lauantai 17. syyskuuta 2011

Valloitus

Talon vanhempien valtakunta on yleensä enemmän varasto kuin vanhempien makuuhuone. Se on näppärä nurkkahuone jonka ovet saa suljettua ja kaiken roinan kivasti piiloon. Tuosta johtuen sitä piilottamista sitten saakin tehdä tiuhaan. Nyt pidin kirpparipöytää 2 viikkoa ja sen jälkeen totesin, että mitään mikä ei mennyt kaupaksi en kanna enää takaisin kotiin. Vanhempien valtakunta vallataan takaisin!

Samalla valtauksella siivosin koko huoneen ja otin vaatelipastoni ihan itselleni. Tätä ennen se kantoi päällään lukemattoman määrän epämääräisä laatikoita sisällään lukematon määrä epämääräistä tavaraa. Lipaston paikka näyttää vähän hullulta suhteessa oveen, mutta se täytyy pitää mahdollisimman loitolla kakluunista jota käytetään talvisin lähes päivittäin. Makuuhuoneemme on yleensä joka talvi viimeinen huone josta napsautetaan sähköpatteri päälle. Peili on se mäntypeili jonka löysin kirpparilta jo aikaa sitten. Viime talvena petsasin ja lakkasin kehykset, mutta en ole lopputulokseen tyytyväinen. Jotain puuleikkauskoristeita se vielä vaatisi. Ja ainakin ehdottomasti tuon lipaston takaisin tummaksi. Tämän huoneen kaikki kalusteet tulee oleman tummaa ja seinistä haluan vaaleat.
 Uunin toisella puolen on peili ja tuoli. Yleensä täynnä tavaraa, mutta nyt se saa luvan pysyä tyhjänä. Korkeintaan joku puolipitoinen vaate siinä saa lojua. Tuolin vieressä odottelee yksinäinen koulutaulu sijoituspaikkaa ja ikkunaa en saa raahatuksi takaisin navettaan. Siitä piti tulla kotikutoisen nukkekodin etuosa, mutta nukkekotihan tuli sitten lopulta valmispakettina.
 Ja tuo rakas vaatekaappini. Totuushan on, että siitä vain 1/3 on minun vaatteille. Lopun vie toppavaatteet ja muu sälä. Siihen, kuten yläpuolella oleviin laatikoihin toivon muutosta. Se muutoksen hetki koittaa todennäköisesti vasta sitten kun tämä huone remontoidaan eli ehkä eläkkeellä.
Oma silmä on jo niin tottunut tähän makuuhuoneemme värimailmaan. Vihreä lattia, vihertävän sinapinkeltaiset seinät ruskeilla kuvioilla, siniharmaa kakluuni ja vaaleanpunainen katto. Ah, miten esteettistä ja yhteensopivaa!
Haaveilen vaaleasta katosta, ruusutapeteista ja lankkulattiasta.
Iines ihmettelee uuniin tehtyjä tulia tuossa alemmassa kuvassa. Kovin on utelias katti. Kynttilöiden kanssa jo käherti kulmakarvansa kiharaksi eikä silti pelännyt tulta yhtään. Tänään tein puuhellaan tulet ja hyvä ettei änkenyt itseään sinne tulipesään. Tästä nyt voi tietenkin päätellä, että meillä on aika viileä. Tänään onkin sitten joko lämmitetty tai esilämmitetty talon jokainen tulipesä. Ei pitäisi Iikun enää palella!

6 kommenttia:

 1. Jestas, en tajunnut kuvasta että katto on vaaleanpunainen! Muuten kyllä pidän kovasti huoneen väreistä. Totta, ettei valkoinen laatikosto sovi tuohon laisinkaan.
  Voi Iinestä :-D Käherretyt kulmakarvat on meilläkin tuttu juttu (itse asiassa molempien pitkäkarvaisten kanssa, Musti on aina ollut viisaampi ja harkitsevampi). Liekö sitten pitkäkarvaisten rotuvika tuo uteliaisuus? Ransu ja entinen Viljokin oli aina tunkemassa itseään joka paikkaan.
  Hieno haltuunotto, onnittelut! Pystyisikö toppavaatteet laittamaan vintille, jos sinne veisi jonkun ruman kaapin?

  VastaaPoista
 2. Saila: Katto on juu sellainen kunnon vanha roosa! Mitä lie liikkunut maalia valinneen päässä, ei kai yhtään mitään :D
  Lipasto on ollut joskus petsattu ja lakattu, sellainen siitä vielä tulee kunhan ehdin. Varmaan tuo uteliaisuus on pitäkarvaisten ominaisuus. Iines menee jopa eteiseen vastaan katsomaan kuka tulee kun ovi käy. Muut kissat luimii pakoon :)
  Vintille meillä ei saa mitään, syystä että portaat on vain puoli metriä leveät. Eteiseen on tulossa "uusi" kaappi kunhan saadaan lisävoimia sen kantamiseen, jättiläistä kun ei kanna edes kaksi raavasta miestä, niin painava se on. Sinne ajattelin sulloa kaikki topat!

  VastaaPoista
 3. No en minäkään olisi hoksannut kuvasta, että katto on roosa :) Tuo kakluuni on aivan mahtava!

  VastaaPoista
 4. Enkä minä...☺
  Mutta minustakin tuo kaakeliuuni on IHANA!

  VastaaPoista
 5. Vaatekaappi on hurmaava, ihan tuli Narnia-elokuva mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Meillä makuuhuone on ihan kamala! Aina kaaoksessa. Talojen yläkerrat ovat vähintäänkin kirottuja....

  Tiedätkö mikä voisi olla aika hauska tuohon vaatekaappisi päälle laatikoiden sijasta? Osta joku halpa puinen lipasto...sahaa siitä jalat pois ja maalaa antiikkiseksi. Esim. valkoiseksi tms. Ja sitten laitat kaapin päälle -tuo teidän kaappihan on aika matala talonne korkeuteen nähden ja saattaisi tällä tavalla tulla jopa paremmin esiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)