lauantai 19. tammikuuta 2019

Elokuisia ilmakuvia

Mies teki viime vuoden elokuussa tarkastuskierroksen navetan katolle. Tiedettyjä vuotokohtia ei katossa ollut mutta parempi silti tarkastaa katto säännöllisin väliajoin. Huomautettavaa ei löytynyt, pari ruuvia vaati parempaa kiinnittämistä. Tarkastuksen jälkeen oli aikaa ottaa muutama kuva.

 Kesän kuivuus on nähtävissä nurmikossa, lisäksi talon takana osa koivuista on jo lehdettömiä vaikka kuvien ajankohta on elokuun puoliväli.
 Arboretumia ilmasta käsin kuvattuna. Pieniä on kasvit vielä vaikka kaikki kuvassa näkyvät ovat vähintään tuplanneet istutuskokonsa.
 Kasvimaan ylälohko ja siellä kasvavat porkkanat näkyvät hyvin. Alapuoli ja luumulehto jäävät koivujen taakse piiloon. Ja lisää leikattavaa nurmikkopinta-alaa. Sitä on tarkoitus vielä pienentää mutta ei liikaa, pidän pihan tietynlaisesta avaruudesta.
 Kasvimaa ja aitta. Aitan vieressä oleva pressu on uuden kasvihuoneen paikka, se valmistuu sitten joskus. Mansikkamaa tehtiin laatikoihin kesän aikana, syksyllä sain omista rönsyistä kaikki taimet.
Vielä yksi kuva yläpihasta. Siihen kaipaan lisää istutuksia mutta en ole vielä saanut juuri sitä ahaa-elämystä jonka takia alkaisin mylläämään pihaa. Lisäksi paikka on haastava kun siihen kasataan talven lumia, pihakeinulle asti lumet eivät tule joten siihen voisi jotain hahmotella. Kuitenkin jotain niin matalaa ettei taloa jää niiden taakse piiloon.

Talvi onkin hyvää aikaa miettiä tulevan kesän istutuksia ja uudistuksia. Kesällä ei ehdi sillä silloin ollaan tositoimissa.

20 kommenttia:

  1. Hienolle näyttää! Kiva nähdä kokonaisuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, tekee itsellekin hyvää ja auttaa pihan hahmottamisessa kun katsoo sitä välillä lintuperspektiivistä.

      Poista
  2. Tällääset kuvasarijat o hianoja. Niiton kiva kattella myähemminki ja seurata niistä puutarhan kehitystä. Nuaki piskuusilta näyttävät arporeettumin puut ja pensahat o muutaman vuaren päästä jo ihan eri näköösiä. Sullon viälä ihanasti tilaa toteuttaa monta suunnitelmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvat visusti talteen ja muutaman vuoden päästä voi verrata sen ajan kuviin. Tilaa on tehdä vaikka mitä.

      Poista
  3. Ilmakuvat on kyllä kivoja, saa selkeämmän käsityksen "vieraista" pihoista.

    VastaaPoista
  4. Minäkin herään aina muiden ilmakuvista, että pitäisi meilläkin... Mies kuvailee kopterilla työkseen, mutta eipä sitä omaa pihaa tule kuvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suutarin lapsella ei ole kenkiä :D Ymmärrän ettei työtään halua tehdä vapaa-aikana.

      Poista
  5. Hyvät ilmakuvat! Todellakin mukava katsoa sitten tilannetta muutaman vuoden päästä, näkee "kuljetun matkan" pihan elämässä. Itsekin aina katsoessani vanhoja kuvia hämmästelen miten erilaiselta näytti, kun istutetut puut ja pensaat olivat aivan pieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On nämäkin maisemat jo muuttuneet siitä kun muutettiin, arboretum oli koiranpukea kasvavaa joutomaata ja kasvimaa samoin, vain aitan edessä oli kaistale jotain nurmikkoa muistuttavaa. Pihatie oli enemmän vihreä kasvillisuudesta kuin hiekkatie. Pikkuhiljaa tulee muutoksia ja näistä kuvista sen näkee hyvin.

      Poista
  6. Ilmakuvat ovat hauskoja ja niistä tosiaan hahmottaa hyvin varsinkin puiden kasvamisen. Pihakeinun ympärille saisi varmasti vaikka miten ihanan perennaistutuksen tai miksei matalia pensaitakin. Minä laittaisin ainakin jonkun ihanasti tuoksuvan kasvin keinutteluhetkien iloksi. Teillä on kyllä tuota lääniä niin paljon, että on varmaan mahdoton kadottaa avaruuden tuntua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keinun ympärille sain viime syksynä yhden vision, katsotaan toteutuuko, vielä kun budjetit puutarhaan on pieniä niin sekin hillitsee liikaa intoa.

      Poista
  7. Voi että tuo lintuperspektiivi on hauska. Asiat näkee kirjaimellisesti eri perspektiivistä. Olisi niin kiva saada ilmakuvaa omastakin paikasta. Itse haluaisin kovasti nähdä koko saaremme ilmasta käsin suhteutettuna ympäröivään vesistöalueeseen. Ai että kun se olisi kivaa katsottavaa jonain aurinkoisena välkehtivänä kesäisenä päivänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaisi hyvältä idealta saada kuva koko saaresta ja vielä vaikka lähempää kuva rakennuksista, lintujen silmin kaikki näyttää erilaiselta.

      Poista
  8. Erinomainen kuvasarja. Tuollaisesta on helpompi hahmottaa kokonaisuutta ja toisaalta se tarjoaa myös pohjan uuden suunnittelulle. On sinulla vielä lääniä uusille jutuille, mutta kyllä vanhaan maalaispihaan kuuluu myös tila ja avaruus.
    Lumitila on käytännöllistä huomioida istutuksissa. Johonkin se lumi on aina laitettava, vaikka millä vehkeellä siirron tekisi.

    Pitänee ensi kesänä kiivetä katolle, kuten on pitänyt monena edellisenäkin kesänä.

    Blogissani on sinulle haaste. Käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä talvena on taas nähty miten lumelle varattu tila on tarpeen, meillä se mahtuu olemaan mutta taajamissa monet on jo kuulemma pulassa kun lumen tuloa ei ole huomioitu ja sitä mihin lumi mahtuu.
      Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa.

      Poista
  9. Tiedätkö mitä? Minä ihan olin kuvitellut, että pihatie kaartaisi talon takaa pven eteen. Nytpä tuokin selvisi.

    Kyllä saat ottaa monta asekelta noin suuren pihan hoidossa. Hyötyliikuntaa kaikki. Kohta se alkaa taas. Hetki on maltettava, mutta siemenpusseja voi rapistella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihatie menee talon edestä mutta olet ollut myös oikeassa, maantie menee talon takaa ja se näkyy myös monissa kuvissa. Ihan muinoisina aikoina tie on vienyt talon edestä mutta jossain vaiheessa se tehtiin uusiksi talon taakse, sai pihan rauhoitettua joten ihan hyvä idea.
      Aika määrä tuossa tulee askelia, arboretumin kaukaisimmasta kulmasta rosarioon on matkaa satoja metrejä.

      Poista
  10. Ylhäältä päin mm teidän hyötyviljelyalueet näyttävät pienemmiltä, mitä ne oikeasti ovat. Ylhäältä päin näkyy kuitenkin hyvin suuret linjat. Hienot kuvat!

    VastaaPoista
  11. Kuvissa näkyy noin puolet hyötyviljelmistä, tai siis kasvimaasta. Suurentamista joskus mietittiin mutta sitten todettiin että nykyinen on just kompaktin kokoinen, tulee hoidetuksi ja sato saadaan syötyä syksyllä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)