmissa, jos olisi jonkinlainen sali tai "isännänhuone" tulossa, mutta taloni on liian pieni.
  Iiiiihana tapetti! Nyt se varmasti löysi oikeaan kotiin, arvoiseensa paikkaan. Mitkä värit! ♥

  VastaaPoista
 6. Siis huippu löytö! Ihana tapetti... Huoneesta tulee varmasti hieno.

  VastaaPoista
 7. Voi että mikä tapetti - tosi upea!!
  Meille myös isännänhuone, mutta kuten Sailalla, tönö on liian pieni : )

  VastaaPoista
 8. Tuo tapetti kyllä todella sopii teille. Kiva lukea, että on ollut mieluinen :) Onneksi uskalsin laittaa sulle viestiä siitä ;)
  T:Hettura

  VastaaPoista
 9. Varpasen Asema: Tapetti on just eikä melkein, kuin tehty tulevan huoneeseensa.

  Saila: Värit on hyvät, ja tuo ornamenttikuvio on kultaan vivahtava. Oikein hyvä ja uskon että kyllä tuolla tapetilla päästään hyvin kuvien tunnelmaan.

  Mari: Omalla mielikuvituksella huoneesta on tulossa hieno, ehkä paras koko talossa :))

  nanna: Joskus muuten kummastuttaa miksi ennen on tehty niin paljon ns. turhaa tilaa. Tässäkin talossa on alunperin ollut kaksi isoa salia, tupa ja kaksi kammaria ja sitten tuo isännänhuone. Kammarit niin pieniä että hädin tuskin saa mahtumana kaksi sänkyä niihin.

  Hettura: Onneksi uskaltit! Kiitos vielä kerran.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)