sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Kertakäytöistä ja kestävää

Eilen tuotiin saliin kuusi, nyt jo vakiintuneelle paikalle peränurkan lähelle. Syy vakipaikalle on selvä, tuossa kohtaa on katossa koukku ja siihen kuusi sidotaan joka vuosi kiinni. Tänä vuonna erityisesti Alma-kissan takia. 7 kuukautta vanha pentu on juuri otollisessa iässä kuusen kaatamisen kannalta.
 Kuusen koristeet on aina samat, pääasialliset värit valkoinen, hopea ja sininen. Uusia koristeita tulee harvakseltaan, ja tänä vuonna en raaskinut laittaa edes Viipurista tuotuja käsintehtyjä lasipalloja etteivät ne vain hajoa innokkaiden kuusen ihmettelijöiden käsissä.
 Tämän sinisen enkelin sain tänä vuonna hyvältä ystävältä joululahjaksi. Samanlaisia enkeleitä on kuusessa ennestään kaksi, syklaamin värinen ja väritön. Tämä sopi hyvin joukkoon ja kimaltelee valossa uskomattoman kauniisti. Kestävä ja ajaton koriste, tykkään.
 Ja joka vuosi kuusessa pitää olla kertakäyttökoristeita, eli suklaata. Näitä löytyy kaikenvärisinä ja muotoisina. Perinne jota erityisesti lapset osaa odottaa.
Kuusen alla on tietysti Alma, yrittää olla kovin piilossa eikä onnistu. Vähän nuuhkii oksia, yrittää tavoitella palloja tai lymytä kuusenjalan takana.

Huomenna on virallinen eka lomapäivä, tavoitteena tehdä joulusiivous, eli ihan normi viikkosiivous, ei sen kummempaa. Ja jos kävisi ostamassa jo joulun ruuat, voisi tiistain vain löhötä ja lomailla. Mitään pakollista puuhaa ei enää ole ennen joulua.

13 kommenttia:

 1. Samat sävyt kuusessa täällä. Meillä nuo syötävät koristeet olisivat tulilinjalla, kun on pari hurtta-ahmattia....ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä koirat on aina antaneet suklaapallojen olla rauhassa, ihmistaimet niitä kyllä yrittää syödä salaa :D

   Poista
 2. Ihana kuusi! Hyvä idea sitoa kuusi kattoon. Meillä tutun kissa kaatoi kerran kuusemme olessaan kylässä. Kauhea mekkala ja sotku siitä tulikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusen kaatuminen olisi katastrofi, palloista 90% on lasipalloja ja takuulla menisivät kaikki rikki. Voin vain kuvitella sen sotkun määrää mikä tulisi.

   Poista
 3. Ihana Alma! Äitini kissa aikoinaan kaatoi kuusen. Hyppäsi siihen... Mukavaa adventtia, Katja! Ja hyvää lomaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Almanen on ihana, ja ihanan kauhea, oikea pieni riiviö kun sopivalle tuulelle sattuu :)

   Poista
 4. Kaunista ja tunnelmallista teidän salissanne.
  Meillä kuusen alla tulee kököttämään tylsästi vain olkipukki, ei noin mainio elävä koristus ;-)
  Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkipukki onkin hyvä koriste kuusen alle, taidan laittaa minäkin meidän pukin. Nyt se majailee vähän turhan yksinään salin toisessa nurkassa viherkasvien alla.

   Poista
 5. Justiin luin jostakin, että kun kuuset aikoinaan tulivat osaksi suomalaista joulua, ne tavattiin ripustaa katosta roikkumaan. Teillä ollaan siis perinteen alkulähteillä!

  VastaaPoista
 6. Komean kuusen olette löytäneet. :) Hauskaa joulua ja toivottavasti kuusi ja koristeet pysyvät turvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän harva tuo meidän joulupuu on, mutta lahjaksi saatu niin silläkin komean näköinen. Toistaiseksi kuusi pystyssä ja koristeet ehjinä :)

   Poista
 7. Ihanaa joulua ♥ Kaunis kuusi.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)