sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ensi kesänä uudestaan

Kasvimaa tyhjeni tänään viimeisistä herkuistaan. Perunoita saatiin muutama, porkkanoita useampi kilo.
Tämä kesä olikin porkkanoiden juhlaa, kasvoivat komean kokoisiksi ja niitä tuli runsaasti. Maku on erityisen makea. Ei siis mitään valittamista.

Kasvihuoneen kiinalaisen portin humalat eivät ihan ehtineet kohdata toisiaan. Vastahan ne tänä kesänä istutettiin, ensi vuonna todennäköisesti kasvavat paljon tuuheammin peittäen koko portin.
 Ylälohkon auringonkukkia ei vielä nyhdetty pois. Tuo suurin tekee mahtavan määrän siemeniä ja ne yritän saada säästettyä linnuille. Mikähän on paras tyyli kerätä ne talteen? Toiset, liki kolmemetriset auringonkukat saa niinikään vielä olla. Ovat tällä erää eräänlainen köynnöstuki.
 Ja se mitä siellä kasvaa köynnöksenä on tässä: koristekurpitsa. Teki peräti kaksi hedelmää. Molemmat kyllä kauniita ja täytyy nekin kerätä talteen ja kuivumaan. Koristekurpitsaa kokeilin ensi kertaa joten kaksi hedelmää taitaa olla ihan hyvä saldo.
 Mitään kukkivaa ei puutarhassa enää oikein ole. Pyykkikallion unikot sentään jaksavat vielä vähän. Nämä kaikki ovat kasvaneet viime vuotisten unikoiden siemenistä.
Speedheateria en saanutkaan vielä tänään. Huomenna jos sen saisi, ja tiistaina otan mukaan entisöintikurssille. Kerron sitten heti kokemuksia teillekin.

5 kommenttia:

 1. moikka!
  Oli ihan pakko kommentoida tuota koristekurpitsa saldoa,minä olen kasvattanut muutaman vuonna jo ja viimekesänäkin sain ihan ämpärillisen noita muutamasta taimesta.tänävuonna minullakin on vain 3 koristekurpitsaa kasvanut,missä lienee vika?
  terveisin; s

  VastaaPoista
 2. S: Ei hajuakaan mistä voisi johtua kun olen kasvattajana ensikertalainen :) Ehkä sää ei ollut otollinen? Hauskoja ne on, pari keltaista alkua on ja toivon niiden ehtivän kasvaa ennen pakkasia.

  VastaaPoista
 3. Tuosta portista tulee kyllä ihana...☺

  VastaaPoista
 4. Ihana kasvihuone ja portti!

  VastaaPoista
 5. Linnut varmaan napsivat siemenet ihan mielellään suoraan siitä kukasta! Otat vaan kukan irti ja laitat talvella lintulaudalle!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)