sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Keinutuolin kesäilme

Eilinen sadepäivä piti käyttää hyödyksi miltei yötä myöten. Illalla kahdeksan jälkeen sain inspiraation ommella salin keinutuoliin kesäisemmän päällisen. Ideanpoikanen muhiutui mieleen jo viikko sitten vanhaa pöytäliinaa korjatessa.

Vanhaa liinaa on hankala korjata siististi uudella pellavalla. Näkyy ja erottuu, suorastaan paistaa silmiin. Niinpä kun kerran tarvittiin paikkapalaa, sain sen toisesta vanhasta korjauskelvottomasta liinasta. Loppuliina jalostui mielessä keinutuolin tyynyksi. Kaikki tyynyn tarvikkeet löytyi omista kätköistä, sisustaan puuvillavanulevyä, varsinaiseksi tyynyksi valkaisematonta pellavaa, pahasti revennyt vanha pöytäliina ja ompelulankaa.
 Tämän ompelu sujui ihan eri tahtiin kuin verhojen. Ei tarvinut purkaa, ja mittauksetkin osui heti nappiin.
 Leikkasin pöytäliinasta siihen kirjaillut kukat ja lehdet irti, ja aplikoin ne pellavakankaalle. Apuna käytin kaksipuoleista liimakangasta. Osa kukistakin oli revennyt, mutta käytin nekin hyödyksi.

 Ihan sopiva tuli, ja littana kuten ajattelinkin. Vielä on ajatuksena laittaa tyynyn kulmiin tupsut heilumaan. Niitä varten täytyy käydä omat lankavarastot ensin läpi. Jos en omista mitään sopivaa, ostan tupsut seuraavalla kaupunkireissulla. Lahdessa on ihana kivijalkamyymälä Neppinappi josta löytyy kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä ompeluun. Puotiin on minulla muutakin asiaa, yksi kunnostusvuorossa oleva kirppariliina odottelee reunapitsiä reunoihinsa. Äidin eikä minun varastoista ei löytynyt neljää metriä sopivanlaista pitsiä.
Taustalla näkyvä lampaantalja ei jää tuohon, vien varastoon ja toivon ettei uusi talvi tule vielä pitkään aikaan.

20 kommenttia:

 1. Olipas hyvä tuunaus, kaikki mahdollinen käytetään hyödyksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään ei kannata heittää pois! Se vain on harmi, että rikkinäisiä vanhoja käsitöitä näkee harvoin kirppareilla vaikka varmasti ostajia olisi. Niistä saa uudistettuna aikaan vaikka mitä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Uudeksi käytetty pöytäliina ehti maata kaapissa pari vuotta ennen kuin keksin sille hyvää käyttöä. Ja makaisi varmaan vieläkin ellen olisi ottanut siitä palasta toisen liinan korjaamiseen. Kannatti säilyttää :)

   Poista
 3. Tulipa ihana! Tyttäresi on kaunis alemmassa postauksessa :)

  VastaaPoista
 4. Kertakaikkiaan suloinen tyyny ja mielettömän hyvä idea! WoW!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina mukava antaa uusi elämä asialle joka jo muuten on elämänkaarensa päässä.

   Poista
 5. Hieno!! Minunkin pitäisi tarttua samaan hommaan: vanha keinutuolin tyyny odottaa uutta kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaantalja on kiva keinutuolissa, mutta onhan se vähän talvinen, tyyny on hyvä kesäksi. Ompelemaan vain.

   Poista
 6. Tuohon aikaisempaan. Enpä usko, että teillä on Juhannuksena lunta. Tv:ssä sanoivat, että lumi tuli sulaan maahan ja lumen alla ei pahemmin ole routaa. Kasvimaalle kuulema pääsee lumien sulettua ja maan kuivuttua. Meillä täällä Pirkanmaalla oli tuon näköistä viime viikolla. Hurjaa vauhtia sulaa lumet ja pälvipaikat sen kuin kasvavat. Aattelin vappuna tai viimeistään äitienpäivänä haravoida :) Ja kyllä meilläkin paikoitellen on lunta parikymmentä senttiä pihalla vielä.
  Niin ja kuulema kevät on vain 2 viikkoa myöhässä, mutta tuo routajuttu kuulema sitten vastaavasti nopeuttaa.

  Minä tykkään tällaisesta talvesta. Kunnolla pakkasta ja sitten kunnolla plussaa, kun on sen aika. Hermot menee aina siinä sataa ja sulaa venklauksessa. Vihaan kurahousuja ja etenkin sitä saven määrää sisällä:)

  Sirkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on routaa. Maa on jäässä kasvimaalla ja muualla. Meillä koko tontilla alla kallio 0,1-1,5 metrissä. Sen päällä savi ja ohut multakerros. Jäätyy kunnolla joka vuosi, ja nyt etenkin kun oli märkää. Mutta kyllä se kesä sieltä tulee :))
   Parhaimpina vuosina on laitettu kasvimaa heti vappuna!

   Poista
  2. Oikeinonnistunut tyyny ja hyvä idea! Tuon idean voisin vakka plagioida joskus...

   tv Leena

   Poista
 7. Hieno idea. Taidanpa toteuttaa, kun tuollaisia liinoja on kertynyt. Jotenkin en voi vastustaa vanhoja pöytäliinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä toine joka ei voi vastustaa vanhoja liinoja ja käsitöitä. Pitää jo vähän hillitä mitä kotiin kantaa kirppareilta.

   Poista
 8. aivan ihana <3 mua ärsyttää ko en osaa eikä taho olla aikaa tuunata mitään..:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla alkaa olla aikaa isompien lasten myötä, mutta monesti laiskuus iskee. Ja sitten ompelut, kirjan lukemiset, neulomiset ja muut menee vähän kausittain. Nyt on menossa selvästi ompelukausi. Kohta toivottavasti puutarhakausi.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, keinutuoli tuli talon mukana :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)