perjantai 14. joulukuuta 2012

Älä tee näitä!

Kettu sentään, että erehdyinkin kokeilemaan.
Ei olisi pitänyt, ei missään nimessä.


Hyvää, aivan mahdottoman hyvää!

maitosuklaafudge
(ohje Yhteishyvä 12/12)

2dl kuohukermaa
2dl sokeria
3 rkl voita
(2rkl hunajaa)
2dl vaahtokarkkeja
100g maitosuklaata

1. Kiehauta kerma, sokeri ja voi. Lisää hunaja. Keitä sekoittaen, kunnes seos on sakeaa. Seos on valmis, kun nokare pysyy koossa tiputtaessa kylmään veteen.

2. Ota liedeltä ja sekoita, kunnes seos hiukan jäähtyy ja sakenee. Lisää sekaan hienonnetut vaahtokarkit ja suklaa. Sekoita kunnes ainekset sulavat ja muuttuvat notkeaksi massaksi.

3. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun pieneen (n. 12x20cm) vuokaan ja anna jähmettyä peitettynä kylmässä.


Itse jätin hunajan pois ja seuraavan koe-erän aion tehdä ilman vaahtokarkkeja (tai niiden lisäaineita). Taivaallisen hyviä nämä oli, kuvassa on alle kolmannes paloista, ne loput katosivat suuhun samantein kun leikkasin palaset. 

Kaloreita ja muita en uskalla edes laskea. Jos et kuitenkaan halua näitä omalle vyötärölle niin tee vaikka lahjaksi, ei ollenkaan hassumpi saaminen. Minun itsehillintä ei näiden lohkareiden kanssa toimi, siitä tämän postauksen otsikon idea.

17 kommenttia:

  1. Voi himppuli, fudge on tosiaan taivaallisen hyvää! Jopa minusta, joka olen jostain syystä lakannut tykkäämästä suklaasta ja jäätelöstä. Mutta fudge kyllä maistuisi. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä vaan erehdy kokeilemaan :D Mut yllätti täysin miten hyvää ja nyt vaan mietin eri variaatioita. Mahtaisko tulla hyvää kun laittaisi maitosuklaan tilalle tummaa minttusuklaata.

      Poista
  2. Voi-voi...
    ja ymmärrät kyllä, mitä tarkoitan.

    VastaaPoista
  3. Mie tein näitä kans pari viikkoa sitten. Hyviä olivat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteihyvässä on hyviä reseptejä. Kaikki mitä olen tehnyt, on toimineet, nämä vähän turhankin hyvin :)

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kokeilin näitä kans jokin aika sitten. Herkkua ovat, mutta luulen, että jätän myös seuraavalla kerralla nuo vaahtokarkit kokonaan pois. Nyt tuli jotenkin liian tönkköä ja vaikeasti levitettävää. Mutta maku silti onneksi hurjan hyvä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan kokeilla heti huomenna ilman vaahtokarkkeja kun kaappiin jäi vielä suklaata ja kermaa. Raportoin sitten miten kävi :)

      Poista
    2. No, kokeilitko ilman vaahtokarkkeja, onnistuiko? =)

      Poista
  6. Meillä ois kotona muita aineita paitsi maitosuklaata (sen säilyvyys on jotenkin tosi huono...), mahtaisikohan tumma suklaa toimia?

    A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma suklaa toimii ihan varmasti! Sellaisia aion kokeilla itsekin.

      Poista
  7. Auts, varmasti hyviä. Mä ajattelin kokeilla tehdä itse Daijm-paloja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyviä, ihan pakko tehdä uudestaan ainakin jouluksi. Dajm-palatkin kuulostaa hyviltä.

      Poista
  8. Tuota ohjetta on tullut kyllä muutaman kerran katsottua yhteishyvästä! Pakko kai niitä on tehdä! Sait ylipuhuttua :D :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta! Ihan huippuhyvää ja huippuhelppoa! Jätin vaahtokarkit pois, hunajaa laitoin lusikallisen ja on ihan uskomattoman makoista herkkua! Pakkasin palat heti kovettumisen jälkeen odottamaan saajaansa niin ei ole voinut itse käydä napostelemassa kaikkea :) Ajattelin vähän lisää keitellä jouluviemisiksi. Namnam!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)