keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Tänä vuonna näin

Joulu ei tule jouluksi ilman piparkakkutaloa. Tai taloahan meillä ei ole ollut kuin parina vuonna, tykkään tehdä muunlaisia asetelmia lasten iloksi. Niinpä korjaan, joulu ei tule jouluksi ilman piparkakkuasetelmaa. Tänä vuonna tein lumihuurteisen metsän. Ei tarvittu kuin muutama kuusi, tomusokeritahnaa ja koristeita parin pupun lisäksi ja metsä oli valmis.
 Pieni pupumuotti on jokavuotinen lempparini, niin pieni ja söpö. Pari uutta muottia ostin tänäkin vuonna, pienen tähden, kissan ja ison kuusen.
Asetelma pääsi aitiopaikalle saliin kakkupaperin ja kirpparilta löydetyn hopeoidun tarjottimen päälle. Tyttären perheelle tein samanlaisen asetelman, sen kolmella pupulla koska heitä on kolme. Meidän asetelmasta puuttuu yksi pupu, mutta se johtuu siitä, että tein niitä yhden liian vähän.
 Nuorin pojista oli innokas piparkakkupaakari, apulainen. Teki oman asetelman Alma-kissasta, tähtikoristeisesta kuusesta ja lahjapaketista. Äiti auttoi koristelussa ja sulatetulla sokerilla liimaamisessa. Joka päivä on muistanut kysyä milloin tämän saa syödä, viikonloppuna, on aina vastaukseni. Kissamuotin bongasi kaupasta juuri tämä nimenomainen leipurinalku. Ihan hauska muotti ja läpäisi minunkin seulani.
Nyt alkaa olla piparkakkujen leipomiskiintiö täynnä. Kolme kertaa olen leiponut ison taikinan ja koristellut piparkakut. Ensi viikolla on kuitenkin vielä pieni rutistus kun teen hoitolapsille joululahjaksi jokaiselle oman asetelman. Taikinaa on onneksi pakastimessa, sitä ei tarvitse enää tehdä. Leipominen ja koristelu on sitten yhdessä illassa tehty.


8 kommenttia:

 1. Meillä on vasta pari pikkutaikinaa leivottu, joten vielä touhuun intoa riittää. Viikonloppuna leivottiin kilon taikina ja tuotokset koristeltiin parilla kilolla herkkuja. Aaaahhhhhh, niin parasta herkkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leipominen alkaa puuduttaa siinä vaiheessa kun uuniin on menossa viides pelti ja kolme on vielä paistamatta. Tai kun koristeluvaiheessa edessä on 20 kuusta jolle pitää tehdä koristelut :D Mutta on se mukavaa puuhaa, tykkään vaikka itse ne syö kuin pari piparia joka joulu.

   Poista
 2. Kissahahmo on kyllä ehdoton kaikkien näiden lystikkäiden kissa-postauksien vuoksi :)
  Hienoja asetelmia olette tehneet. Miten nuo raaskii syödä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissamuotti sopii hyvin meille joilla alkaa olla kissoja kuin VIlkkilässä. Isoa piparkakkuasetelmaa ei yleensä syödä, se ehtii pölyttyä niin että en uskalla antaa lasten popsia sitä. Siksi heille on aina pienempi asetelma jonka saa syödä heti. Ja on noita irtopipareita syötäväksi, ei tee lasten enää niin mieli kun ovat saaneet syödä urakalla.

   Poista
 3. Serkkulapset odottaa jokavuotisia pipariasetelmia :) Ne luetaan jo meidän perheen "jouluperinteisiin", jopa niin, että kuudesluokkalainen kirjoitti niistä joulutarinan ;) Tuleehan sellaiset varmasti meillekin?

  terkuin sisko, joka ei edelleenkään leivo pipareita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa! On tehty ja pakattu kauniisti. Onhan ne jo perinne minunkin mielestä. Sen kuudesluokkalaisen kirjoittaman joulutarinan haluan kuulla ehdottomasti!

   Poista
 4. Jaa-a! Taisit päästä makean elämän makuun, pipareita! Todella jouluisesti koristeltuja. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähestulkoot kaikki muu makea maistuu, mutta ei joulupiparit ja marsipaani! Pari syön ja se on sitten siinä, leipomisesta kyllä tykkään. Mitenköhän sitten kun ei ole enää poikia täällä kotona pipareita syömässä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)