perjantai 21. joulukuuta 2012

Hätähousun joulukuusi

Tuo meidän nuorin poika, esikoululainen on melko omatoiminen lapsi. Niin hyvässä kuin pahassa. Tällä kertaa kuitenkaan ei mitään pahaa, vain itse omalla linkkarilla omasta pihasta nirhitty kuusi. Herra omatoiminen kun oli sitä mieltä, että kuusi olisi syytä jo olla. Kun on niitä omatoimisen tekemiä lahjojakin  jotka pitäisi sijoittaa kuusen alle nyt ja heti. Näppäränä meni mitään puhumatta pihalle, otti ja haki kuusen.

Äiti auttoi vähän siinä kohtaa kun piti saada kuusi paikoilleen, ja kaivoi kuuselle kaapista ruukun. Loput kuusesta ja koristelusta on herra omatoimisen pulppuavista inspiraation lähteistä.
 Kuusen lisäksi otin joka jouluisen pakkokuvan aivan ihanasta amarylliksesta jonka äitini toi minulle. Kasvaa matalana ja tekee todella näyttävän kukan. Ja kuten huomaatte, meidän kukat saa olla aina näissä omissa kaupan papereissaan.
 Naapurista sain kauniin asetelman joka pääsi sekin saliin, arkun päälle. Kukat on mukava joulukoriste. Ei tarvitse säilöä pahvilaatikoihin joulun jälkeen ja seuraavana jouluna muistella, että mihinkäs se laatikko tuli lykättyä. Minä tykkään.
 Ja tietenkin kun kuvasin, oli yksi linssilude kärppänä paikalla. Tässä ihmetellään  kynttilöitä joissa Iines viime viikolla sai kiharat kulmakarvat. Tuli kai kertomaan, että äläpä sytytä niitä jotta ei käy sama uudestaan liian uteliaalle kissalle.
 Talveksi kasvatettu kauluri alkaa olla jo komea. Iines, hienohelma ei vain tykkää ulkoilla pakkasella ja lumella. Kerran päivässä tekee pikavisiitin ulos, ja kohta heti on oven takana naukumassa sisään pääsyä.
Vaan täytyy myöntää, että ihan mukava, että tänään on vuoden viimeinen työpäivä. Edessä 1,5 viikkoa silkkaa löhöilyä. Joulusiivouksenkin jo tein, eli pesin lattiat.

8 kommenttia:

 1. Pesit lattiat!! Jopas, hmm. Kehtaan juuri ja juuri myöntää, että en oikein muista olenko ikinä pessyt lattioita... makuuhuoneen kerran, kun hoidossa oleva koiranpentu oli pissannut sinne...
  Voi Iinestä, kävi ottamassa kulmapermanentin! Kuulostaa tosi samanlaiselta ulkoilijalta kuin meidän Ransu. Pitkistä karvoista huolimatta.
  Ihan mahtava kuusi, ja tarina siitä! Linkkarilla! On pojalla sisua, yritteliäisyyttä ja näkemystä. Hienokin se on.
  Oikein antoisaa joululomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä lattioita turhan usein kannata pestä, kuluvat :D
   Iines on ihmeen utelias kynttilöiden kanssa, eikä ollut eka kerta kun otti kulmiin kiharat. Ei opi kerrasta. Tänään tuli se iso kuusi sisään taloon, saas nähdä kuinka kiinnostaa koristeet.

   Poista
 2. siis sanooko joku oikeasti, ettei ole pessyt lattioita ikinä! häh. en ole siivoushullu, mutta minä pesen viikottain imuroinnin jälkeen. vartin homma kolmiossa ja tulee ihanan raikas tuoksu + kyllä meillä lattia likaantuu, ulkoa tulee kuraa, keittiön lattia ym. en ymmärrä ihmisiä, jotka eivät tosiaan pese. pesulla tarkoitan, että kostealla toluvedellä pyyhin ne. olisi kiva nähdä lattianne - tai sitten ei
  -Siiri stadista (ja maalta kotoisin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä lattioita pestään, mutta ei viikoittain. Ihan oikeasti noin kerran kuussa pesu riittää. Ruokapöydän ympäriltä saatan pyyhkiä useamminkin, mutta vain tarvittaessa. Etenkin talvella pysyvät puhtaina kun kissoillakin aina puhtaat tassut.

   Poista
 3. Me kuurattiin tänään lattiat oikein pellavaöljysuovalla;-)

  Voi miten hieno kuusi! Hienoa että pieni mies ryhtyy tuumasta toimeen. Mukavaa joulua Katja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellavaöljysuovalla käsitellyt lattiat olisi ihanat! Meillä oli oikeastaan pakko maalata lattioiden kunnon takia. Mutta maalikin on hyvä.

   Pieni mies on todellakin jotka ryhtyy tuumasta toimeen :))

   Poista
 4. Ehkä on täälläkin vähentynyt lattianpesut kun ei ole enää muutama hassu neliötä parkettilattiaa vaan ihan toinen määrä lautaa...

  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parketti meneekin nopeammin likaisen näköiseksi kuin puulattia, tai sitten musta vaan tuntuu siltä :)

   Hyvää Joulua teillekin!

   Poista

Kiitos kommenteista :)