maanantai 8. joulukuuta 2014

Kissamus Alma Termitus

Meillä täällä kotona on löytynyt uusi riiviölaji. Lajinimensä on otsikossa. Ensin tämä ennenkuulumaton jyrsijälaji jyrsi pojan tabletin virtajohdon. 
Sitten samainen virtajohtoihin erikoistunut yksilö viimeisteli miehen puhelimen latausjohdon. Ei kuullut kissa kiitosta.
Kolmas temppunsa oli jyrsiä eteisen lyhtyvalon johto poikki. En tiedä kuinka mones henki siinä meni, ei saanut kissa sätkyä, emäntänsä vain. 

Viimeinen niitti tapahtui toissayönä. Tämä harvinaisen sinnikäs tuhoeläin nimittäin jyrsi omppuni virtajohdon käyttökelvottomaksi. Olin saada kohtauksen viimeistään siinä kohtaa kun katsoin netistä uuden johdon hintaa. Nyt jäi kyllä Alma ilman joululahjaa seuraavat 5 vuotta. Uusi johto maksaa muka 80€. Sikahinta sanon minä. 

Siinä se syyllinen yrittää olla kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ei sitä kuulemma voi mitään jyrsijän luonnolleen. Ole tuolle nyt sitten vihainen! 

24 kommenttia:

 1. :) Anteeksi hymyni, mutta tuo loppu kommenttisi on niin mainio.Juurikin noin kissat varmasti ajattelee.Meillä myös kissa pahus joka jyrsi kaikki johdot laturit ymn.Suihkuttelin sitten jyrsimättömiin piuhoihin hajuvettä.Kas katti jätti ne rauhaan ja nyt näyttää jo unohtaneen koko homman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Kiitos suihkutteluvinkistä. Taidan suihkuttaa johdot etikalla jotta saavat olla rauhassa.

   Poista
 2. Anteeksi, mutta en voinut, kun nauraa. Meillä ei kissa ole tuollaista tehnyt, mutta hamsteri kylläkin ja hengissäkin vielä. T. Onnin emäntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei naurattanut, etenkään kun selvisi oman johdon hinta! Tätä se on lemmikkien kanssa :)

   Poista
 3. Voi Almaa :D Melkoisen uhkarohkeaa toimintaa . On kyllä niin kaimansa vastakohta, mutta ehkä ikäero selittää siitä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoisen uhkarohkeaa. Ja minä joudun nyt postailemaan vanhalla koneella tai puhelimella kunnes pääsen ostamaan uutta johtoa. Tässä Almassa ei ole mitään neitomaista hienohelmaa kuten emossaan IIneksessä, Alma on vähän sellanen jätkä :D

   Poista
 4. Ehtiväinen tapaus =D
  Uskon, että harmittaa. Mutta kissalla on varmasti ollut kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtiväinen on, johtojen lisäksi on mennyt yksi Arabian maisemasoppakulho rikki, pari kukkaruukkua ja lautanen. Kallis kissa :D

   Poista
 5. Oijoi, meillä samanlainen tapaus. Onneksi neitimme on oppinut tavoille 12 vuoden aikana, mutta edelleen matottomat lattiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, ei siis hetkeen luvassa helpotusta :D Minä ajattelin, että menisi muutamassa viikossa johtohimo ohi.

   Poista
 6. Siis eihän kissa ole mikään syypää. Kaikki, mikä kissan tavoitettavissa on, on kissan. :D Mukaan lukien ruoka, johdot, korut, lelut, ruoka, kaukosäätimet ja muut pöydältä tiputeltavat tavarat, vaatteet, ruoka, narunpätkät, ostoskassit ja niiden sisältö, kengännauhat... Mainitsinko jo ruoan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissahan ei ikinä ole omasta mielestä syyllinen :D Mitäs on palvelusväki jättänyt johtojaan lojumaan.

   Poista
 7. Tosi hyvä postaus, varoittava esimerkki mitä voi tapahtua pahimmassa tapauksessa! Meille ei todellakaan tuu kisua (jota on mietitty), tuommonen terroristi olis ulkona alta aika yksikön, isäntä laittais ulkoruokintaan. Tämmöisiä tapauksia on aina hyvä lukea kun tekee mieli jotain elikkoa samoihin nurkkiin asumaan. Vaikkakin kyllähän kisut söpöjä on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus oli siis myrkkyä kissakuumeiselle :D Eläinten kanssa aina sattuu ja tapahtuu, mutta ei meillä ennen ole ollu tällaista johtojen pureskelijaa.

   Poista
 8. Meillä Ruska on nyt mummuksi tultuaan aloittanut jyrsijän uran. Ei ole vielä saanut onnistunut rikkomaan mitään. Tänään suihkutin taas kissakarkotetta tietokoneen johtoihin. Nuorena kissa ei koskaan tehnyt tällaista. Ruskaa ilmeisesti harmittaa, kun pidetään dieetillä ja toisella kissalla, Ruskan tyttärellä Rauhalla joka imettää, on ruokaa koko ajan tarjolla. Jyrsimällä johtoja Ruska saa minut nousemaan tietokoneen äärestä ja lähtemään liikkeelle. Hirveät hinnat noilla uusilla johdoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveä on hinta johdolla, sellaisesta on hyvä ottaa kunnon maksu kun ilmankaan ei pärjää. Almalla epäilen jotain pienoista murrosikää, on muutenkin oikea kunnon riehukatti nykyään. Ja ilmeisesti se kismittää etteivät isommat kissat aina jaksa hänen kanssaan leikkiä.

   Poista
 9. Voi vitsi, et varmaan osannut ajatella, että kissan ottaessa saisikin jyrsijän. Minäkään en tajunnut, että koiran kun ottaa, ei taloudessa ole sen jälkeen enää yhtään ehjää tyynyä. (Mihinkään muuhun se ei koske.) Johdot ovat vähän välttämättömämpiä - ja näköjään kalliimpia! - kuin tyynyt, jotka on meillä rajoitettu minimiin, joten toivottavasti keksit jonkun aineen tms. milla karkottaa jyrsijä kauemmas herkkujohdoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan olin käsityksessä että Alma syntyi suloisena pienenä kissanpentuna viime toukokuussa. Kasvoipa sitten kuitenkin jyrsijäksi. Ruudun tällä puolella hymyilyttää tyynyjä repivä koiruus. Kuvittelen mielessäni sen keskeltä tyynyä tarraamisen, sitten kunnon ravistelua, ehkä vähän murinaakin. Ja kohta on tyynyn sisukset pitkin poikin huonetta. Onhan se ihanaa!

   Poista
 10. Meilläkin on yksi kissa joka tuumaa jyrsiä kaikenlaista. Onneksi johdot ovat jääneet vielä rauhaan. Mutta jos unohdat kirjoja näkyville niin voi olla varma, että kaikki kirjan nurkat on purtu :(

  VastaaPoista
 11. Tirsk! Tuota menoa Almalla on kohta kihara turkki. Hyvää joulunalusaikaa Arvilaan! T. Kaija

  VastaaPoista
 12. Toimivan laturin saa ilman ompun kuvaa alle kahdella kympillä - omaa omenaani latailen tuollaisella kiinalaisihmeellä parhaillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en uskaltaisi omenaani moisilla kiinan ihmeillä latailla... Arvokas kone ja nuo antavat kovin likaista ja rumaa sähköä nuo kiinan ihmeet... :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)