torstai 2. helmikuuta 2017

Siivouspäivä tuvan kammarissa

Vanhimman pojan muuttaessa viime vuonna pois kotoa meni lasten kammareiden asukasjärjestelyt uusiksi. Keskimmäinen poika muutti peräkammariin ja nuorin poika tuvan kammariin. Laajennusosan kammari jä vierashuoneeksi ja mummin mussukan huoneeksi.

Kumpikin poika on viihtynyt uusissa huoneissaan vaikka mitään remonttia tai uudistuksia niihin ei tehty. Huone siivottiin viikonloppuna vähän paremmin eli legot laatikoihin. Sen kunniaksi muutama kuva.
 Huone on sisustettu pääosin kierrätetyillä huonekaluilla. Vain kaksi kaappia on hankittu uutena ja seinälle olevat ylimmät hyllyt, kaikki Ikeasta. Ikean vaatekaapit ovat osoittautuneet hintansa väärteiksi. Nuo kaapit alkavat olla 8 vuotta vanhoja eikä niissä ole edelleenkään mitään vikaa.
 Kolmen pojan taloudessa on legoja kertynyt aika läjä. Mutta lego on hyvä lelu, niistä rakennellaan hurjia luomuksia joka viikko. Suurimman innostuksen aikana ei huoneessa pysty kävelemään, osat on tietenkin levitettävä lattialle mistä etenkin Jalo-kissa tykkää. On mitä näppäillä tassuillaan.
 Työpöytä on harvoin näin siisti. Siinä piirretään, maalataan ja askarrellaan, yleensä vaiheessa olevia taideteoksia on päällekkäin monessa kerroksessa. Työpöydän lamppu on viimeisimpiä kirpparilöydöksiä, maksoi 1,5 euroa. Ikeasta näyttää olevan alunperin.
Tulet huoneessa on viikonloppuisin joka päivä, arkisin parina päivänä. Tämä huone on muutenkin lämmin koska on siinä on vain yksi ulkoseinä, ikkunaseinä. Sähköpatteri on talvisin päällä mutta termostaatti pienellä. Kissat tykkäävät tämän huoneen ikkunasta mikä näkyy lasin nenänjälkinä. Ikkunasta on paras näkymä lintulaudalle, oikea laajakulma tirppatöllö. Alimmassa kuvassa Jalo on saapunut ihmettelemään missä kaikki legot.

Tässä vielä linkki *klik* kuviin miltä huone näytti ennen remonttia.

17 kommenttia:

 1. Hienon tapetin olette löytäneet seinään! Kelpais minullekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on Tapettitalolta, mallin nimi on gotiikka. Malli on kaunis, miellyttää edelleen silmää.

   Poista
 2. Tuo on tosi viihtyisä huone, kelpais mullekin tapetteineen kaikkineen ;-) Pönttöuuni on niin kaunis ja ihanan värinen. Lintujakin olisi kiva tarkkailla, legoilla leikkiä, karttapalloa pyöritellä ja pikkuista Jaloa rapsutella. Mainio huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuli viihtyisä huone, aika sininen mutta minähän tykkään sinisestä. Kissat viihtyvät lämpöisessä huoneessa.

   Poista
 3. Leekot on nii verrattomia. Niilloon ittekki leikkiny ja noli omienki kersojen suasikkia. Meillon yks vetolaatikko täynnä leekoja ja non alta aikayksikön laattialla, ku pikkuväki saapuu.
  Hiano huanes, ihana tapeetti ja tua pönttöuuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla seassa on minunkin vanhoja legoja, ei tosin paljon mutta joitain. Pönttöuuni on hieno ja hyvässä kunnossa, korkeutta on melkein 3 metriä. Hermo meinasi mennä kun rapsuttelin siitä vanhaa kulunutta maalia pois mutta kyllä työ kannatti.

   Poista
 4. Kiva kun löytyi tuo kuva ennen remonttia. Mainion näköiseksi siniseksi kammariksi se on remontoitu. Tapetti on kaunis ja pönttöuunin väritys sopii suloisesti. Oikein viihtyisän näköinen ja kaunis huone.
  Siivouspäivän jälkeen on hyvä heti kuvata. Legot ja taideteokset täyttävät pian taas pinnat. On ihanasti tilaa missä puuhailla Jalon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se, no, aika nuhjuinen huone jo, kovasti remonttia vailla. Huoneen lattia avattiin ja uusittiin täysin, se oli kovin urakka remontissa.

   Poista
 5. Tapetista olisin minäkin kysynyt, mutta vastaus löytyikin jo tuosta ylempää! Niin kaunis kuvio ja värit! Pönttöuuni on myös hieno, niin kuin koko huone sisustuksineen! Kyllä tuolla kelpaa legoja levitellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kaunis tapetti ja ajaton, sopii hyvin lapsenkin huoneeseen.

   Poista
 6. Kiva huone poitsulla...ja siisti ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)