lauantai 5. tammikuuta 2019

Onnen päiviä

Vaikka alla olevassa kuvassa näkyy vielä joulukuusi on meillä pakattu joulu pois. Hitusen harmitti luopua kuusesta sillä tänä vuonna kuusi ei tiputtanut neulasiaan kuten kävi viime vuonna. Kolme viikkoa kuusesta nautittiin ja se aika meni ihan liian nopeasti.
 Tämä näkymä saa aina iloiselle mielelle, vanhempien valtakunnasta voi katsella eteisen läpi saliin. Vintin portaat on oiva jääkaappi, juomat, vedet ja vissyt pysyy kylminä.
 Mummin pieni kirppunen puetaan mummilaan hyvin, neulepukua päälle ja tuplavillasukat jalkoihin. Pieni ihmetteli, että mitä se mummi oikein kuvaa, istui kynnykselle ihmettelemään tapahtuuko jotain erityistä.
Huomenna on tällä erää loman viimeinen päivä, varsinaisia onnenpäiviä ovatkin olleet, kotona luuhattu ja eilen hyvän ystävän kanssa ale-ostoksilla. Olen toivonut osan lomista vasta huhtikuulle ajatuksena päästä ajoissa runsaan ajan kera puutarhatöihin. Täällä II-vyöhykkeellä puutarhakausi alkaa alkaa joka vuosi huhtikuun puolen välin tienoilla viimeistään eikä siihen ole enää aikaa kuin neljä kuukautta.

24 kommenttia:

 1. Teillä näyttää ihanalle! Kodikasta ja ah, nuo lautalattiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo. Lautalattiat on hienot, ja ne kaikki oli piilotettu muovimattojen alle. Vielä on kaivamatta esiin kahdesta huoneesta.

   Poista
 2. Yhdyn Pirjon kommenttiin, todella ihanan ja kodikkaan näköistä <3 Mukavaa uutta vuotta. Ei mene kauaa, kun päästään taas puutarhan pariin <3

  VastaaPoista
 3. Minäkin korjasin kaikki jouluiset jutut tänään pois vain kuusi on toistaiseksi vielä paikallaan.
  Suloinen mummin kirppunen. Lapsenlapset ovat todella rikkaus ja suuren suuri onni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lapsenlapset on iso rikkaus, aina yhtä mukava seurata heidän kasvuaan.

   Poista
 4. Nuutin päivänä minun jouluni ehkä pakkaan pois.
  Komean kuusen olette löytäneet, olisihan se vielä voinut salianne koristaa. 👍
  Tuollainen avara näkymä on tosi mukavan näköistä! Kelpaa siellä kirppusen vaeltaa paikasta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi olisi vielä voinut olla mutta perinteisesti loppiaisena laitetaan joulu pois. Valot jätin vielä kevääseen saakka.

   Poista
 5. Kaunista ja kodikasta! Kunnon kevääseen ei tosiaan enää ole kuin muutama kuukausi, vaikka kevättunnelmat puskevat jo väkisin mieleen siemenpussien hypistelyn myötä. Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenpussit piti jo käydä läpi ja vähän hypistellä, kohta päästään kylvöpuuhiin.

   Poista
 6. Minustakin on hieno näkymä läpi huoneiden suoraan kauniiseen joulukuuseen. Ja kaunis on koko kotikin. Pikkuisesta on varmasti mukava juoksennella tilavissa huoneissa.
  Meillä ei kovin paljon joulukoristeita nyt sisällä ollutkaan, mutta suurimman osan korjasin eilen pois. Joitain valoja jätin ja keittiöön punasävyiset jouluverhot. Ulkona jouluvalot saavat vielä olla.
  Vaikka vasta ollaan tammikuussa, tuntuu jo siltä, ettei kevääseen niin pitkä aika ole. Helmi-maaliskuun vaihteessa aletaan jo kyttäämään lumitilanteen muutoksia ja katselemaan maita ja mantuja odottavalla silmällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuisesta on ihana mennä ympäri taloa kun täällä pääsee kahdesta kohtaa kiertämään ympyrää tai vaikka kahdeksikkoa huoneesta toiseen. Valot jätin minäkin vielä, ne saa olla pääsiäiseen saakka kunnes tulee valoisampaa.

   Poista
 7. Ihanan avarat näkymät huanehien läpitte. Näkymä jonka kirppunen ja kuusi kruunaa :)
  Vein kuusen tänään pihalle ja kas, sei torellakaa varissu niinku joskus. Enkä kastellu sitä yhtää paremmi ku ennenkää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuset on joka vuosi erilaisia, viime vuonna saatiin viedä vain ranka pihalle, neulaset tippui kaikki lattialle :D

   Poista
 8. Kohta se teilläpäin puutarha-aika koittaakin!Alennusmyynneissä on tullut käytyä ja tein hyviä löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaliskuu on hyvässä lykyssä jo eka puutarhakuukausi, ainakin talon sisällä kun pääsee leikkimään tomaatin taimien kanssa.

   Poista
 9. Ihana pieni kirppunen, joka voi istua kynnyksellä kuin penkillä konsanaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kohtaa kynnys on korkea, niin kuin ennen vanhaan olivat, kirppuselle tosiaan kuin penkki.

   Poista
 10. Kodikkaan näköistä! Meillä kuusen koristeet alkoivat lennellä ja pomppia pitkin olohuonetta, joten piti kerätä ne ja kuusi pois etuajassa. Muut joulukoristeet ovat vielä paikoillaan, mutta tässä lähipäivinä varmasti nekin laitetaan taas kaappiin piiloon. Malttoiko teillä mummin kirppunen jättää kuusenkoristeet rauhaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin jätti rauhaan, vähän käytiin yhdessä ihailemassa ja tutkimassa mitä kuusesta löytyy.

   Poista
 11. Tunnelmallista ja kodikasta ja upea kuusi! Minulla kuusi saa olla vielä muutaman päivän, ei karise ja antaa iltaisin kivasti tunnelmaa. Lapsenlapsille mummolan joulut jäävät varmasti mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle ainakin jäi mieleen lapsuuden joulut mummolassa, myöhemmin oltiin kotona tai mökillä. Sukupolvien ketju jatkuu kun omat lapsenlapset viettävät joulua täällä.

   Poista
 12. Ihanan avara näkymä, kaunista!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)