perjantai 15. joulukuuta 2023

Isännänhuoneen verhot ja muuta sisustusta

 Isännänhuoneessa on vihdoinkin verhot. Äitini ehti ommella verhot viikko sitten ja minä ehdin ripustaa verhot viikonloppuna. Kangas on 100% pellavaa, ostin sen Tallinnasta Karnaluksista. Olin huolellinen ja leikkasin kankaasta etukäteen palasen jonka pesin. Näin sain tietää paljonko kangas kutistuu kun sitä pesee, ja sen mukaan jätin verhoihin kutistumisvaraa. Sen takia verhot roikkuvat lattialla ennen ensimmäistä pesua.

Kangas on tavallista kapeampaa, n. 135cm leveää. Se kuitenkin riittää hyvin kevyiksi verhoiksi. Verhotampit ja pidikkeet ovat samat vanhat. Ne sopivat väreiltään myös uusiin verhoihin. Alma katselee ikkunalla ulos. Nyt ei ole ketään enää sohvan selustalla seurana.
Kirjahyllystä puuttuu vielä ovet. En raaski patistella miestä niiden tekoon, valmistuvat sitten kun valmistuvat. Sohvaryhmän alle on matto hakusessa, budjetti on rajallinen joten olen varautunut pitkään etsintään. Mutta verhot olivat se tämän postauksen ydin, joten palataan niihin. Olen tyytyväinen väriin vaikka miehen mielestä olisi pitänyt olla jotain muuta väriä, vihreää tai terrakottaa. Jos joskus löydän edullisesti vihreää tai terrakottaa villakangasta niin saatan heltyä tekemään tänne erikseen talviverhot ja pitää nämä pellavaverhot kesäverhoina. 
Ikkunat kaipaisivat jotain kivoja kausivaloja. Ehkä pienet paperitähdet olisivat kivat. Valoja ajateltiin jo kun suunniteltiin pistorasioita, joten sähkönsaanti on kunnossa.
Toistaiseksi on valot vain pojan liiteristä löytyneen kaapin päällä.
Muutakin uutta huoneesta löytyy. Ostin syksyllä huutokaupasta käytetyn kattorosetin. Se oli ehjä mutta suttuisessa maalissa. Peitin vanhat maalit kattomaalilla. Alunperin oli tarkoitus maalauttaa rosetti muun sisustuksen väreillä, vaan kun sovitin kattorosettia kattoon, tulin toisiin ajatuksiin ja rosetti jäi katon väriseksi. Vielä olisi kaksi rosettia ylimääräisenä, ne voisivat saada paikan (tai ainakin toinen) kun makuuhuone remontoidaan ensi kesänä.

Isännänhuoneen entisestä ilmeestä tuli otettua ihan liian vähän kuvia. Tässä yksi juuri ennen remonttia otettuna. Vihreä väri säilyi edelleen huoneen teemana, muuten muutos oli suuri. 


14 kommenttia:

  1. Muutos on tosiaan suuri, vaikka henki säilyi samantyyppisenä. Voi että, paksut vihreät talviverhot olisivat jotenkin todella ihanat, tunnelmalliset näin talveen.
    Huoneesta tuli todella kaunis. Haikeaa, kun Alma on siellä vielä juuri äsken otetuissa kuvissa, vaan ei ole enää. Voimia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alma oli siellä yhdestä lempipaikoistaan. Siinä oli omat ihmiset lähellä ja sai katsella samalla lintuja lintulaudalla. Ikävä on edelleen hirmuisen kova ja eniten sattuu, kun Jalo kaipaa Almaa.
      Huone muuttui edukseen, ja on ollut lämmin eristyksen lisäämisen jälkeen. Nuo 1980-luvun ikkunat ovat vetoiset, sekin puoltaisi talviverhoja.

      Poista
  2. Verhot sopivat noihin chippendalekalusteisiin hyvin. Ainakin oletan kuvista päätellen, että kalusteet ovat chippendaleja. Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sohvakalusto pöytineen taitaa olla chippendaleja. Sekalaista on, työpöytä on uudempaa ja vanha kirjakaappi taas vanhempaa. Yksi renginkaappi odottelee vielä sijoituspaikkaansa.

      Poista
  3. Verhot ovat hieno loppusilaus remontoidulle huoneelle. Minusta vaaleat pellavaverhot sopivat hyvin sohvakalusteisiin. Huonekalukaupassa käydessäni yllätyin, miten paljon vihreää näkyy nyt tekstiileissä. Aiemmin sitä oli vaikea löytää. Ehdit siis hommata talviverhot myöhemminkin.
    Rosetit ovat mainio yksityiskohta ja sopivat minusta parhaiten juuri katon värisinä.
    Näyttää kuin huone olisi suurempi ja korkeampi remontin jälkeen.
    Mietinkin, miten Jalo suhtautuu, kun Almaa ei enää ole. Tyttäreni kissaveljekset ovat yli 18-vuotiaita ja etenkin toinen aika huonokuntoinen. Eläinlääkäri on tulossa kotiin antamaan viimeisen piikin. Tytär haluaa, että molemmat nukahtavat samanaikaisesti, sillä ikänsä kaksikkona eläneille kissoille ei toivo vanhuudenvaivojen lisäksi kumppanin ikävöintiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huone on korkeampi, pahvikatto oli laskettu n. 15cm alemmaksi eli korkeutta tuli sen verran lisää kun otimme alkuperäisen katon esiin.
      Tyttäresi on ajatellut asian fiksusti, molemmat saavat lähteä toistensa seurassa ja omassa kodissa. On tuosta pienestä natiaisesta valtava ilo, mutta välillä tuska Alman lähdöstä viiltää vielä todella pahasti. Etenkin nukkumaan mennessä kun sängyssä ei olekaan Almaa varpaita lämmittämässä niin kuin ennen oli joka ilta.olp

      Poista
  4. Upea rosetti, teit hyvät löydöt! Vaaleat verhot sopivat hyvin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, vaaleat verhot valostuttivat huonetta joka on muutoin aika pimeä.

      Poista
  5. Olen vankkumaton vaaleiden pellavaverhojen kannattaja ja ihailija, mutta myönnän, että myös vihreät tai terrakotan väriset voisivat teille tuonne sopia. Molempi parempi. Kaunis rosetti! Miten sellainen asennetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleat olivat hyvä ja turvallinen valinta, käyvät kesään ja talveen, mutta kyllähän tuossa voisi olla talvella paksummatkin verhot. Rosetti on toistaiseksi irrallinen, eli valaisimen kupu pitää sitä katossa. Normaalisti rosetti liimataan kattoon, ainakin tuollainen mikä on jotain uretaania kuten meillä.

      Poista
  6. Suuri muutos minustakin olet karsinut kalusteita ja näyttää todella hyvältä . Kahdet verhot on hyvä idea . Rosetti on kaunis ja juurikin tuon värisenä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa kalusteita ei karsittu, ne vain sijoiteltiin hiukan toisin. iso kirjakaappi tuli toisen, pienemmän tilalle. No yksi renginkaappi puuttuu vielä. Mutta huone tuntuu itsestäkin suuremmalta. Sekin tekee paljon kun vanhat kiinteät komerot purettiin pois.

      Poista
  7. Aivan huikean upea muutos 😍

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)