tiistai 19. joulukuuta 2023

Natiainen

 Meille muutti lauantaina uusi perheenjäsen. Olen kesästä saakka antanut mahdollisuuden uuteen perheenjäseneen jos suinkin sopiva osuu kohdalle. Ei väliä onko nuori aikuinen vai pentu, jopa mieluummin aikuinen kuin pieni täystuho. No pieni täystuho meille sitten tuli. Törmäsin ilmoitukseen jossa oli kaikki kuut ja tähdet kohdillaan. Ja niinpä meillä asuu nyt Oiva.

Oiva on syntynyt 7.9.2023 kuuden pennun pentueeseen. On hyvää hiirimetsästäjien sukua ja omaa oivalliset vaistot tulevan työnsä suhteen. Siitä pentu sai nimensä, oivallisuudestaan.
Koko talo on ainakin kertaalleen tutkittu läpi, joulukuusen alaoksat erityisen tarkkaan ja saattoipa olla, että tassu heilutti vähän koristeitakin.
Jalo on nyt isoveli ja talon vanhimman kissan roolissa, ennen oli meidän lellivauva. Se asema hiukan Jaloa huolestuttaa, mutta toistaiseksi on mennyt hyvin. Pieni saa tulla haistelemaan eikä ole saanut kertaakaan tassusta. Jalo osaa olla pitkämielinen ja lempeä.
Pari kertaa on jo leikitty ja riehuttu yhdessä, menty takajalat etutassuja kovempaa pitkin taloa. Se on aika rytinä kun tuollainen yli seitsenkiloinen jätti ja holtiton pentu ravaavat huoneesta toiseen täyttä vauhtia.

Oivan muutto meille tuli sopivasti lomani aikaan, pystyn olemaan tässä kotona ja katsomaan, että yhteiselo alkaa hyvin. Ja niin se on toistaiseksi mennytkin. Vähän Oiva vielä itkee vauvaperhettään, mutta joka päivä edellistä vähemmän.


28 kommenttia:

  1. Voi että, ihana uutinen <3 Ehdinkin jo miettiä, että Jalo kaipaa seuraa ja teillä olisi varmaan tilaa toisellekin hiirenmetsästäjälle. Nyt on kyllä joulukuusi ja kaikki muukin koristelu vaarassa.
    Kuulostaa siltä, että Jalo on täydellinen isoveli. Oiva on todella söpö, ihanan perinteisen raidallinen pikku tiikeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalo kaipasi seuraa ja hauskasti jo touhuilee pennun kanssa, leikkivät yhdessä. Välillä pitää päästä omaan rauhaan nuorimman pojan huoneeseen ja se tietysti suodaan. Oiva on todellakin tiikeri, huimat metsästäjän vaisto näkyvät jo nyt.

      Poista
  2. Oi, nyt tuli iloinen uutinen. Ihana pikkukissa Jalon ja talonväen kaveriksi. Kuvista muistuu mieleen meidän Juuson ensimmäinen joulu, jolloin kuusi koristeineen sai kyytiä. Silloin riitti naurua, välillä ehkä muutama hampaiden kiristyskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuusi on saanut jo kyytiä, onneksi se on katossa kiinni niin ei kaatumaan pääse. Koristeita jouduin nostelemaan ylemmäksi. Saapa nähdä kauanko kuusen alla olevat lahjat saavat olla rauhassa.

      Poista
    2. Tulin toivottamaan sinulle oikein Hyvää Joulua! Ja tietenkin myös rapsutuksia Jalolle ja Oivalle!

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää ihanalta .

    VastaaPoista
  4. Onpas suloinen Oiva! 🐈 Onneksi hänellä on isommasta kissasta seuraa, niin sopeutuminen uuteen kotiin käy varmasti jouhevasti. Nyt on jouluhulinaa teidän tuvassanne! 🐾

    VastaaPoista
  5. suloinen.minä sanoin meidän vanhalle kissaukolle että lähettää meille sitten uuden tulokkaan kun menee sinne kissojen taivaaseen.niin se edellinenkin lähetti 16 vuotta sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Iines lähetti Oivan meille. Oivalle sanoin, että nyt täällä on vielä Alman tuoksuja joista voit imeä Alman henkeä.

      Poista
  6. Söpöläinen Oiva :) Nyt on Jalolla taas kissakaveri seurana, hyvin näyttää ottavan uuden tulokkaan vastaan. Onnea uudesta perheenjäsenestä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalo on ottanut Oivan hienosti helmaansa vaikka Jalo ei ole koskaan nähnyt itseään nuorempaa kissaa. Jaksaa olla kärsivällinen vaikka toinen touhottaa ympärillä.

      Poista
  7. Voi mikä suloisuus! Ja kiva että tulevat toimeen keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiva on todella suloinen ja niin ihmisläheinen. Kauhea huuto jos menen vessaan niin, että suljen oven. Naukuu ja ilmoittaa, ettei häntä sovi jättää yksin.

      Poista
  8. Voi mikä söpöliini! Teiltä ei tule tänä jouluna vauhtia ja naurua puuttumaan, kun kissat temmeltävät ja Oiva tutkailee uutta residenssiään. Hienoa, että Jalokin on suhtautunut hyvin uuteen tulokkaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vielä pitäisi saada muutama lahja paketoitua, luulen, että Oiva on siinä hyvä apulainen.

      Poista
  9. Oi miten söpö oiva. Ihana asia teille,surullisten menetysten jälkeen. Kissat tekevät joulusta iloisen ja vauhdikkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiva on hoitanut hyvin Alman menetyksestä tullutta surua. Vieläkin meinaa tulla itku tietyissä tilanteissa kun Alma tulee mieleen. En muistanutkaan miten vauhdikasta pienen pennun kanssa on.

      Poista
  10. Voi, miten ihana Oiva onkaan! Pikkukissojen energia ja kova kehräys on todella nautittavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella nautittavaa. Oiva on onneksi toistaiseksi mieltänyt yöt nukkumista varten tarkoitetuiksi. Yöllä riehuva kissanpentu ei olisi kovin nautittavaa :)

      Poista
  11. Oi, ihana pikkuinen kisu! Onnea tälle uudelle perheenjäsenelle. Olen ollut poissa blogien parista, mutta ehkä tästä taas päästään siihenkin normiarkeen…
    Upeaa, että Jalo otti noin hyvin Oivan vastaan.

    VastaaPoista
  12. Voi mikä söpöläinen! <3 Ihanaa, että Jalo sai seuraa.

    VastaaPoista
  13. Ihana pikkuinen, kissakuume alkoi heti nousta, vaikka vietän vielä suruaikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)