perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kunnostukseen?

Navetan vaja-osio on syönyt sisuksiinsa tavaraa sähköliedestä lumikolaan. Ihan siitä kamalimmasta rojunurkasta en ottanut teidän perjantairiemuksi kuvaa, mutta jotain kuvia saatte, puoli vajaa on siivottu eilen ja tänään.

Vajan seinällä oleva kaappi tuli talokaupan kylkiäisinä. Rengin, vai isännän oma kaappi?
 Kaappi on ilman takaseinää, ja muutenkin jo melkoisen kulahtanut. Yläreunaan on näköjään pesiytynyt ampiaisyhdyskunta, alempaa löytyy puutarhaan liittyvää romua.
 Lohjenneesta kohdasta selviää, että peilitkin on umpipuuta. Siis vanha kaappi. Väreinä on ollut ennen krakeloitunutta harmaata, ainakin vihreä ja punainen. Öljymaalikerroksista päättelisin kaapin maanneen vajassa jo melkoisen kauan. Muutoin se olisi sudittu jossain vaiheessa lateksilla nykyajan mukaiseksi.

Ehkä vielä ei kannattaisi haaveille kaapin ottamisesta kunnostusprojektiksi sillä lasikuistin ikkunoita riittää vielä hyväksi aikaa, mutta haaveilen silti. Tästä saisi kauniin kaapin tupaan, tai vaikka isännän huonetta koristamaan. Paikka löytyy ihan taatusti, ja muutoinkin pelkään, että vajassa kaappi on ennemmin tai myöhemmin lopullisesti mennyttä. Joten laitetaan kunnostettavien huonekalujen jonoon sinne etusijapaikoille.
 Kaapista innostuin taas siivotessani vajan leluseinämän kesäkuntoon. Talvilelut sisään, ja osa kesäleluista ulos. Pahimman kura-ajan päätyttyä otetaan käyttöön loputkin kesälelut. Ja on tuohon tulossa seinän viereen vanha metallijalkainen arkistokaappi ystävältäni. Metallijalkainen siksi, että vajassa on maapohja, ja juuri se arkistokaappi siksi, että muutoin olisi päätynyt tarpeettomana kaatopaikalle. Kaappiin saan mahtumaan kesälelut paremmin talviajaksi, eivät pyöri lattialla jota routa möyrii talvisin ja keväisin ihan mukavasti.
Yksi kevättyö on suoritettu, jokohan pääsisi vappuna haravoimaan? Useamman päivän sade on hävittänyt lumet ihan silmissä. Vielä kun saadaan näkyviin kuivaa maata, niin kevät on oikeastaan jo kivan pitkällä.

4 kommenttia:

 1. Tuosta kaapista saa ihanan. Joko suunnittelit väriä? Kuvioiden kanssa vai ilman? Mä aina innostun kaiken vanhan kunnostamisesta. Sormet syyhyää ja ideat kuhisee päässä vaikka ei ole edes oma kaappi :D Sä saat tosta tosi upean!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä en vielä miettinyt, sen pohjalta lähdetään mikä on kaapin alkuperäinen väri, ja mihin huoneeseen se tulee. Punaruskea ehkä. Himoittaisi kyllä alkaa heti rapsutteleman maaleja :D

   Poista
 2. Voi miten hauskaa! Mielläkin löytyi liiteristä vastaavanlainen kaappi, jonka ovet otti isäntä talveksi Saksaan kunnostamiseta varten. Arvaa vaan onko ovet kunnostettu? No eipä tietenkään, mutta ehtiihän sitä vielä.

  Mutta kyllä vain knnataa kunnostaminen, ajatella mitä kaikkia aarteitä vanhojen maalaistalojen ulkorakennuksista löytyykään!

  tv Leena

  VastaaPoista
 3. Hyvin ehtii, ainakin uskoisin. Ja mukavasti toisen roska on toisen aarre, kaappikin hyvätty vajaan rumiluksena, ja tulee uusi väki ja pitää aarteenaan :))

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)