sunnuntai 18. elokuuta 2019

Vierailu Puutarha Tahvosille

Kotipuutarha-lehti järjesti tänä vuonna puutarhabloggareille vierailun Puutarha Tahvosten puutarhalle. Puutarha myy normaalisti vain tukkumyyntiä yritysasiakkaille joten otin innolla kutsun vastaan ja lähdin katsomaan millaiselta isolla taimitarhalla näyttää.
 Kotipuutarha-lehden Maija Stenman kertoi meille ensin mitä kasveja voi ja kannattaa istuttaa syksyllä, samalla saimme nauttia salaattibuffetin antimista. Minulle oli uutta, että havukasveja voi istuttaa vielä myöhäänkin syksyllä, jopa lokakuun puolella. Kekkilän Mari Kaartokallio kertoi oikean mullan valinnasta ja Sanna Tahvonen kertoili taimitarhasta samalla kun nautin palan elämäni parasta porkkanakakkua. Kuvassa näkyvästä Ruduksen uutuuskivestä kuulimme pihalla Iia Suikin kertomana ennen kierrosta taimitarhalla. Riimukivi on erinomainen hulealueille ja sitä voi koristella erilaisilla katteilla, kivillä tai jopa kasveilla.
 Saimme tutustua Tahvosten uutuustaimiin, kuvassa syyshortensia jolla mielettömän suuret kukat. Tämä jää mukavan napakan kokoiseksi verrattuna tavalliseen syyshortensiaan.
 Uutuuskasveissa oli hauska keräpensas jonka kukat ovat pienet pallot, kuin valkoiset ohdakkeen pallukat mutta näissä ei ollut piikeistä tietoakaan.
 Uutuuksiin tutustumisen jälkeen alkoi kierros taimitarhalle. Tämä ihana jonka nimen jo unohdin, tuli vastaan lähes ensimmäisenä. Mikä näky kun taimia oli paljon yhdessä, lehdet ovat kirjavat ja vaaleanpunaiset yhtä aikaa.
 Taimia oli silminkantamattomiin. Saimme myös ostaa taimia mutta ainakin minulla iski runsaudenpula. Mitä näistä nyt valita kun voisin ottaa kaikki. Onneksi päässä oli pieni ostoslista niin en mennyt peruuttamattomasti hämmennyksiin.
 Tahvosten taimet kiinnitti huomiota hyväkuntoisuudellaan, jokainen taimi oli hyvässä kasvussa eikä joukossa ollut epäkurantteja lainkaan. Kuvan komeamaksaruoho 'Carl' oli yksi niitä joita olin etukäteen ajatellut hankkivani. Puutarhassa on aina tilaa uudelle maksaruoholle.
 Siinä ostokseni: 4kpl verhoangervo 'Lumikki', komeamaksaruoho 'Matrona', komeamaksaruoho 'Carl', 2kpl pallohortensia Pink Annabelle, pallohortensia Lime Rickey, vuorikärhö 'Marjorie' (tuskin säilyy talven yli), loistokärhö 'Comtesse de Bouchaud' ja kruunukärhö 'Propertius'
 Pallohortensia Pink Annabelle taitaa olla uusi blogikukka, se sujahti lähes, ellei jokaisen mukana olleen bloggaajan ostoksiin. Ja onhan se upea, itselläkin ollut ostoslistalla jo pitkään.
Kaupan päälle sai laatikollisen Pekka-omenaa. Omenat tulivat tarpeeseen, meillä vain 'Pirja' teki omenaa ja kaikki on jo syöty. Runsaasta sadosta huolimatta en saanut Pirjan omenoista aikaiseksi yhtään hilloa, Pekat siis päätyvät suurin osa hillokattilaan.

Kiitos Kotipuutarha, Tahvoset, Rudus ja Kekkilä mahtavasta päivästä ja tilaisuudesta tavata livenä muita bloggaajia. Eikä ollut ollenkaan huono saada hykerryttävän ihanat kotiintuomiset.

22 kommenttia:

  1. Kiinnostavaa päästä tuollaisille taimiapajille! Minä istutin viime syksynä Pink Annabellea ja kukinta oli kyllä kaunis, vaikka pensaat olivat vielä pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pink Annabelle taitaa kukkia näyttävästi jo hyvinkin pienenä, keväinen alasleikkaaminen vielä auttaa asiassa.

      Poista
  2. Olipa kiva tapahtuma! Harmi, että sattui olemaan muuta menoa samaan aikaan. Hyvä taimisaalis sinulla!
    Pink Annabelle täytyy hommata uudestaan, ensimmäinen kuoli kuivuuteen. Täällä ei jostain syystä ole hortensioille mieleiset olosuhteet, ehkä kuivattava tuuli tms. vaivaa niitä.
    Ajan joskus Tahvosten ohi ja se on todellinen ilo silmälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi kun et päässyt. Minulla kuoli tänä kesänä yksi hortensia kuivuuteen eivätkä muutkaan oikein ole siitä tykänneet. Annabellet ja Lime Rickey päätyvät arboretumiin, tämän ja viime kesän perusteella se on pihan kostein paikka. Tahvosen tarhat on siistit, mekin ihailimme laajoja taimialueita.

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta tapahtumalta taas! Harkitsin myös mukaan liittymistä, mutta aikataulu ei antanut tällä kertaa periksi. Hyviä ostoksia ja 'Pink Annabelle' on todella suloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä hetken mietin matkan takia mutta sitten päätin että onhan se lähdettävä kun ei ollut muutakaan menoa, perhe tuli mukana ja kävi tutustumassa mm. Raaseporin linnaan. Annebelle on suloinen, toivottavasti viihtyy hyvin.

      Poista
  4. Oi, kuinka teillä oli ihana ja mielenkiintoinen päivä!
    Harmittaa, etten tällä kertaa päässyt mukaan, ystäväni synttäreiden vuoksi, vaikka synttäreilläkin oli ihanaa.
    Todella kiva lukea näitä postauksia päivästä, tuntuu, että olin ainakin himppusen mukananne.
    Olen käynnyt kerran Tahvosilla Puutarhakouluaikoinani ja alueen sekä taimien määrä oli mykistävän suuri. On elämys nähdä, mistä taimet ovat kotoisin ja millaisissa oloissa niitä kasvatetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana päivä. Alue on laaja, kymmeniä ja kymmeniä hehtaareja taimia. Kotimaisuusaste on suuri mistä nostan hattua ja sen kyllä huomaa taimista kun ne istuttaa puutarhaan, ovat Suomen olosuhteisiin tottuneita.

      Poista
  5. Varmasti oikea elämys päästä tuollaisen taimirunsauden äärelle. 'Pink Annabelle' on todella kaunis. En ihmettele yhtään, miksi se on niin suosittu. Hyvät maksaruohohankinnat myös. Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pink Annabelle on kaunis, sanoisin että luonnossa vielä parempi kuin kuvissa. Maksaruohoja on alkanut kummasti kerääntyä erilaisia ja hyviähän ne ovat, kestäviä ja lehdet kauniita kun odottelee kukintaa.

      Poista
  6. Oli kyllä todella antoisa ja mukava reissu. Kiva oli nähdä sinuakin.
    Taimistolla oli niin paljon herkkuja, että niiden äärellä meni vähän sekaisin. Enemmän oli tarkoitus hankkia, mutta jäipä sitten hankittavaa toiseen kertaan. Annabelle olisi ehdottomasti lähtenyt mukaan, mutta kun ehdin sellaisen kuukausi sitten jo hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva oli nähdä, Tahvoset oli puutarhurin irtokarkkimyymälä, kaikkea olisi halunnut ja lopulta ei osannut sanoa mitä haluaa :D

      Poista
  7. Olisi ihana ollut osallistua. Aina ei vain aika riitä kaikkeen. Hyvät ostokset teit. Miten muuten sinun edellisen syksyn alehortensiat voivat nyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hortensiat voi hyvin, voisinkin tehdä niistä ihan oman postauksen, kiitos kun muistutit. Elokuussa on aika aina kortilla koulujen alkamisen takia.

      Poista
  8. Oli kyllä tosiaan ihana tapahtuma. Minä en älynnyt miettiä yhtään etukäteen, mitä ostaisin, joten tuosta taimipaljoudesta oli kyllä vaikea valita. Annabelle sentään tarttui minullakin matkaan. Sinä teit kyllä ihanat hankinnat! Oli tosi kiva taas tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin etukäteen selaillut Tahvosten sivuja, ihan kaikkea ei enää ollut mitä ajattelin, jää sitten hankittavaa toisellekin kertaa. Annabelle oli hyvä ostos, toivottavasti kaikki saavat sen menestymään.

      Poista
  9. Kiva, kun pääsit retkelle, minä jätin väliin pitkän matkan vuoksi. Hyvät ostokset, maksaruohot ja Annabelle olisivat varmasti olleet minullakin kotiintuomisina. Ensi viikolla suunnistan Mustilan Taimipäiville, niin rahanmenoahan se tietää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meiltäkin oli matkaa yli 200km mutta yhdistettiin samaan Raaseporin linnaa ja Pietarsaarta, muu perhe kävi siellä ja minä pääsin harrastamaan puutarhaa :)
      Mustilaan on mentävä lauantaina, siinä sitten onkin tämän vuoden taimiostokset ellei jotain tule vastaan superhalvalla.

      Poista
  10. Hyvät ostokset sinulla ja erityisen tilava peräkontti kun sait nuo kaikki sinne mahtumaan. Vai joutuiko pojat takapenkillä ottamaan osan :)
    Tuo omena ei muuten ollut Pekkaa mutta unohdin jo sen oikean nimen. Joku ihmisen nimi se muistaakseni kuitenkin oli?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki meni takakonttiin, mies pakkasi taimet suurella hellyydellä :)
      Omena onkin Petteri, myöhäinen kesäomena.

      Poista
  11. Aivan mahtava päivä ja kiva tavata! Omenat tulivat tarpeeseen, sillä omia ei ole. Tekisi mieli päästä uudelleen Tahvosten taimien äärelle, oli hienoa nähdä kaikki upeat syysvärit.

    VastaaPoista
  12. Se kirjavalehtinen vaaleanpunainen kasvi on komeakotakuusama 'Monet'. Olin tajunnut ottaa nimikyltistä kuvan. :) OLi mahtava päivä ja oli kiva nähdä. Ehkä nähdään lauantaina, sillä olen myös menossa Mustilan taimipäiville.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)