sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Siivousta ja huonekaluja

Onneksi eilen satoi vettä koko päivän, ei yhtään haitannut siivota taloa keskimmäisen pojan synttäreitä varten. Nyt kun nuorimmatkin lapst ovat teinejä, on siivouksen luonne muuttunut. Enää ei korjailla lattioilta leluja pois ja entistä vähemmän on tavaroiden oikeille paikoille viemistä. Jos on, syypää löytyy peilistä.
 Salin siivous on  yleensä imurointi ja pölyjen pyyhintä, lattioita en nyt pessyt sillä ne on pesty edellisen siivouksen yhteydessä.
 Pölytöntä, puhdasta ja  mummolamaisen muuttumatonta.
 Lämmityskausi aloiteltiin jokunen viikko sitten. Tänään oli kaikissa uuneissa tulet jotta vieraita ei palelisi. Synttärisankarin uuni on talon toinen pönttöuuni jonka ulkonäölle emme ole tehneet mitään, toinen on salin uuni. Kuten salinkin uuni, on tämä uuni lähes kolme metriä korkea ja lämmittää hyvin.
 Entisöintikurssille viemäni kukkapöytä palautui kotiin. Ajattelin maalata pöydän kotona mutta sitten en osannut päättää väriä, niinpä otin pöydän käyttöön tällaisenaan. Tuossa aiemmin olleen rottinkisen kukkatelineen vien kurssille seuraavaksi, sitä pitää vahvistaa ja poistaa maalit ennen uutta maalausta.
 Nuo kukkapöydät tai mitä telineitä nyt ovatkaan, ovat kuitenkin vain välitöitä. Pääkohde on pietarilaiset tuolini jotka ovat muuten valmiit mutta viimeinen verhoilukerros puuttuu.
Itävallasta tilattu kangas on vihdoin saapunut. Se on kaavoitettu ja ekat palat on leikattu. seuraavaksi on vuorossa kankaan kiinnitystä ja verhoilunyörin ompelua. Kuvia seuraa kunhan vaiheet etenevät.

15 kommenttia:

 1. Ihania touhuja! Ja nyt ilmojen viiletessä uuni herättää kyllä hieman kateutta, se tuo lämmön lisäksi niin paljon tunnelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunit ovat tunnelmallisia, eniten tykkään kyllä avotakasta jonka ääressä on ihana istua kylmillä keleillä eli syyskuusta toukokuuhun :)

   Poista
 2. Teillä on mukava tunnelma kodissanne. Puita alkaa taas kulua, kun ilmat viilenee.

  VastaaPoista
 3. Teillä on niin ihana ja rauhallinen tunnelma kodissanne. Oli ilo juoda kahvia salissa silloin Avointen puutarhojen päivänä.
  Ja ihan mahtavaa tuo entisöintiharrastuksesi. On hienoa, että teidän upeaan kotiin tulee juuri tuollaisia vanhoja huonekaluja.
  Täälläkin on tulisijat päällä melkein joka päivä. Tuli tuo kotoisuutta ja poistaa syksyistä koleutta ja kosteutta mukavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina, oli kyllä iso kynnys avata koti Avoimien Puutarhojen päivänä mutta ei kaduttanut, niin hyvää palautetta saimme. Tuli tuo tunnelmaa ja lämpöä.

   Poista
 4. Tunnelmallista! Jännittävää nähdä tuoliesittely, kunhan saat kankaat paikoilleen ja viimeistelyt tehtyä. Puu-uunien lämpö on kyllä aivan omaa luokkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvien tilanteesta ei päällystys ole edennyt yhtään eikä taida edetä ennen marraskuuta, jos jouluksi saisi yhden tuolin valmiiksi.

   Poista
 5. Jännittävää nähdä kangasvalintasi. Pönttöuunit on ihana lämmön antaja,

  VastaaPoista
 6. Upean korkeat pönttöuunit ja harmooninen maalaistalon salin ilme ja varmasti myös tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta sisustus pitää olla talon tyylinen, ei tänne kartanofiilis sopisi, tämä on enemmän maalaistaloa.

   Poista
 7. Joo, tähän aikahan ei sisätyät tunnu hetikää nii vastahakoosilta ku kesällä. Kyllä mä karehrin nuata pönttöuunia, vaikka niis oma tyänsä onki. Majoottuusisin koko talaveksi sen kylykehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niissä oma työ mutta toimivat uunit olivat yksi suurimmista syistä miksi päädyimme ostamaan tämän talon. Kyljessä tykkään olla minäkin, ja etenkin avotakan kyljessä.

   Poista
 8. Onpa kaunista ja harmonista. Upea tunnelma. Huoneet sisustettu niin kuin pitääkin, talon tyyliin.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)