perjantai 11. toukokuuta 2012

Pyykkikallion pionit

voivat hienosti. Varret ovat jo parikymmentä senttiä pitkät, ja tuuheat. Kolme näitä puskia on, eikä tähän aikaan vuodesta uskoisi, että kesällä täyttävät koko tilan.
 Se tila mitä jää kallion ja pionien väliin, on täynnä pienen pientä arovuokon taimea. Siinä kukka jota rakastan melkein yhtä paljon kuin pionia.

Muilta osin tämä kukkapenkki saisi mennä uusiksi, loppupää kasvaa epämääräisesti vähän kaikenlaista mille ei ole ollut muualla tilaa. Ja tulppaanit ovat keltaisia enkä pidä niistä yhtään. Mietitään mitä tehdään, kunhan sade ulkona lakkaa, tai sitten ei tehdä mitään...

9 kommenttia:

 1. Täällä sade lakkasi jo, ja esiin tuli aurinko ja ilma tuntuu trooppiselta, kun se on niin lämmin ja kostea! Nurmi kasvaa nyt niin että kohina kuuluu...
  Pionit ovat niin hyviä vanhalla pihalla missä on kaikenmaailman rikakkasveja, kun ne jaksavat suurista juuristaan työntää aina noita vahvoja varsia! Niin lupaavan näköistä. Toivon, että arovuokko levittyy hyvin minunkin pihallani.
  Onpa kauniisti tehty penkki, ihanasti kallion kupeessa!

  VastaaPoista
 2. Kivasti kallion muotoja myötäilevät kukkaset. Tampereella vielä sataa...

  VastaaPoista
 3. Saila: Täälläkin ilta oli kuin tropiikissa, oli ihan hiki kun teki töiutä puutarhassa. Tuo kallio ihan huusi kukkapenkkiä ja hyvä paikka se onkin, ainakin pioneille.

  pirkko: Täällä iltapäivä ja ilta oli sateeton, nyt taas sataa. Taisi jäädä haaveeksi laittaa kasvimaa viikonloppuna.

  VastaaPoista
 4. Meillä pionit ovat vähän jäljessä, alkupituutta on n. 5cm, asustetaan itä-suomessa. Mutta ihan samaa mietin joka kevät, että miten ne kasvavatkin sellaisiksi puskiksi! :)

  Oon miettinyt pionien juurelle jotain kaunista, kukkivaa perennaa. Miten arovuokko käyttäytyy niiden juurella?

  VastaaPoista
 5. AnnaRiikka: Arovuokko toimii hyvin, pioni kasvaa korkeammaksi jossain vaiheessa mutta ei tapa kuitenkaan vuokkoa. Muutaman vuoden ovat olleet yhteiselossa eikä mitään valittamista. Muut pihan pionit on ihan pieniä, osa vasta tulossa mullasta esiin. Tuo pyykkikallio on vaan niin lämmin paikka että siinä pionit on ekana voimissaan.

  VastaaPoista
 6. Pionit on niiiin ihania! Mulla olis yksi kysymys, ohi aiheen; lueskelin postauksia sun elämäntapamuutksesta (joka on mieltön, Onnea!) niin käyttämäsi hillot, ovatko sokerittomia?

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Ompa teillä pionit jo isoja, minulla pilkottaa ehkä sentin verran kukkapenkistä :)

  VastaaPoista
 9. Taija: Eivät ole sokerittomia. Teen itse mansikkahillon ja siinä sokeria on 20-30% ja loput mansikkaa. Kaupan hillossa saa olla korkeintaan puolet sokeria. Olen ajatellut että pari teelusikallista päivässä jogurtin kanssa ei haittaa mitään. Joskus on kiire enkä jaksa sulatella marjoja pakastimesta. Ja nyt alkaa tilanne sekin, että marjat on syöty.

  Mari: Tuossa ovat pitkiä, mutta esimerkiksi talon edustan penkissä pionit vasta kurkistavat mullasta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)