maanantai 5. syyskuuta 2011

Ennen ja jälkeen

Koneelta löytyi muutama valokuva vinksahtaneista perustuksista. Tässä niistä yksi. Ihan tarkkaa syytä vinksahdukseen emme tiedä, todennäköisin syy on tuossa kasvanut iso syreeni ja vesi. Talossa ei ole ollut koskaan räystäskouruja ja syreeni oli kasvattanut maan niin, että se vietti ja vei kaikki vedet perustuksiin päin. Muuta ei sitten tarvita jotta isokin kivi liikkuu paikoiltaan. Muualla perustukset onkin kunnossa. Tässä kohtaa ongelma oli tuossa ikkunoiden ja lasikuistin pohjoissivun alla. Mies teki yhden päivän töitä muutaman laudan ja järeän rautakangen kanssa ja tulos on tuolla alempana.
 Näyttää ihan huimasti erilaiselta! Talo näyttää taas hitusen enemmän arvoaan vastaavalta eikä miltään rappiotilalta. Tuosta nurkasta on nyt tasoitettu maa ja se odottelee enää kivetystä. Tilaamme kuuluu oikeudet soramontuun ja nyt pitää selvittää mitä ne oikeudet sisältää. Toivomme että voisimme hakea sieltä omaan piikkiin talon vierustoille tulevat kivet. Ovat kalliita kuljettaa tilattuna pihaan ja saisipa tämäkin emäntä jumppaa kun ensin huhkisi kivet peräkärryyn ja sitten talon viereen. Tuossa edustalla näkyvä kallionpläntti jää näkyviin. Siihen ensi kesänä joku vanha rautapata tai vastaava ja iso kukkameri kukkimaan. Olisi meillä vanha aurakin siihen, mutta taidan kallistua enemmän siihen pataan ja kukkiin.

 Lasikuisti on ihan onneton noissa muoveissaan, mutta täytyy vaan kestää. Sama on kodinhoitohuoneen "terassin" kanssa. Väliaikaiseksi tehty on joutunut kestämään jo aika monta talvea ja saa kestää seuraavankin. Talven aikana mietitään tuohon toimiva ja kaunis ratkaisu. Siis molemmat ehdot pitää täyttyä.
Tämä seinusta on se, johon tuli uutta teetettyä seinäpaneelia. Eipä erotu oikein mitenkään vanhasta paneelista. Kolhut ja lommot siitä toki puuttuu, mutta muuten siitä tuli täydellisesti vanhan mukaista. Listaa vielä uupuu ja alakiertoa, mutta vähän kerrallaan!

4 kommenttia:

 1. Tuo vanha kivijalka on sitten hieno, jotain iätöntä ja juurevaa siinä vaan on!Uusi väri näyttää myös todella hyvältä:)

  VastaaPoista
 2. Huah...kyllä on kaunis talo, mutta valtavan työn olette tehnyt...☺

  VastaaPoista
 3. Ihana tulee! Meillä taitaa olla saman väriset puitteet :)

  VastaaPoista
 4. Valtava työ on varmaan ollut vängätessä, mutta kylläpä lopputulos palkitsee!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)