lauantai 5. maaliskuuta 2011

Geometrialaatikko (osa 1.) ja vaivihkainen vieras

Näitä koulun huutokaupasta ostettuja aarteita riittää vielä esiteltäväksi asti.
Kyseisen lootan oikeaa nimeä en tiedä, mutta huusin sen nimellä
geometrialaatikko.
 Laatikko on puuta ja vaneria, liukukannella. Sisältö on joskus ollut lueteltuna kannessa, mutta ei siitä oikein saanut enää selvää. Matematiikkaan liittyvää kuitenkin.
 Laatikko itsessään oli täynnä erilaisia kartioita, palloja, neliöitä, kolmioita ja muuta vastaavaa opetusmateriaalia. Osa oli ilmeisesti mennyt sekaisin toisen samanlaisen laatikon kanssa. Sekin oli myynnissä jä näin jälkikäteen kyllä harmittaa etten huutanut sitäkin laatikkoa. Meni nimittäin ihan muutamalla eurolla kuten tämä minunkin loota. Kaksi laatikkoa olisi ollut tulevaa käyttöä ajatellen ihan kiva, mutta ollaan tyytyväisiä yhteenkin.
 Pesin ja pyyhin kaikki osat ja laitoin ne kodinhoitohuoneesta poistettuun koriin. Julmaa tahi ei, mutta pojat sai nämä leikkeihinsä. Kovasti niistä on rakenneltu kaikenlaista.
Likaisen ja pölyisen laatikon pesin kristallisoodalla. Siinä muuten ihan paras pesuaine käsittelemättömälle puulle. Vaatii huuhtelun, mutta sehän on helppo tehdä.
Nyt laatikko odottelee puhtaana uutta pintakäsittelyä ja uutta paikkaa.
Siitä lisää ensi kerralla.
Vaivihkaisesta vieraastakin voin teille kertoa.
Sellainen on hiipinyt allekirjoittaneelle kylään.
Nimensä on kriisi.
Kriisi siitä mitä minä aion olla jatkossa. Puoli minua huutaa töihin kodin ulkopuolelle päiväkotiin vakituiseen paikkaani, ja toinen puoli huutaa jäämään kotiin perhepäivähoitajaksi.
Pahinta asiassa on se, että vaakakupit on tasapainossa. Ei ole mitään yhtä syytä ylitse muiden kumman vaihtoehdon valitsisin. Molemmissa on plussaa ja miinusta.
Vaikeaa on kuulkaas, mutta ehkä tässä joku ajatus vielä selkiytyy kevään mittaan.
Tänään on kuitenkin vakituisella työpaikallani tasavuosisynttärit.
Jalkaan laitan kopinakengät, päälle muuta kuin trikoota ja suuntaan askeleni tervehtimään vanhoja työkavereita. Ihana ilta tiedossa!

Mukavaa viikonloppua kaikille!
(arvontaan voi vielä osallistua tuolla pari postausta alempana)

7 kommenttia:

 1. Huikeaa! Näistä löydöistä olen kade jo ihan ammatillisessa mielessä!:)

  VastaaPoista
 2. Kopinakengät ovat meillä
  kobostavat kobodikengät.

  VastaaPoista
 3. Samoja ammatillisia ajatuksia täälläkin pyöritellään. Mieli tekisi jäädä syksyllä muutamaksi vuodeksi kotiin perhepäivähoitajaksi, toisaalta taas pysyä nykyisessä paikassa.

  Puolensa ja puolensa valitsee kumman tahansa.

  Mahtilöytö taas :)

  VastaaPoista
 4. Vau, hienon laatikon kyllä huusit! Mukavaa iltaa :)

  VastaaPoista
 5. Iloista iltaa sinulle, kiva kun pääset vähän tuulettumaan;-)

  Onnea hienosta aarrelaatikosta ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä päätlksentekoon töihin menosta. Itse kamppailin saman asian kanssa viime syksynä. Päätin lähteä töihin ja nyt kolmen kuukauden kokemuksella olen todella tyytyväinen.

  VastaaPoista
 7. Koulujen huutokaupat olisivat kyllä ihan mahtavia! Siis mitä kaikkia aarteita niissä on, opetustauluista kalusteisiin. Niihin kun pääsis... Meillä on jotain koulutavaraa omasta takaa, kun isän vanhemmat ja isän isän äiti ovat olleet opettajia. Mutta ei nyt mitään tuollaisia laatikkoaarteita!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)