perjantai 16. maaliskuuta 2012

Serkkulaan

Lasten serkuilla on vesirokko. Me kurittomat ja edesvastuuttomat vanhemmat päätimme viedä omat pojat vaaravyöhykkeen ytimeen. Tarttuu jos tarttuu, jos ei, niin sitten ei.
Mies ja vanhin poika saivat armollisen luvan jäädä kotiin kissanhoitajiksi.


Ehkä ne pärjää, miehet ja kissat.

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Voi teitä onnekkaita, että löytyy vesirokkokoti! Minä olen haikaillut tismalleen sama mahdollisuutta omalle kuopukselleni, joka ei ole vielä tuota sairautta käynyt läpi. Kaksi isompaa sairastivat vesirokon aikoinaan, mutta silloin kuopus ei vielä ollut syntynyt. Nyt taas ongelma tuppaa olemaan se, että niin monet lapset on rokotettu, että on oikeasti vaikeaa löytää sairastuneita.

  Luin jokunen aika sitten artikkelin, jossa todettiin, että vaikka vesirokkorokotus tarjoaakin lapsena hyvän suojan, aikuisena se ei enää pädekkään. Parempi olisi sairastaa tauti lapsena ja saada elinikäinen immuniteetti. Ja lapsilla kun sairauden kulku on usein varsin lievä ja vaatimaton.

  Jos vain voisin niin lähettäisin minäkin kuopukseni sinne teidän serkkulaan!

  tv Leena

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun haette tartunnan.
  Tuo alimainen kuva on sitten suloinen :D

  VastaaPoista
 3. Leena: Viimeksi eilen kuulin vesirokkoa vastaan rokotetuista lapsista jotka saivat vesirokon. Joten ei se rokotus taida kovin tehokas olla. Mieluummin sairastaminen ilman rokotusta.

  Matonkude: Kissapojat ovat kerrankin herttaisia :))

  VastaaPoista
 4. Meillä sairastettiin vesirokko tammikuussa, onneksi. Ketään emme onnistuneet tartuttamaan.

  Meidän melkein 4-kk Tyyne-kisu täällä surffailee mun kanssa ja läpsii tassullaan näyttöä :D

  Mukavaa viikonloppua!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 5. Täällä jo odotetaan... Ja ihan varmuuden vuoksi jätin kaikki kosketuspinnat siivoamatta. Joten tervetuloa!

  VastaaPoista
 6. Ai jaa, te menette hakemaan tartunaa :-D Muistan kun sairastin 8-vuotiaana vesirokon ja sikotaudin peräperään. Piti olla viikkokaupalla pois koulusta (mikä oli periaatteessa ihan kivaa), mutta se oli kauneinta kevättä ja sisällä vankina olo oli ihan karmeaa.
  No, toivottavasti kaikki menee hyvin ja toiveiden mukaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Äiti just kertoi nähneensä ohjelman vesirokkobileistä, jossa tarttuja nuoleskeli tikkareita ja sitten muut sai syödä ne. Yöööhhhhh!!!

  Meillä on lapset rokotettu, se kuului maailmalla ihan rokotusohjelmaankin, eikä tartuntaa ole tullut.
  Itse sen sijaan en koskaan saanut tartuntaa kuin vasta 16 vuotiaana ja se oli helvettiä pahimmasta päästä. Näytin k a m a l a l t a ja pitkään. Ja se kutina oli niin kamalaa, etten kenellekkään sitä toivoisi.

  VastaaPoista
 8. Meilläkin oli naapurissa vesirokkoa, mutta halailuista huolimatta Inkivääri ei saanut tautia :(

  VastaaPoista
 9. Mulla oli vesirokko 14-vuotiaana. Se oli kammottava tauti. Olin tosi kipeä ja rippikuvia piti retusoida melkoisen runsaasti :-)

  Omalla esikoisella oli kohtalaisen helppo vesirokko 3-vuotiaana, paitsi että kuumetta oli yli 39 astetta aika kauan, mutta kuopus sairasti sen samaan aikaan ja se oli IHAN kauheaa. Hän oli vielä vaippaikäinen ja koko pylly oli yhtä vesirakkulaa ja niin kipeä että lapsiparka itki kolme vuorokautta yhtä soittoa paitsi kun väsymykseen nukahti hetkeksi. Vaippaa ei tietenkään voinut pitää ollenkaan eikä mitään vaatettakaan. HUH.

  Mut oli vesirokko kumminkin helpompi sairastaa kuin tuhkarokko. Senkin olen sairastanut ja ne hourailut muistan myös aikas hyvin vielä vaikka vuosikymmeniä on kulunut.

  VastaaPoista
 10. Suloisia kuvia.

  Jos tarttuu, niin onnea! :) Parempi se on sairastaa lapsena.
  Meillä aikoinaan tehos tosi hyvin vaippaikäisen vaippa-alueen vesirokkokutinaan nestemäinen atarax, silloin sitä ainakin sai vain reseptillä.

  Blogissani on sinulle jotain. :)

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti toive toteutuu.=) Meillä nuorimmainen sairasti vesirokon vuoden ikäisenä ja oli todella kipeä.:( Kun taas ekaluokkalainen veli pääsi muutamalla rakkulalla.

  Pikkuinen oli aivan täynnä rakkuloita, suussakin. Siinä oli Ataraxille, vesirokkovoiteelle ja kylvetyksille tarvetta! Toivottavasti pääsette helpommalla!=)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)