perjantai 11. maaliskuuta 2011

Geometrialaatikko, osa 2.

Kiitos kaikille kauniista kommenteistanne edellisessä postauksessa <3
Täällä arki jatkuu ja hyvä niin.

Geometrialaatikko ei kokenut käsittelyssäni kovinkaan kummoista muodonmuutosta.
Minusta se ei sopinut maalattavaksi, joten laitoin pintaan saman Osmon öljyvahan jolla olen käsitellyt tuvan tasot ja pöydät. Laatikosta tulikin aika samansävyinen niiden kanssa.

Alkuperäinen tarkoitus laatikolla oli tulla miehen kahvinkeittotarpeiden säilytyspaikaksi. Se ei onnistunut sillä kahvipurkkinsa ei mahdu tuonne liukuoven taakse. Täytyy löytää kapeampi purkki tai muuta täytettä.
Tässä kuvassa laatikon värisävy on lähinnä oikeaa.
Lisäksi tuo kansi ei liu niin nätisti ovena kuin toivon, joten siellä ei voi olla mitään sellaista jota tarvitaan tuvassa monta kertaa päivässä. Ajattelin kyllä vielä kokeilla josko kynttilän pätkällä voiteleminen auttaisi ovea parempaan kulkuun.
Olispa ollut kiva jos laatikoita olisi se kaksi. Molemmille puolille omat. Nyt toinen puoli näyttää ihan hassulta ja kaikki on eri korkeudella. Alhaaltakin puuttuu koristelista joka peittäisi kaappien muovijalat. Mies tekee sen kuulemma heti kun minä saan piirretyksi mallin. Mietinnässä on vielä millä värillä lista maalataan. Minusta lattiaväri voisi olla hyvä.
Lopuksi vielä kuva pienestä löydöstäni kun kävin vintillä etsimässä kadonneita lp-levyjämme. Siinä eristeiden päällä nökötti mitä siroin pieni kanelipurkki. Korkeutta söpöydellä on vain tulitikkuaskin verran. Ei ole ennen vanhaan turhaan kanelia törsätty. Meillä purkin määrä taitaa mennä yhdellä pullanleipomiskerralla.
Mutta mutta, ulkona on tullut vuorokaudessa liki 10 senttiä lisää lunta. Ei naurata enää.
Se sen sijaan saa suupielet hymyyn, että lapset menevät viikonloppuna yöksi mummolaan.

Ah, ihan rehellisesti myönnän nauttivani!

15 kommenttia:

 1. Voisiko toisella puolella olla erilainen hylly? Vaikkapa hieman korkeampi niin että se asettuisi samaan linjaan pohjastaan ja sitten nuo matalamman kaapin päällä olevat esineet tasapainottavat korkeuseroa?

  VastaaPoista
 2. Voi autuutta mikä viikonloppu teillä on tulossa :)

  Hauska tuo kaappi/laatikko!

  VastaaPoista
 3. :-) Rauhallista viikonloppua! Lumi on nyt niin märkää, että se sulaa äkkiä - tai no, illaksi luvattin jo pienenpientä pakkasta, saas nähdä.
  Ihana kaappi, todella kaunista (vaneria?viilua?öh..) kumminkin, teit oikean ratkaisun kun korostit sitä vahalla. Olin jo vetänyt henkeä ehdottaakseni kynttilänpätkällä voitelua, mutta sitten sanoitkin sen tse. Vanha, pettämätön konsti, tai se pettämättömyys nyt sitten mitataan.
  Lattian väri on varmaan paras listaan, olen samaa mieltä.
  Nuo vanhat maustepurkit on ihania! Minulla on Pauligin vanha peltinen sahramipurkki, niin pieni että siinä voisi korkeintaan sormusta säilyttää :-)

  VastaaPoista
 4. Osmo on hyvää! On monet paikat sillä käsitelty. Viimeksi aitan lattia vahattiin sillä. Mukavaa viikonloppua;)

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis kaappi ja ilmeisen hyvä tuo vahaus :) Rauhallista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hienosti sopii keittiön väreihin!

  Nauttikaa viikonlopusta!

  VastaaPoista
 7. emonen: Mä luulen kans, että tuohon on hommattava hylly. Parasta olisi jos joku vanha jossain olisi vailla kotia.

  Ruusa: Hiljaisuuden autuus!

  Saila: Puuta ja vaneria :) Kynttilää olen menestyksekkäästi käyttänyt oman vaatelipaston kanssa. Luistaa kuin unelma. Tuo on eka maustepurkki jonka löysin ehjänä. Sirotinkansikin on vielä tallessa. Kaikki muut purkit on olleet lytättyjä ja rikkonaisia kelvaten enää metallinkeräykseen.

  Peurankello: Onko teillä aitta ihan kylmänä talvisin? Olen pohtinut jos joskus otetaan aitat käyttöön että pitääkö niille lattioille tehdä jotain.

  Sara, Vekarus ja Sissi: Samoin ja kiitos :)

  VastaaPoista
 8. Minulla oli lapsuuden leikeissä juuri noita maustepurkkeja ja ARVAA harmittaako, kun ne on kaikki kaatopaikalla......

  VastaaPoista
 9. ONNEKSI et maalannut! Olisin älähtänyt! Nuo koulutarvikkeet kun KUULUU olla kaikki puunvärisiä, kuten ne ovat alunperinkin olleet!

  VastaaPoista
 10. Ihanasti passaa keittiön väreihin! Toiselle puolelle vaikka ihan avohylly. Kaunis kanelipurkki!
  Mukavaa viikonloppua, meillä on myös kaikki tenavat yökylässä koko viikonlopun :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana ja oikean värinen. voisiko toiselle puolelle ajatella kahta avohyllyä samalle korkeudelle kuin kaapin ala- ja yläosat, tasapainottaisi ja tietysti samalla sävyllä. Ihana tuo teidän keittiö!

  Heidi

  VastaaPoista
 12. Sain vihdoin laitettua blogiini sen muffinssiohjeen. Löytyy täältä: http://37tuntia.blogspot.com/2011/03/kuppikakut-paassa-ja-suussa.html

  VastaaPoista
 13. MaMMeli: Voin kuvitella harmituksen, minulla oli pienenä leikkimökissä ihania Hackmanin aterimia. Eipä ole enää niitä lusikoita :(

  Leena: Tätä ei tullut mieleenkään maalata :))
  Ja kiitos ohjeesta, käyn kurkkaamassa ja jospa kerrankin onnistuisin muffinsien kanssa.

  Mari: oi joi, mukava viikonloppu teilläkin...

  Heidi: Avohyllyt on hakusessa vaikka en niistä pidäkään. Katsotaan mitä eteen tulee maailmalta :)

  VastaaPoista
 14. Hieno purkki! Bongasin juuri mökkireissulla äiteen kirppikseltä hankkimat kaksi saman tyyppistä. Tuollaisia vanhoja ihania pitäisi kaikkien maustepurkkien olla.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)