tiistai 18. joulukuuta 2012

Ikean laatua

Ikea on varmaan kaikista Suomen huonekalumyymälöistä se eniten tunteita herättävä. Joku toinen ei hankkisi sieltä edes ilmaiseksi mitään, ja joku toinen kalustaa ikealla koko kotinsa. Itse olen jostain välimaastosta.

Ikeaa löytyy täältä kotoa niin huonekaluista kuin astiakaapista. Yksi suosikkini on Ikean vaatekaapit. Kestäviä ja edullisia ja mallisto laaja. Niinpä meillä löytyy kolmesta makuuhuoneesta Ikean irtokaappeja. Eikä moitteen sijaa ole.

Mutta tämä ei ollut postaus vaatekaapeista, vaan jouluvaloista. Ikeasta olen ostanut kaikkien aikojen jouluvalojen helmen. Jos olisin sen tiennyt ostaessani, olisin ostanut kymmenet samanlaiset valot. Valojen aatelia olevat jouluvalot löytyy nuorempien poikien huoneesta.
 Ikää näillä valoilla on tuollaiset 7-8 vuotta. Edelleen toimivat kuin uudet. Lisäksi valot ovat ikkunassa ympäri vuoden ja päällä lähes jatkuvasti. Mitkä muut valot kestää yhtä pitkään?
 Iso harmi ettei Ikea enää myy näitä. Taisivat olla yhden vuoden tähdenlento, liian kestävät ja vain joulusesonkiin tarkoitetut.
Ja muka halvalla ei saa hyvää.

14 kommenttia:

  1. Hyvänen aika, miten pitkäikäiset valot! Itse juuri kirosin ulkovalosarjoja laittaessani (ja ne ovat "kestävää kotimaista" laatua), kun joka ikinen vuosi täytyy lampuista vaihtaa kolmasosa, ja sittenkin siinä välissä kun ehdin ne ripustaa puuhun ja laittaa töpselin seinään, oli vielä yksi lamppu palanut. Niiden vaihtaminen ulkona puuhun kurkotellen on yhtä h***ttiä.
    En enää ikinä osta kotimaisia valosarjoja :-D

    VastaaPoista
  2. Ihan ihme valot :D
    Me olemme haaveilleet valoista etupihan syreeniin tai talon nurkalla olevana kuuseen, mutta vielä ei olla laitettu juurikin siksi, että pelkäämme keikkuvamme jatkuvasti vaihtamassa lamppuja tai korjailemassa valoja. Ja tietenkin umpihangessa ja -20 asteen pakkasessa!

    VastaaPoista
  3. Mullakin on ihmevalot ikeasta, vuosia sitten ostetut pöyrylät jotka joka talvi palaa, palaa, palaa...

    Ikea on sellainen ihmekauppa, välillä löytyy vaikka mitä kivaa ja mukavaa ja sitten toisinaan tuntuu ettei pitkiin aikoihin löydy mitään. Vai kyllästyykö sitä vaan välillä ja kun vähän pitää ostelutaukoa, niin taas sitten hetkenpäästä rupeaa ikealaisuus miellyttämään?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää jouluvaloja Ikeaan!!

      Minullakin menee samoin, että pitkään aikana en hanki sieltä mitään ja sitten taas tulee valikoimiin jotain jonka haluan välttämättä. Mallistonsa vaihtelee hurjan paljon sen suhteen tykkänkö vai en.

      Poista
  4. Miksipä sitä pitäisi kieltäytyä ostamasta, jos hyvää ja halvalla tarpeellista saa;) Nätit ja kestävät valot olet löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä kun olisi ostaessa tiennyt miten kestävät valot saa.

      Poista
  5. Taitavat olla jo huippua tämän päivän laatukriteerien mukaan nuo sinun valosi. Minun ainoa valosarja on kuusen kynttilät ja ne ovat 30 vuotta vanhat, on minulla yhdet yhtä vanhat ulkokynttilät, mutta niitä en ole käyttänyt yli kymmeneen vuoteen, joten en tiedä toimivatko enää.Kuusenkynttilät on kyllä tänä
    jouluna testattu, ettei sitten tule aattona yllätystä.Muutoin pitäydyn aidoissa kynttilöissä, muu ei meidän vanhaan taloon mielestäni sovi. Koiralenkillä kyllä harrastan "valobongausta", mutta tulos on ollut tänä vuonna aika kamala. Toinen toistaan kamalampia grillivastuksia viritettynä pitkin pihoja ja aidanpäällysiä ja niiden kauhean valkoinen ledivalo on luonnottoman näköinen. Ne eivät edes yritä näyttää luonnon kynttilöiltä, tulen liekiltä tai muulta kauniilta, vaan näyttävät lähinnä huoltoiasemalta tai marketilta, hyi.
    Onneksi on taas nuo nätit tähdet tulleet muotiin ja ikkunoissa on kauniita sarjoja ja hyvä jos eivät edistä tätä kertakäyttökulttuuria, vaan kestävät vuodesta toiseen.
    t. elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan huippua laadultaan. Mutta on sullakin pitkäikäiset valot, ne kuusenkynttilät. Nykyään taidetaan tehdä jo valmiiksi heikot jotta ihmiset ostaisivat uudet mahdollisimman pian. Kertakäyttökulttuuria pahimmillaan.
      Minäkän en pidä niistä kaikenvärisistä vilkkuvista valoista, tosin joudun sietämään vanhimman pojan huoneen värivaloja, mutta ei ne sentään vilku kuin sirkuksessa :)

      Poista
  6. No ompa kyllä tosi kestävät valot O.o Hyvä niin :) Itte harmittelen joka vuosi rikki menneitä valoja jotka ei kuitenkaan ihan ilmaisia ostettaessakaan oo ollu =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän enemmän kestävyyttä toivoisin muilta valoilta. Minulla oli kodinhoitohuonen ikkunassa kaunis valopallo, kesti puoli talvea ja oli jo sökö!

      Poista
  7. Mulla on Suomessa varastossa 60-luvun, muistaakseni, kuusenkynttilät, ja kyllä ne sinne laitettaessa ainakin vielä toimi.

    Kuulun niihin Ikeasta tykkääviin.. Taitaa kaikki vaatekaapit olla sieltä, ja moni muukin mööpeli. Ihan hyvin ovat kestäneet, mitä nyt koira pentuna jyrsi kirjahyllyn kulman, mutta ei siinä olisi kestänyt kalliimpikaan hylly, niin ei ainakaan hinnan puolesta harmita ihan niin paljon :)

    Valoista vielä, että täällä Enkkulassa on kanssa aika paljon niitä kylmänvalkeita valoja, ja ok, kukin tyylillään, mutta miksi niiden pitää vilkkua niin hurjasti, että jo ohikävellessä saa päänsäryn!
    Meiltä löytyy valoja lastenhuoneista ja rappujen kaiteesta, siihen kieputan vielä murattia päälle, ja olkkarissa polttelen oikeita kynttilöitä niin, että ikkunat on varmaan joulun jälkeen kivasti noessa. Lunta kun vielä tulisi, vaan tällä hetkellä ainakin tulee vettä taivaan täydeltä ja on niin harmaata.

    T. Iiris

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla edes Ikea mikä voittaisi koiranpennun naskalihampaat :))

      Lämpimänsävyisiä ledejä on todella vbaikea löytää. Olisin ostanut parit uudet meille, mutta en vaan löytänyt mielisiäni.

      Täällä on kyllä lunta :D

      Poista
  8. Vanhat valot ovat kyllä kestäviä! Meillä on yhdet joulukuusenkynttilät, joita käytetään joka vuosi "lastenkuusessa" ja jotka ovat tätini perintöä 1970-luvulta. Toiset valot olen perinyt äidiltä. Ne muistan itse ripustelleeni kotona ikkunaan nuorena - muutin kotoa 1981, joten aiemmalta ajalta ovat. Ulkokuusessa on miehen "poikamiesajan" valot, jotka hänellä oli ainakin vuonna 1985, mutta eivät ne silloinkaan uudet olleet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, onpa kestäviä valoja! Täytyykin alkaa metsästää vanhoja helmiä kirppareilta. Ties vaikka oliis vielä käyttöikää enemmän kuin uusilla :)

      Poista

Kiitos kommenteista :)