tiistai 15. tammikuuta 2019

Kuka tykkää tiskaamisesta?

En ainakaan minä joten en huuda hep ja nosta kättä ylös. Tiskikoneemme hajosi viikko sitten sunnuntaina. Olihan se reistaillut jo syksystä saakka ja aikaisemminkin mutta mies loihti aina vain uuden konstin jolla kone sai jatkoa elämäänsä. Nyt kuitenkin, 12 vuoden käyttöiän jälkeen tiskikoneen poistopumppu sanoi itsensä irti, palanut muovi haisi ja kone piipitti hätäänsä.
 Raaka todellisuus iski samantien päin naamaa, sunnuntaina kun oli laitettu ruokaa pitkän kaavan mukaan ja keitetty mehuakin. Ei auttanut kuin kääriä hihat nöyrästi ylös ja aloittaa käsin tiskaaminen. Sama rutiini toistuu joka päivä, ruokaa, nyt tosin ajatuksella että ei mitään gourmeeta johon tarvitaan seitsemän erilaista kattilaa ja viisi kulhoa. Ruuan jälkeen tiski ja pöydät siisteiksi kunnes menee pari tuntia ja taas on tasolla lasi poikineen.
Uusi kone ostettiin heti mutta kuten nykyään on tapana, ei sellaista saa välittömästi kainaloonsa kodinkoneliikkeestä. Yli viikko piti odottaa uutta konetta ja odotellaan edelleen. Ehkä, kenties tai luultavasti huomenna Se saapuu ja voidaan noutaa kotiinsa. Sitä hetkeä odotan kun uusi kone hyrähtää käyntiin ja käsintiskauksen saa laittaa pitkäksi ajaksi muistojen arkkuun.

Vaan arvatkaa mitä, viime sunnuntaina hajosi imurista kahva. Takuu päättyi kaksi vuorokautta aikaisemmin. Ei sitten muuta kuin tänään uudestaan kodinkoneliikkeeseen...

22 kommenttia:

 1. Ikävä juttu, toivottavasti ette joudu enää kauaa odottamaan. Imurista ottaisin silti yhteyttä myyjäliikkeeseen tai valmistajaan, ei takuun loppuminen tarkoita sitä että laite saa hajota samantien sen jälkeen, kuluttajasuoja lupaa laitteille tietyn kestoiän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään saatiin uusi kone, asennus on vielä kesken, sekään ei käy koskaan niin kuin pitäisi. Oli liian lyhyttä putkea ja ties mitä säätöä.
   Imuriin saadaan uusi kahva, asiasta ei tarvinnut edes keskustella. Mielen kanssa on ennenkin sujuneet asiat hyvin reklamaatiotilanteissa.

   Poista
 2. Tuo käsin tiskaaminen on kyllä aivan järkyttävää ja aikaavievää, varsinkin kun on 7 ihmistä taloudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, 2010 kun meillä oli tupa remontissa ja piti tiskata kuusihenkisen perheen astiat käsin niin siihen meni tunti päivässä. Ihan mieletön aika ja joka päivä, nyt päästiin vähän kevyemmin.

   Poista
 3. Voi ei! Tuo on tosi ikävää. Toivottavasti uusi kone saapuu pian. Meillä hajosi juuri joulun jälkeen tiskikone. Lapset hajottivat siitä pesuainelokeron kannen jo aiemmin syksyllä ja odoteltiin, että johonkin liikkeeseen tulisi sopiva kone tarjoukseen. Etsittiin sellaista konetta, missä olisi kaikki nappulat piilossa, sillä molemmat lapset kävivät aina vuorotellen ohjelmoimassa koneen uudelleen, kun silmä vältti. Ei paljon koneen lapsilukotkaan meidän pikkuinsinöörejä pidätelleet ja pahimpina päivinä sama koneellinen piti pestä kolmesti peräjälkeen. Viimeisimmän ohjelmoinnin seurauksena tapahtui "pieni" ylitulviminen sekä koneen sisuksiin että keittiön lattialle ja siinä tuli mitta täyteen. Isäntä kävi hakemassa Prismasta uuden koneen, sillä se on ainut paikka, mistä saa koneen suoraan mukaan. Valikoima on kyllä todella suppea, mutta oli siellä yksi sellainen, missä nappulat jäävät tiskipöydän alle piiloon. Toivottavasti on yhtä pitkäikäinen kuin edellinen kone, joka oli edellisen asukkaan merkintöjen mukaan ostettu helmikuussa 2000. Minäkin muuten valittaisin imurin kahvasta, ei sen kuulu normikäytössä noin pian hajota muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo on yksi syy miksi meillä on täysin integroitu kone, ei jää mitään nappuloita näkyviin. Niissä on valikoima vähäisempi joten piti hetki miettiä ja vertailla ja tietysti valittiin se kone jota ei saanut heti.
   Saadaan uusi imurin kahva, ei sen minunkaan mielestä pidä vielä kahdessa vuodessa hajota.

   Poista
 4. Voi kökköjen kökkö! Ja se imurin kahvakin, tiskikoneella oli sentään jo ikää ja käyttöä takana. Harmittaa niin vietävästi, kun muovia ja elektroniikkaa päätyy ties minne jätepaikkoihin, kun kodin laitteet eivät kestä montaa vuotta. Hirveää.
  Mutta nyt ihan mikrotasolla surkeaa. Eikö joku muu taloudesta tykkäisi tiskata ;-) Meillä oli kotona tiskivuorot isän, siskoni ja minun kesken, kun äiti teki ruuan. Itse asiassa tykkään tiskaamisesta ihan, ruuanlaitosta en lainkaan. Jos asuisin lähempänä, tulisin teille viivana tiskausapulaiseksi kunnes kone saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin harmittaa, pohdittiin sitäkin että uusitaan poistopumppu vanhaan koneeseen mutta ei se olisi kannattanut kun ei voi olla varma mikä siitä hajoaa seuraavaksi. Nuorempaan koneeseen olisi vaihdettu. Imurin muovikahvoja ei näemmä ole suunniteltu kestämään, harmi sekin.
   Vapaaehtoiset tiskaajat ovat olleet vähissä, on lumitöitä, puiden kantoa, läksjyä ym. mitkä kuulemma estävät tiskaamaan ehtimisen :D
   Tiskauspiika kelpaisi, kiitos tarjouksesta!

   Poista
 5. Näillä hajoamisilla on tapana kasaantua! Meillä jääkaappi pitää sellaista ääntä, josta en oikein tykkää. Kurjaa tuo tiskikone ja vielä imurikin! Minäkin voisin tulla teille tiskaamaan, tiskaaminen on aika rentouttavaa - olisi se hauskaa jos kaiman kanssa vierekkäin tiskattaisiin - toinen pesisi ja toinen huuhtelisi 😉. Toivottavasti kone pian saapuu! On se sellainen piika, jonka olemassaoloa ei huomaan ennekuin se sanoo sopimuksensa irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin ehdottaa tätä perheelle että toinen tiskaa ja toinen kuivaa, vastaus oli että tee sä vaan kun osaat paremmin :D On tästä oikeasti väännetty aika monta vitsiä, kotityö jota kukaan ei haluaisi tehdä.

   Poista
 6. En tykkää en, kesäisin siihen vain joutuu väistämättä 😅 Se on kyllä kumma kun joku kodinkone hajoaa niin yleensä menee joku toinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä on ostettu kaikki yhtäaikaa, jääkaappi, tiskari, pakastin, liesi ja uuni. Toivon muiden kestävän vielä pitkään.

   Poista
 7. Minä taas pidän tiskaamisesta. Se on jotenkin terapeuttista ja siinä samalla saa hyviä ideoita :) Kun on käsitiskin varassa, niin ruoka on tosiaan paljon yksinkertaisempaa ja samaa astiaa käytetään useamman kerran ennen tiskiin laittoa. Vähän siis tavat muuttuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en tykkään, teen kyllä kun on pakko mutta ei ole lempihommia. Nyt on uusi kone ekaa kertaa käynnissä, ja talon emännällä onnellinen olo :)

   Poista
 8. Näin se usein tapahtuu hajoamiset seuraa toistaan. Minä tiskaan käsin aika paljon erilaisia laseja viikonlopun ruokailun seurauksena. Ja viikolla myös leipomuksien seurauksena. Kesällä mökillä jokapäivä. Talvella tuomme ne kotiin isossa muovisaavissa ,jotka sitten pesen kotona koneessa. Mökillä keittiöremontin myötä tulee myös tiskikone. Onneksi. Itseasiassa minä vihaan tiskaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää minäkään tiskaamisesta, laitan tosi rohkeasti kaikenlaiset astiat koneeseen, en tietysti kaikkein arempia.

   Poista
 9. Mä en tykkää tiskata, eikä selkäni siedä sitä. Meilläkin hajos tiskikone, tais olla saman ikäinen kuin sulla.
  Me saatiin Powerilta kone heti mukaan, ja oli mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin jos käy niin saa koneen mukaansa, nyt jouduttiin muutenkin ostamaan netin tietojen mukaan kun missään ei ollut kyseistä konetta nähtävillä. Ihan en ole yläkorin muotoon tyytyväinen mutta eiköhän siihen totu. Ainakin on hiljainen ja pesutulos hyvä ja kuivaa astiat 100% paremmin kuin vanha kone.

   Poista
 10. En tykkää, mutten tykkää ruaanlaitostakaa. Onneksi o tiskikones, mutta kokki o aina vaa hakuuses ;D
  Toivottavasti korinkoneeren hajuamiset loppuu. Rusashan ne yleensä tuloo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää muuten minäkään ruuanlaitosta, pakkopullaa mutta minulla on onneksi mies joka kokkaa mielellään, hän tekeekin lähes poikkeuksetta ruuat viikonloppuisin ja tosi paljon arkenakin. Samaa toivon minäkin, ei enää hajoamisia.

   Poista
 11. Jos pitäisi valita tiskaaminen tai imuroiminen, valitsisin tiskaamisen. :P

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)