tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kangasta

Tulipa ostettua kangasta. No senhän nyt arvaa, että niin voi käydä koska kävin tilkkupäivillä, ja iso osa päivien antia ovat myyjät joiden laatikoita ja laareja on täysi vapaus hipelöidä ja penkoa. Siinä hiplatessa alkaa kummasti tulla kaikenlaisia mielitekoja.

Oli minulla ihan tarvekin (ja nyt hys niistä jo kaapeissa olevista kankaista). Toukokuussa on syntymässä vauva jolle olen ajatellut valmistaa tilkkupeiton. Vauvan sukupuolesta ei ole tietoa, joten ostin samantien kankaat sekä tytön että pojan peittoon, mitään unisexiä ei ole tulossa.

Tytölle tummaa liilaa ja pöllöjä:
 Poikavauva saa niin ikään osakseen pöllöjä, kera vihreän, sinisen ja keltaisen.
 Tämä sammakkokangas oli sitten sitä no kun vaan teki mieli-osastoa. Ihan pakko oli saada, tarvetta ei ole. Ja kaveriksi pienet palat oranssia ja pilkkuja, sopii yhteen kuin nenä päähän.
Nyt pitäisi kehitellä jostain aikaa ommella. Työ haittaa harrastusta taaaaas niin kovin!

6 kommenttia:

 1. Hatunnosto! Enpä ole tilkkutöihin koskaan ryhtynyt vaikka on tehnyt mieli ja kirjankin olen hankkinut inspiraatioksi... no joo, yhden pienen tilkkupeiton tai tuolinpäällisen tein joskus nuorena. Mutta siinä on aikamoinen homma!
  Superihana tuo sinivihreä pöllökangas!!!

  VastaaPoista
 2. Ihania kankaita...varsinkin nuo pöllöaiheiset:)

  VastaaPoista
 3. Joo, mäkin ihastuin noihin sinivihreisiin pöllöihin! Olipa kiva kun pääsit tuulettumaan kodin ulkopuolelle hetkeksi!

  tv Leena

  VastaaPoista
 4. Tuo sammakkokangas oikein huutaa, että siitä tulis hienoja hernepusseja! Ne ois mulla työlistalla,mutta innostuin tekemään pussukoita tytön muistipelinappuloille.

  Äitien kangasvarastot on myös penkomisen arvoisia, löysin juuri sieltä aivan ihanan henkäyksen ohuen puuvillakankaan, liekkö ihan vanhakin.

  VastaaPoista
 5. *vink, vink* Siskon nuorempi poika on kaipaillut päiväpeittoa... Ja nuo värit sopisi sisustukseen loistavasti! (Ja jos ei sovi, niin sisustustahan voi aina hyvällä syyllä uusia...)Ja taisi meillä olla jotain puhetta uudesta kauppakassistakin? Kyllä ideoita löytyy, kun osaa vaan oikeasta paikasta kysyä :)

  VastaaPoista
 6. Saila: Minä hurahdin tilkkutöihin vuonna 1997. Näppäränä tein heti ensimmäiseksi työkseni parisängyn peiton. Ihme ettei innostus kädonnut. Nyt tahti on kyllä harvempaa, mutta valmistakin tulee.

  MaMMeli: Niin ovat :)

  Leena: Tilkkupäivät pitää päästä kokemana joka vuosi, samalla saa sitä omaa aikaa.

  AnnaRiikka: Olisi just sopivaa hernepusseiksi! Minä olen joskus saanut mummoltani kasan näytetilkkuja vuosilta 1968-1972. Onneksi ei ollut mummo heittänyt niitä roskiin vaikka sitäkin mietti.

  Anonyymi: Täytyypä korjata puute! Jos tuo pöllökangas miellyttää niin tilaan sitä lisää. Pitäähän pikkuveikan peitto saada :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)